Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

«Εμπρός μαρς!» για τους 3.800 Επαγγελματίες Οπλίτες



ΞΕΠΑΓΩΝΕΙ η διαδικασία για την πρόσληψη 3.800

Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) για τους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, μετά την ψήφιση από τη Βουλή της τροπολογίας που καταργεί τη «γαλάζια» συνέντευξη.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Ευάγγ. Βενιζέλος «μόλις δημοσιευθεί ο νόμος (στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως) σε ελάχιστες μέρες, θα συνεχιστεί η διαδικασία αφαιρούμενου του συντελεστή της συνέντευξης». Ήδη, όπως έχει ανακοινωθεί για τις 2.000 θέσεις ΕΠΟΠ στον Στρατό Ξηράς, έχει γίνει η επεξεργασία των αποτελεσμάτων με αφαίρεση της βαθμολογίας της προφορικής συνέντευξης που είχε στοιχεία υποκειμενισμού και οι αλλαγές που επέρχονται είναι της τάξεως του 5%. Μετά τη δημοσίευση των επιτυχόντων, θα ακολουθήσει η κατάταξη.
Όσον αφορά την Αεροπορία (900 θέσεις), το Ναυτικό (700 θέσεις) και τη Στρατολογία (200 θέσεις), οι διαδικασίες με τη συνέντευξη δεν είχαν γίνει, οπότε με τη δημοσίευση του σχετικού νόμου τις επόμενες ημέρες, θα κληθεί, με βάση τα μόρια από τα τυπικά προσόντα (βαθμός απολυτηρίου, προϋπηρεσία κ.λπ.), πολλαπλάσιος αριθμός υποψηφίων σε σχέση με τον αριθμό των προσλαμβανομένων, για να πάρουν μέρος στις αθλητικές και ψυχοτεχνικές εξετάσεις.
Υπάρχουν εισηγήσεις ο αριθμός των νέων που θα προσληφθούν να είναι 4 και 5 φορές μεγαλύτερος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: