Σάββατο 16 Μαΐου 2009

ΤΟΥΡΚΙΚΑ F-16 ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ Αναχαίτισαν μικρό αεροπλάνο της Ε.Ε. που ερευνούσε για λαθρομετανάστες



ΔΕΥΤΕΡΟ διαδοχικό κρούσμα αμφισβήτησης και των χερσαίων ελληνοτουρκικών συνόρων σημειώθηκε προχθές στον Έβρο από την Τουρκική Πολεμική Αεροπορία, εντείνοντας τον προβληματισμό της Αθήνας για τις επιδιώξεις της Άγκυρας. Λίγη ώρα μετά την παρενόχληση του ιταλικού ελικοπτέρου στο πλαίσιο αποστολής της Ε.Ε. για εντοπισμό λαθρομεταναστών που αποκάλυψαν χθες «ΤΑ ΝΕΑ», δύο τουρκικά F-16 ειδοποιήθηκαν να διακόψουν την εκπαίδευσή τους και να σπεύσουν στον Έβρο προκειμένου να αναγνωρίσουν ιπτάμενο μέσο που δήθεν πετούσε στην Ανατολική Θράκη προφανώς παρανόμως.
Ωστόσο, το ιπτάμενο ίχνος δεν αντιστοιχούσε παρά σε ένα μικρό αεροσκάφος Cessna του Λουξεμβούργου το οποίο και αυτό πετούσε για εντοπισμό λαθρομεταναστών στο πλαίσιο αποστολής του ευρωπαϊκού οργανισμού διαχείρισης των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. FRΟΝΤΕΧ!
Στο Γενικό Επιτελείο υπάρχει προβληματισμός για το προχθεσινό διπλό κρούσμα, που ήρθε μόλις λίγες ημέρες έπειτα από άλλον ψευδή τουρκικό ισχυρισμό ότι ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη Α-7 Corsair παραβίασαν τον εναέριο χώρο της γείτονος στο ύψος της Αδριανούπολης. Κάτι που, όπως και στις προχθεσινές περιπτώσεις, είναι παντελώς ψευδές.
ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: