Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

«Εξωση» στις ένοπλες δυνάμεις από τη συχνότητα 900 MHz

"Το θέμα έχουν θίξει και σε δημόσιες τοποθετήσεις τους οι «τοποτηρητές» της Deutsche Telekom στον ΟΤΕ"
Οι Γερμανοί ρυθμίζουν και τις στρατιωτικές συχνότητες; Μετά μιλάμε για εθνική κυριαρχία;;

Σε πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ του στρατού και του ομίλου ΟΤΕ τείνει να εξελιχθεί η προσπάθεια αποστρατιωτικοποίησης μιας περιοχής συχνοτήτων στη ζώνη των 900 MHz και, όπως όλα δείχνουν, η υπόθεση είναι πάρα πολύ πιθανό να πάρει διαστάσεις. Οι ένοπλες δυνάμεις χρησιμοποιούν εδώ και πολλά χρόνια τη διεκδικούμενη (από τον ΟΤΕ) περιοχή για να καλύπτουν μέρος των τηλεπικοινωνιακών αναγκών τους. Ομως, με την ανάπτυξη της κινητής τηλεφωνίας και, κυρίως, του «κινητού Internet», η εν λόγω ζώνη συχνοτήτων αναδεικνύεται σε πολύφερνη νύφη, καθώς μέσω αυτής μπορεί μια τηλεπικοινωνιακή εταιρεία να προσφέρει σχετικά εύκολα ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών στους πελάτες της. Το θέμα δεν αφορά μόνο την Cosmote, η οποία επιθυμεί διακαώς να αποκτήσει δικαίωμα χρήσης της συχνότητας, αλλά και το δημόσιο ταμείο.

Σημειώνεται πως στον προϋπολογισμό του 2011 το υπουργείο Οικονομικών έχει εγγράψει έσοδα 250 εκατ. ευρώ από τη μίσθωση συχνοτήτων σε τηλεπικοινωνιακούς παρόχους και την ανανέωση των δύο αδειών κινητής τηλεφωνίας που είχαν δοθεί στις αρχές της δεκαετίας του '90 στις, τότε, Πάναφον και Τελεστέτ (νυν, Vodafone και Wind αντίστοιχα).

Το θέμα έχουν θίξει και σε δημόσιες τοποθετήσεις τους οι «τοποτηρητές» της Deutsche Telekom στον ΟΤΕ και, σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά ο στρατός είχε δηλώσει πως δεν έχει αντίρρηση να δώσει τις συχνότητες, με την προϋπόθεση πως θα του δοθούν άλλες για να καλύπτει τις ανάγκες του. Φαίνεται όμως πως μια πιο προσεκτική ματιά έδειξε πως τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όσο αρχικά φαινόταν, με τις ένοπλες δυνάμεις να λένε πως μια «μετακόμισή» τους στο φάσμα των συχνοτήτων είναι πρακτικά ανέφικτη.

Περιθώρια εξεύρεσης λύσης υπάρχουν, αν και οι πιέσεις που φέρεται να ασκεί ο ΟΤΕ προς τις ένοπλες δυνάμεις δεν ερμηνεύονται από τις τελευταίες ως κινήσεις καλής θέλησης.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για εμπλοκή του υπουργείου Υποδομών, αλλά και της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Τα μαντάτα για την εμπλοκή έχουν φτάσει μέχρι και το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο ίσως κληθεί να αντιμετωπίσει άλλη μια υστέρηση εσόδων, εφ' όσον δεν είναι δυνατή τελικά η δημοπράτηση της επίμαχης συχνότητας.
(ENET)/http://www.satleo.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

PRWTA DEN SOY DINOYN SHMASIA, META SE KOROIDEYOUN, META SE POLEMOYN KAI META NIKAS...!!!
BALTO KALA STO NOY SOY

9

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΡΚΟΥΔΑ ΒΡΥΧΑΤΑΙ
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ
http://youtu.be/SCDz3t-qtZk

ΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΒΙΝΤΕΟ ,ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΕΝΑ ,ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΜΕΡΙΚΟΙ