Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Ημερίδα ΣΥΣΜΕΔ


Αγαπητοί συνάδελφοι,
Όπως όλοι αντιλαμβάνεστε η ημερίδα του ΣΥΣΜΕΔ αποτελεί μια ιστορική στιγμή, καμπή για την πορεία των ΕΔ, η οποία πιθανόν να καθορίσει το μέλλον αυτών, την πορεία τους και όχι μόνο, σε συνδυασμό με την αποστολή τους, την γεωστρατηγική θέση της πατρίδος μας και όλων των έξωθεν παραγόντων για την αντιμετώπιση των οποίων η ισχύς των ΕΔ παίζει καθοριστικό ρόλο.
Έγινε μια αρχή και αν δεχθούμε ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός τότε μπορούμε να πούμε ότι πετύχαμε πολλά.
Από την άλλη κάθε αρχή και δύσκολη και πράγματι ήταν και είναι δύσκολη αλλά και κρίσιμη. Απευθυνόμενος δε σε παρόντες και απόντες εστιάζω και λέω ότι απαιτείται σύνεση, ψυχραιμία, αυτοσυγκράτηση και αναθεώρηση τρόπου σκέψεως από όλους.
Ο Στρατός προ πολλών δεκαετιών για όποιον επέλεγε το λειτούργημα του Στρατιωτικού σήμαινε πεδίο προσφοράς στην Πατρίδα, ήταν δε αναμφισβήτητα επιλογή ανθρώπων με αξίες και ιδανικά.
Η επαγγελματική αποκατάσταση και σιγουριά που προσφέρει η «μονιμότητα» ήταν φυσικό επακόλουθο.
Σήμερα, αποτελεί κοινή ομολογία πλέον, με το σύστημα των Πανελλαδικών εξετάσεων έχει γίνει καταφύγιο κατά της ανεργίας.
Επακόλουθο τα ιδανικά να πάνε περίπατο και ο στρατός άσυλο δημοσίων υπαλλήλων. Όπως τονίζουν οι Αρχηγοί τα τελευταία έτη, ο Αξιωματικός πρέπει να γίνει επαγγελματίας! Τους έριξαν την πεπονόφλουδα και την πάτησαν.
Ο κομματισμός πού βασιλεύει εδώ και 35 χρόνια και η πετυχημένη ομολογουμένως προσπάθεια οι Ε.Δ. να καταστούν ακίνδυνες για τη Δημοκρατία, δήθεν, δεν αναφέρεται από κανέναν.
Η ανάγκη εκπροσωπήσεως και αναδείξεως των προβλημάτων των στρατιωτικών δεν υπαγορεύεται μόνο από τη σωρεία προβλημάτων στο χώρο των ενόπλων δυνάμεων αλλά και από την ανάγκη αντιμετωπίσεως της ανικανότητας και της παντελούς απουσίας της ηγεσίας, πολιτικής και στρατιωτικής, στο να απαντήσουν στα προβλήματα που ταλανίζουν το προσωπικό των Ε.Δ.
Το ερώτημα στο οποίο καλείται η ηγεσία των Ε.Δ. να απαντήσει είναι αμείλικτο:
Οι στρατιωτικοί είναι εργαζόμενοι όπως όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες ή όχι; πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα όπως όλοι οι άλλοι των εργαζόμενοι;
Δυστυχώς κύριοι που κατά καιρούς διοικήσατε, οσφυοκαμπτικά, και τώρα σχίζεται τα ιμάτιά σας, ( όπως ο γνωστός παραθυράκιας στρατηγός, μόνιμος μαϊδανός καναλιών, δήθεν ακομμάτιστος ) θα πρέπει να καταλάβετε ότι βρισκόμαστε στο 2009 και θα πρέπει να προσαρμοστούμε. Όπως «στρώσατε» θα κοιμηθούν δυστυχώς οι νέοι οι οποίοι σε τίποτα δεν ευθύνονται. Αυτό κρατήστε το και σκεφθείτε το, σας παρακαλώ, και αν αισθανθείτε τύψεις ελάτε να βρούμε λύση, λύση για το καλό της Πατρίδος και όχι των κομμάτων!
Η κοινωνία η οποία μας παρακολουθεί και ενημερώνεται όχι αντικειμενικά, δυστυχώς, έχει ήδη σχηματίσει άσχημη εντύπωση από παρόμοιες καταστάσεις, ο δε Έλληνας έχει δει επανειλημμένως να προδίδεται από αυτούς τους οποίους είχε ορίσει ταγούς στους αγώνες του για κοινωνική δικαιοσύνη και να ξεπουλιούνται για μία έδρα στη Βουλή.
Ο κύβος ερίφθη και όλοι αυτοί οι οποίοι σήμερα μας απαξιώνουν, μας λοιδορούν, μας συκοφαντούν και μας πολεμούν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι έχουν ευθύνες και στην ουσία χάριν της δικής τους υπεροψίας, αλαζονείας και αδιαφορίας οφείλουμε την ύπαρξή μας σήμερα εδώ. Τους καλώ δε να προστρέξουν το συντομότερο όχι με λόγια αλλά με πράξεις και να επανορθώσουν.
Ήμουν εξ’ αρχής αρνητικός ως προς το ποιους θα πρέπει να προσκαλέσουμε στην ημερίδα, δηλαδή αν πρέπει να προσκληθούν πρώην Υπουργοί, Αρχηγοί κλπ. Και αυτό γιατί δε νομιμοποιείται στη δική μου συνείδηση και σκέψη κανένας από τους υπευθύνους για την σημερινή όχι καλή κατάσταση στη οποία βρίσκονται τα στελέχη των ΕΔ.
Ισχυρίζονται ότι θα κομματικοποιηθούν οι ΕΔ, θα διασαλευτεί η πειθαρχία και θα υπάρχει πρόβλημα με την ιεραρχία. Οι Ε.Δ. είναι ήδη κομματικοποιημένες!
Τους ερωτώ λοιπόν, δεν υπήρχε πρόβλημα :
-όταν δίχως διαταγή κάποιοι κατέλαβαν θέσεις κατά την αλλαγή κάποιας κυβερνήσεως;
-όταν κάποιοι παραιτούνταν θέτοντας υπεράνω του όρκου τους την κομματική τους συνείδηση με αποτέλεσμα την νύχτα των Ιμίων;
-όταν πρόσφατα ο Α/ΓΕΕΘΑ αντάλλαξε τη στολή του με υπουργικό κουστούμι;
Αν δεν είναι αυτό κομματικοποίηση του στρατεύματος τότε τι είναι;
-Όταν ο σημερινός Α/ΓΕΕΘΑ ξεπούλαγε την Γενική Τράπεζα εις βάρος μας δεν ήταν σε διατεταγμένη κομματική αποστολή;
-Όταν καθημερινά τα γραφεία των Αρχηγών πλημμυρίζουν με ρουσφετολογικά σημειώματα από γραφεία Υπουργών και Βουλευτών.
Τότε όλα είναι καλά, τίποτα δε συμβαίνει ή μήπως έτσι συμφέρει το σύστημα;;;
Ατελείωτα τα παραδείγματα στα οποία μπορώ να αναφερθώ, δε θέλω όμως να σας κουράσω. Εύχομαι ο Θεός να φωτίσει όλους να κάνουμε το σωστό για το καλό της Πατρίδος και των ΕΔ. Σας καλώ δε όλους να αγκαλιάσετε το ΣΥΣΜΕΔ, να μη σας φοβίσει τίποτα και να πληθύνεται αυτόν προτρέποντας τους συναδέλφους να συμμετάσχουν ενεργά προκειμένου να υπάρξει η αξιοκρατία μοναδική λύση για την αποκομματικοποίηση των Ε.Δ.

Σπύρος Σταματόπουλος Σχης (ΠΖ ) ε.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: