Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Στο 31,7% η ανεργία στη FYROM, πρόωρες εκλογές σκέφτεται ο Γκρούεφσκι

 
Σε δεινή οικονομική κατάσταση βρίσκεται η γειτονική FYROM, με αρνητική ανάπτυξη (-1,8%), μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα 9 φορές μικρότερο από αυτό της Ελλάδας, βασικό μηνιαίο μισθό 240 ευρώ και ανεργία στο 31,7%.
Ο εθνικιστής πρωθυπουργός της γείτονος, που επένδυσε στην ανθελληνική ρητορική και κυβερνά με το δόγμα "για όλα φταίει η Ελλάδα", βρίσκεται σε δεινή θέση, με τη δημοτικότητά του να πέφτει συνεχώς, ενώ...
taxalia.blogspot.com
οι ελπίδες που επένδυσε στην αλλαγή πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα, διαψεύστηκαν γρήγορα.
Στα Σκόπια είχε δημιουργηθεί η εντύπωση, ότι το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου, θα απεμπολούσαν την ελληνική εθνική αξιοπρέπεια και θα χάριζαν "γη και ουρανό" στους Σκοπιανούς.
Η πραγματικότητα και η υπέυθυνη πατριωτική στάση του Γιώργου Παπανδρέου και του Δημήτρη Δρούτσα, του προέδρου Κάρολου Παπούλια, του προέδρου της βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου, αλλά και η εκλογή του Αντώνη Σαμαρά, στην ηγεσία της ΝΔ, προσγείωσαν απότομα την ανώριμη εθνικιστική ακροδεξιά κυβέρνηση του Γκρούεφσκι, με αποτέλεσμα να αρχίσει τις τελευταίες ημέρες κουβέντα για ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες και ....να εκνευρίζεται το ελληνικό παράρτημα του Σκοπιανού εθνικισμού στην Ελλάδα "Ουράνιο Τόξο/Vinozito" και να καταφεύγει σε εμετικές δηλώσεις εναντίον στελεχών της ελληνικής κυβέρνησης.
Οι φωνές υπέρ της σοβαρότητας και της επιστροφής στο Σλαβικό χαρακτήρα της FYROM, αυξάνονται (δείτε το βιντεο) και οι Αλβανοί της FYROM, ανυπομονούν να ενταχθούν στην Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: