Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Η ελληνική κυβέρνηση... σνόμπαρε τον... Ελληνοαμερικανό ανώτατο διοικητή του ΝΑΤΟ;







30 Σεπτεμβρίου 2009.Δυσκολεύεται κανείς να το πιστέψει: πραγματοποίησε τριήμερη επίσημη επίσκεψη μεταξύ 26 και 28 Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα ο Ανώτατος Συμμαχικός Διοικητής Ευρώπης (SACEUR) του ΝΑΤΟ, μετά από πρόσκληση του Έλληνα Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Πτέραρχου (Ι) Ιωάννη Γιάγκου; Ο οποίος SACEUR για πρώτη -και κατά πάσα πιθανότατα τελευταία- φορά στην ιστορία είναι... Ελληνοαμερικανός, ο Ναύαρχος James Stavridis; Και δεν τον συνάντησε κανένα μέλος ή στέλεχος της κυβέρνησης;
Προηγουμένως, ο Ναύαρχος Σταυρίδης επισκέφθηκε επίσημα την Πορτογαλία μεταξύ 18 και 21 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο Σύσκεψης Αρχηγών Επιτελείων της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ. Επιπλέον των συναντήσεων με στρατιωτικούς, ο SACEUR συνάντησε τον Πρόεδρο της Πορτογαλίας καθηγητή Δρ. Άνιμπαλ Καβάκο Σίλβα και τον Υπουργό Άμυνας καθηγητή Δρ. Σεβεριάνο Τεϊξέιρα, στις 21 Σεπτεμβρίου. Στις 27 Σεπτεμβρίου στην Πορτογαλία πραγματοποιήθηκαν βουλευτικές εκλογές!

Στις 16 Σεπτεμβρίου ο SACEUR επισκέφθηκε το Παρίσι. Επιπλέον των συναντήσεων με στρατιωτικούς, συνάντησε τον Γραμματέα Επικρατείας για Ευρωπαϊκά Θέματα του Υπουργείου Εξωτερικών Πιέρ Λελούς και τον Διπλωματικό Σύμβουλο του Προέδρου, Ζαν-Νταβίντ Λεβίτ. Στις 23 Σεπτεμβρίου ο Ναύαρχος Σταυρίδης επισκέφθηκε το Μαυροβούνιο, όπου συνάντησε τον Πρόεδρο Φίλιπ Βουγιάνοβιτς.

Για όλες αυτές και πολύ περισσότερες συναντήσεις, επισκέψεις και δραστηριότητες του SACEUR, ο ιστότοπος του Ανώτατου Αρχηγείου Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης (SHAPE) παρουσιάζει συνοπτικά δελτία τύπου και φωτογραφίες. Η επίσκεψη στην Ελλάδα δεν αναφέρεται καν! Προφανώς, ο Ναύαρχος Σταυρίδης είναι τόσο συγκινημένος από την υποδοχή που του επιφύλαξε η γη των προγόνων του, ώστε αποφεύγει να μοιραστεί την εμπειρία.
hellenicdefense

Δεν υπάρχουν σχόλια: