Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Ημερίδα ΣΥΣΜΕΔ:Απ. Μπαμίχας


Κύριοι του Προεδρείου, κύριοι εκπρόσωποι των κομμάτων, κυρίες και κύριοι.

Μια τέτοιου είδους συγκέντρωση θα σοκάριζε κάποιους που σκέπτονται ότι το να εκφράζουν οι άνθρωποι των Ενόπλων Δυνάμεων τις απόψεις τους, στενά συνυφασμένες με τις ανθρώπινες ανάγκες τους, με το συναίσθημά τους, και οτιδήποτε άλλο αφορά την ανθρώπινη υπόσταση, είναι κακό. Στον υποκριτικό κοινωνικό κλοιό που ζούμε σήμερα, όλα εκφράζονται κομψά, όλες οι έννοιες παίρνουν μια άλλη μορφή, έναν άλλο χαρακτήρα. Γιατί; Γιατί αν πάρουν τις σωστές, τότε θα αποκαλυφθεί ότι στα ανώτατα κλιμάκια όλων των δημοσίων υπηρεσιών υπάρχουν άνθρωποι που ξεχνάνε την προηγούμενή τους ζωή, τους προηγούμενος βαθμούς τους οποίους πέρασαν, και τα προβλήματα τα οποία πέρασαν, για να μπορούν να δουν με συμπάθεια τα προβλήματα που απαιτούν λύση από τους σημερινούς υπαξιωματικούς και αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Ελληνικός λαός έχει την απαίτηση, και νομίζω το δικαιούται, να προσβλέπει σε υγιείς, δυνατές και δημοκρατικές Ένοπλες Δυνάμεις. Και όπως είπαν και οι προηγούμενοι ομιλητές πληρώνει παρά πολλά λεφτά για αυτή τη δουλειά. Πληρώνει παρά πολλά λεφτά. Αλλά όταν παρουσιάζεται κάποιο πρόβλημα, η Βουλή δημιουργεί τις επιτροπές για να ελέγξει το πρόβλημα και το πρόβλημα είναι πάντα άλυτο.

Για αυτό το λόγο, λοιπόν, και πέρα από κάθε υποκρισία, θέλω να πω ότι ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, αντιλαμβανόμενος τις ανάγκες των εργαζομένων, γιατί και οι στρατιωτικοί είναι εργαζόμενοι, έχουν οικογένειες, έχουν παιδιά, έχουν υποχρεώσεις, δεν μπορεί, λοιπόν, επειδή ακριβώς το επάγγελμα που κάνουν είναι εθνικό λειτούργημα, να αγνοούμε τις ουσιαστικές ανάγκες τους.

Νομίζω ότι είναι πολύ επιτυχής η ιδέα της δημιουργίας αυτού του Συνδέσμου, τον οποίο ξεκινάτε, γιατί δεν νομίζω ότι είναι τίποτε άλλο παρά μία κραυγή, αν θέλετε, «δέστε και εκείνους που έχουν την ίδια ανάγκη με όλους τους άλλους Έλληνες, τις ίδιες ανάγκες» και στο κάτω – κάτω, αυτοί οι άνθρωποι είναι επιφορτισμένοι για να αισθάνονται οι υπόλοιποι Έλληνες ασφάλεια στην πατρίδα τους.

Νομίζω ότι αυτό είναι το σπουδαιότερο που οφείλει ο Ελληνικός λαός στις Ένοπλες Δυνάμεις. Κατά συνέπεια ας μη σοκάρονται οι ευαίσθητοι σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες. Ας γίνουν πιο ευαίσθητοι, για να μην υπάρχει ο λόγος δημιουργίας τους.

Εμείς εκείνο που θέλουμε να δηλώσουμε είναι ότι, με τη δύναμη που έχουμε αυτή τη στιγμή, όποια και αν είναι, θα βοηθήσουμε και θα συμπαρασταθούμε σε κάθε αίτημα, που είναι λογικό και σε κάθε προσπάθεια τού να υποδηλωθεί ότι και τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων είναι ισότιμοι Έλληνες, με τα ίδια προβλήματα με όλους τους άλλους.

Θέλω να πω από τη θέση αυτή κε Πρόεδρε ότι μπορείτε, όποτε θέλετε και εάν φυσικά το αποφασίσετε, να φιλοξενηθείτε από το κανάλι της τηλεοράσεως που διαθέτουμε, για να εκθέσετε όποια προβλήματα έχετε, ούτως ώστε να συμβάλλουμε και εμείς στην προσπάθεια της επιλύσεως αυτών των προβλημάτων.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την πρόσκληση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: