Σάββατο 16 Μαΐου 2009

Η ημερίδα του ΣΥΣΜΕΔ


Τη 10-5-2009 ο Σύνδεσμός μας διοργάνωσε, στον πολυχώρο «ΑΠΟΛΛΩΝ» της Νομαρχίας Πειραιά, εκδήλωση – ανοικτό διάλογο με θέμα: «Αίτια και λόγοι που ωθούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σε παραίτηση – αποστρατεία, με τη συμπλήρωση ελαχίστων τυπικών προϋποθέσεων - ορατό πρόβλημα επιβίωσης; δύσκολες εργασιακές συνθήκες; αναζήτηση δεύτερης επαγγελματικής ευκαιρίας; - επιπτώσεις στην Ελληνική οικονομία, στην ανεργία και στο ίδιο το στέλεχος. Πολιτικές ελαχιστοποίησης μέχρι εξάλειψης του φαινομένου».
Στην εκδήλωση συμμετείχαν απευθύνοντας χαιρετισμό/τοποθέτηση η υπεύθυνη του τομέα Άμυνας και Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ, βουλευτής κα Βάσω Παπανδρέου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, βουλευτής κ. Σπύρος Χαλβατζής, ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑΟΣ κ. Μπαμίχας Απόστολος, το στέλεχος και μέλος του τμήματος των Σωμάτων Ασφαλείας και Άμυνας του Συνασπισμού της αριστεράς, των κινημάτων και της οικολογίας, κ. Πλούμης Παναγιώτης, εκπρόσωπος του Νομάρχη Πειραιά, Αντινομάρχης κ. Παύλος Τριανταφύλλου, o Πρόεδρος του Συνδέσμου Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού, Υπολοχαγός (ΠΖ) κ. Κυπριανού Κύπρος, ο εκπρόσωπος της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα, Αντιναύαρχος (Μ) ε.α. κ. Δημητρόπουλος Βασίλειος, το μέλος του ΔΣ της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, Αντιστράτηγος ε.α. κ. Επιτήδειος Γεώργιος, ο Πρόεδρος του ΔΣ του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Αποφοίτων Σχολών Υπαξιωματικών ΠΝ και πλήθος μελών και φίλων του ΣΥΣΜΕΔ, ως και μελών των Ενόπλων Δυνάμεων.
Επίσης χαιρετισμό απέστειλαν και αναγνώσθηκε ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αρσένης Γεράσιμος, το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας και ο Πρόεδρος της EUROMIL κ. Emmanuel Jacob, ενώ τηλεφωνικά ενημέρωσαν ότι, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών τους, δεν θα μπορούν να παρευρεθούν οι Υφυπουργοί Εθνικής Άμυνας κ.κ. Τασούλας Κωνσταντίνος και Πλακιωτάκης Ιωάννης.
Η εκδήλωσε διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα με τις τοποθετήσεις των κυρίων ομιλητών αυτής ακαδημαϊκούς, καθηγητή εργατικού δικαίου κ. Μητρόπουλο Αλέξη, καθηγητή κοινωνικής ψυχολογίας κ. Κατερέλο Ιωάννη, καθηγητή ψυχιατρικής κ. Παρίτση Νικόλαο, καθηγητή διοικητικού δικαίου κ. Κατρούγκαλο Γεώργιο και το διάλογο που αναπτύχθηκε με τα παρευρισκόμενα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων.
Το ΔΣ του Συνδέσμου μας κατέγραψε τις διάφορες απόψεις και θέσεις που ακούστηκαν, τις οποίες αφού επεξεργαστεί θα προωθήσει προς τους αρμοδίους φορείς για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων και περαιτέρω, δικές τους και μόνο, ενέργειες.
Τονίζεται ότι η ως άνω εκδήλωση είναι η πρώτη από σειρά εκδηλώσεων που έχει σχεδιάσει ο ΣΥΣΜΕΔ και θα λάβουν χώρα στο εγγύς μέλλον, με τη συμμετοχή καθηγητών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, για την ενημέρωση των μελών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: