Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

«Μαζέψτε αποδείξεις» το φορολογικό σύνθημα για το 2010




 Η παραπάνω απόδειξη περνάει στην εφορία;

 Με το σύνθημα «μαζέψτε αποδείξεις» θα ξεκινήσει σε λίγες ημέρες το υπουργείο Οικονομικών την φορολογική του καμπάνια.
Σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου θα ζητήσει από τους πολίτες να συλλέγουν αποδείξεις από τον Ιανουάριο του 2010 καθώς για τα εισοδήματα αυτού του έτους θα ισχύουν όπως είπε οι νέες ρυθμίσεις του φορολογικού.
Σήμερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαλόγου για την Αναμόρφωση του Φορολογικού. Οι ομάδες εργασίας, κατόπιν σχετικού αιτήματος των φορέων θα συγκροτηθούν από Δευτέρα.
Από αύριο Τετάρτη ξεκινά ο δημόσιος διάλογος στην ιστοσελίδα www.opengov.gr  Στο διαδίκτυο οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλλουν τα σχόλιά τους αλλά και να απαντούν αν το επιθυμούν σε συγκεκριμένες ερωτήσεις που θα θέσει η κυβέρηνση (πχ πιστεύετε ότι πρέπει να εκπίπτουν όλες οι δαπάνες ή εκτιμάτε ότι πρέπει να συνδεθούν με το αφορολόγητο;) και σύμφωνα με τον ίδιο κυβερνητικό παράγοντα θα δίδουν το στίγμα των προθέσεών της.
"Όχι στην φορολόγηση του Εφάπαξ"
Το κυβερνητικό στέλεχος ξεκαθάρισε ότι δεν είναι στις προθέσεις του η φορολόγηση του Εφπάπαξ. Επίσης, πρόσθεσε ότι στο θέμα φορολογίας επιχειρήσεων τα διανεμόμενα κέρδη θα ενταχθούν στην κλίμακα, ενώ τα αδιανέμητα ενδεχομένως να φορολογούνται στο μέλλον με χαμηλότερους συντελεστές.
ΕΝΕΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: