Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Συνεχίζονται οι έρευνες για τη σύληση του τάφου του Τάσσου Παπαδόπουλου



Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τη σύληση του τάφου τέως προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου. Άλλοθι προέβαλαν τα τρία άτομα, που υπηρετούν στην Εθνική Φρουρά, και ανακρίθηκαν από την Αστυνομία για την υπόθεση κλοπής του λειψάνου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του κυπριακού σταθμού ΡΙΚ, η Κυπριακή Αστυνομία αξιολόγησε πληροφορίες, που ανέφεραν ότι στην περιοχή του κοιμητηρίου είχε θεαθεί τα ξημερώματα νοσοκομειακό όχημα της Εθνικής Φρουράς και ένα μαύρο όχημα με τρεις επιβάτες.
Λόγω της ιδιότητας των τριών, στις ανακρίσεις συμμετέχουν και αξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συλλήψεις. Παράλληλα, αξιολογούνται πληροφορίες ότι γύρω στα 150 άτομα, μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης "Χρυσή Αυγή" έφτασαν στην Κύπρο για να προκαλέσουν επεισόδια στον αυριανό ποδοσφαιρικό αγώνα Ομόνοιας-ΑΠΟΕΛ για το παγκύπριο πρωτάθλημα. Σύμφωνα με το ΡΙΚ, εξετάζεται κατά πόσο η άφιξή τους έχει οποιαδήποτε σχέση και με τη σύληση του τάφου του Τάσσου Παπαδόπουλου ή την αυριανή πρώτη επέτειο του θανάτου του και το μνημόσυνό του.
Όπως μεταδίδει η κυπριακή ραδιοτηλεόραση, τα έως τώρα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι οι δράστες ήταν τουλάχιστον τέσσερις, καθώς δεν και χρησιμοποιήθηκε μηχανοκίνητο μέσο για να σηκωθεί η -βάρους 250 κιλών- ταφόπλακα. Επιπλέον, δεν φέρει ίχνη βανδαλισμού.
Το πρωτοφανές περιστατικό, που έχει αναστατώσει την Κύπρο, έλαβε χώρα χθες το βράδυ. Οι δράστες, σύλησαν τον τάφο, ανέσυραν το φέρετρο και πήραν τη σορό του ιστορικού ηγέτη. πριν φύγουν, άδειασαν γύρω από τον τάφο δύο σάκους ασβέστη, για να σβήσουν τα ίχνη τους.
Προβοκάτσια κατήγγειλε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας. «Απευθύνω έκκληση στον κόσμο να παραμείνει ήρεμος μπροστά σε αυτή την προβοκάτσια. Δεν μπορώ να χαρακτηρίσω αυτή την πράξη διαφορετικά»,δήλωσε, εκφράζοντας παράλληλα τη συμπάθεια και τη συμπαράστασή μου στη σύζυγο και την οικογένεια του Τάσσου Παπαδόπουλου. "Είναι μια απαράδεκτη, ιερόσυλη, ανήθικη και καταδικαστέα ενέργεια που πλήττει τα ήθη, τις παραδόσεις, τον πολιτισμό μας, το σεβασμό μας στους νεκρούς", τόνισε.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε συγκλονισμένος. "Είναι μια απαράδεκτη, ιερόσυλη και αντίθετη με κάθε ελληνική παράδοση, πράξη", δήλωσε από τις Βρυξέλλες.
(Πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: