Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Μαίνεται εµφύλιος στην αστυνοµία

ΕΧΕΙ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ «ΖΗΤΑ» ΚΑΙ «ΔΕΛΤΑ»

Διαστάσεις εµφυλίου έχει πάρει η κόντρα µεταξύ των οµάδων δίκυκλης αστυνόµευσης ΖΗΤΑ και ΔΕΛΤΑ, µε αφορµή το σοβαρό περιστατικό µε τον οδηγό πούλµαν το οποίο µετέφερε φιλάθλους της ΑΕΚ στο Ολυµπιακό Στάδιο.

Η εξέλιξη στην υπόθεση, ενδεικτική του κλίµατος αναταραχής στην ΕΛ.ΑΣ., είναι ότι έχουν ήδη υποβληθεί αιτήσεις µετακίνησης από σχεδόν όλους όσοι υπηρετούν στην οµάδα ΔΕΛΤΑ, αστυνοµικούς και αξιωµατικούς. Ειδικότερα, σύµφωνα µε συνδικαλιστές έχουν υποβάλει αίτηµα να µετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες της Αττικής οι περισσότεροι από τους 330 που στελεχώνουν την οµάδα ΔΕΛΤΑ. Οι αιτήσεις µετακίνησης ωστόσο, σύµφωνα µε πληροφορίες από το υπουργείο, δεν έχουν ακόµα διαβιβασθεί στο αρµόδιο Τµήµα Προσωπικού της ΓΑΔΑ.

Η κόντρα µεταξύ των δύο οµάδων έχει ξεσπάσει από τη σύσταση της ΔΕΛΤΑ – µετά τις επιδροµές κουκουλοφόρων στο κέντρο της Αθήνας – προκειµένου να µπορεί να επεµβαίνει άµεσα σε ανάλογες απόπειρες µια πιο «ευκίνητη» οµάδα. Η οµάδα ΖΗΤΑ θεώρησε ότι υποβιβάσθηκε, ενώ λάδι στη φωτιά της κόντρας έριξε και το γεγονός ότι στη ΔΕΛΤΑ υπηρετούν σε µεγάλο ποσοστό ειδικοί φρουροί.

Το βράδυ της Κυριακής οι οκτώ αστυνοµικοί της ΔΕΛΤΑ οι οποίοι φέρονται ως εµπλεκόµενοι στο επεισόδιο µε τον οδηγό κλήθηκαν στη Κρατική Ασφάλεια. Στην προανάκριση, τις καταγγελίες του οδηγού για τις φθορές επιβεβαίωσαν δύο αστυνοµικοί της οµάδας ΖΗΤΑ που βρίσκονταν στο σηµείο του επεισοδίου.

Οι οκτώ εµπλεκόµενοι αστυνοµικοί παρέµειναν όλη τη νύχτα στην Κρατική Ασφάλεια µέχρι το πρωί της εποµένης όταν αφέθησαν ελεύθεροι µε εντολή του εισαγγελέα, αφού προηγουµένως υπέβαλαν µήνυση κατά του οδηγού του πούλµαν για εξύβριση. Επιφυλάσσονται δε, σύµφωνα µε πληροφορίες, να υποβάλουν µήνυση και εναντίον των δύο αστυνοµικών της οµάδας ΖΗΤΑ οι οποίοι επιβεβαίωσαν την καταγγελία του οδηγού.

Στην Κρατική Ασφάλεια πήγαν για συµπαράσταση στους αστυνοµικούς της οµάδας ΔΕΛΤΑ και µέλη του Δ.Σ. του Σωµατείου Εδικών Φρουρών Αττικής µε δύο δικηγόρους. Το περιστατικό αποτέλεσε τη «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι», σύµφωνα µε αστυνοµικούς, και έβγαλε στην επιφάνεια τις κόντρες ανάµεσα στις οµάδες δίκυκλης αστυνόµευσης που υπάρχουν από καιρό.

«Είναι για µας θέµα ηθικής τάξεως, αισθανόµαστε ότι η υπηρεσίαµάς εγκατέλειψε και µας απαξιώνει»έλεγαν µε αφορµή το περιστατικό αστυνοµικοί της οµάδας ΔΕΛΤΑ, οι οποίοι θεωρούνότι θίγονται και αδικούνται.
/www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: