Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Δεν δίνουν άδεια ανατροφής τέκνου στους άντρες των Ε.Δ.!



Ενώ το Ευρωπαϊκό δίκαιο και αποφάσεις Ελληνικών Δικαστηρίων προβλέπουν άδεια ανατροφής τέκνου από Στρατιωτικούς, το ΥΕΘΑ αρνείται να τη δώσει στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και αγνοεί προκλητικά τις αποφάσεις, όπως συστηματικά κάνει και για την εφαρμογή αποφάσεων που αφορούν προσφυγές αποστράτων Αξιωματικών.
Ο ΣΥΣΜΕΔ με έγγραφό του απευθύνεται προς τον νέο Υπουργό και περιμένει απάντηση. Παρκάτω μπορείτε να ενημερωθείτε για την ερώτηση του ΣΥΣΜΕΔ καθώς και σχετικό άρθρο της Ιωάννας Ηλιάδη από την εφημερίδος ΕΘΝΟΣ.
Σπ.Σταματόπουλος


ΘΕΜΑ : Ενημέρωση (άδεια ανατροφής τέκνου σε άντρα στρατιωτικό)

ΣΧΕΤ : α. Υπ΄ αριθμ. 57/2008 Απόφαση Διοικητικού Εφετείου (Ακυρωτικό) Αθηνών
β. ΝΔ 1032/1971 «Περί του Σώματος Αξιωματικών Αδελφών Νοσοκόμων» (ΦΕΚ Α΄ 232)
γ. ΠΔ 130/1984 «Κύρωση του Γενικού Κανονισμού Υπηρεσίας στο Στρατό» (ΦΕΚ Α΄ 42)
δ. Ν.3528/2007 «Κύρωση του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ.» (ΦΕΚ Α΄ 26)

1. Σας γνωρίζεται ότι, σύμφωνα με τη σχετική (α), χορηγήθηκε σε αιτούντα, ενώπιον της Δικαιοσύνης, άντρα αξιωματικό η προβλεπόμενη από τα σχετικά (β) και (γ) άδεια ανατροφής τέκνου, διαρκείας εννέα (9) μηνών, κατά τις αρχές της ισότητας, της ίσης μεταχείρισης μεταξύ ανδρών και γυναικών και της εναρμόνισης μεταξύ της επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών κάθε φύλου.

2. Κατόπιν των ανωτέρω και στα πλαίσια ενημέρωσης των μελών μας, παρακαλούμε όπως μας γνωρίσετε εάν υφίσταται πρόθεση εκ μέρους σας περί εφαρμογής των ανωτέρω και στα λοιπά στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, που αιτούνται ή θα αιτηθούν στο μέλλον της παραπάνω αδείας.

3. Επικουρικά και εκ του περισσού, σάς γνωρίζεται ότι, η προσφυγή μονίμων στελεχών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, ενώπιον της Δικαιοσύνης επιφέρει μεγάλου βαθμού μείωση του εισοδήματός τους, το οποίο, όπως γνωρίζετε, ήδη πλήττεται σημαντικά από εξωγενείς, πέραν της θελήσεώς τους, παράγοντες.

4. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας και είμαστε στη διάθεσή σας για ο,τιδήποτε μας χρειαστείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: