Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ;

Καλημέρα. Συγχαρητήρια κατ' αρχάς στην "αξιωματικάρα" που είχε το σθένος (αλλιώς λέγεται, αλλά ....) να απαντήσει επώνυμα & ενυπόγραφα στην κακοήθεια του συγκεκριμένου δημοσιογράφου(Π Καρβουνόπουλου). Ψάχνω το e-mail του (του ταγματάρχη) να τον συγχαρώ προσωπικά και να τον παροτρύνω να συνεχίσει έτσι..
Βγήκε κάποιος Λοβέρδος και μίλησε για τις συντάξεις των Στρατιωτικών μετά από 25 χρόνια υπηρεσίας σε κάθε ένδοξη γωνιά της πατρίδας μας. Να καταργήσει πρώτα το δικαίωμα σύνταξης των πολιτευτών μετά από δύο τετραετίες (8 χρόνια!!!) και να μας πει πρώτα για τα δικά του συντάξιμα. Κι αν μας πείσει τότε να το δεχτούμε.
Βγήκε κάποιος Βενιζέλος και μίλησε για τα οδοιπορικά μας και τα επιδόματα μας. Να κόψει πρώτα τα οδοιπορικά και τα επιδόματα των «ευροβολευτών», τις τεράστιες αποζημιώσεις των συμβούλων, συνεργατών και μετά να ασχοληθεί και μαζί μας. Να μας κόψει τα οδοιπορικά και να μας πληρώνει τις ασκήσεις, διανυκτερεύσεις, αργίες και υπηρεσίες. Μια χαρά θα μας βολέψει.
Ξέρετε όλοι σας πολύ καλά ότι βαλλόμαστε από παντού.
Ανεκπαίδευτοι δημοσιογράφοι με εξωφρενικούς μισθούς (βλέπε ΕΡΤ), αδιόριστοι "εισαγγελείς" των ιδιωτικών καναλιών (Βερύκοκοι, Γαρυφαλόπουλοι, Καμπουροικονομείς, Λαζό..., Πρεντε..., Χατζην...., Τραγ...,κλπ συγγενείς) που ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις σύμφωνα με τα συμφέροντα τους και "δικάζουν" καταστάσεις και πρόσωπα "προς τέρψη του φιλοθεάματος κοινού" με μοναδικό στόχο τα νούμερα της ΑGB και την διατήρηση των παχυλών τους συμβολαίων, τα 'χουν κάνει πλακάκια με το καλοπληρωμένο κύκλωμα των δικαστικών λειτουργών(τους ταΐζουν καλά για να μην έχουν προβλήματα- δεν μίλησε κανείς για τις αποζημιώσεις /οδοιπορικά των δικαστικών εκπροσώπων στις εκλογές κλπ)) και βεβαίως με άριστους συνεργάτες τα ανεπάγγελτα κομματικά στελέχη που εναλλάσσονται στην εξουσία, έχουν φέρει την πατρίδα μας στην σημερινή τραγική κατάσταση.
"διαίρει και βασίλευε" η γνωστή μέθοδος με τα σίγουρα αποτελέσματα. Αγρότες εναντίον εμπόρων, ιδιωτικοί υπάλληλοι και ελεύθεροι επαγγελματίες εναντίον δημοσίων υπαλλήλων, στρατιωτικοί εναντίον αστυνομικών (λόγω ταμείων...) , μαθητές εναντίον «βολεμένων» γονιών, συμβασιούχοι εναντίον μονίμων και αντίστροφα..
Λες και φταίμε εμείς για την οικονομική κατάσταση αλλά και την σαπίλα της χώρας.
Λες και εμείς πήραμε ή υποστηρίξαμε τις αποφάσεις τους.
Μήπως εμείς εκδώσαμε τις ακάλυπτες επιταγές προς την Ε.Ε ή εμείς διαχειριστήκαμε τα κονδύλια της;
Μήπως εμείς σπρώξαμε τους επενδυτές στο χρυσό χρηματιστήριο του «Γιάννου» ή εμείς αποφασίσαμε την «επενδυτική λύση των δομημένων ομολόγων» για τα ασφαλιστικά ταμεία;
Μήπως εμείς φταίμε για την ανεξέλεγκτη είσοδο των οικονομικών μεταναστών και την μη υποχρεωτική καταβολή των ασφαλίστρων τους; (εμείς ψαρεύαμε ανέξοδα κομματική πελατεία;)
Μήπως εμείς υπερτιμολογίσαμε τα λιγοστά έργα υποδομής ή είναι δικοί μας κουμπάροι οι εργολάβοι - εθνικοί νταβατζήδες;
Κι όμως φταίμε κύριοι, γιατί τους ανεχτήκαμε και τους ανεχόμαστε όλα αυτά τα χρόνια και γι' αυτό πληρώνουμε τώρα. Εκείνοι όμως πότε θα πληρώσουν; Ποιος θα δώσει λόγο για την κακοδιαχείριση του Ελληνικού κράτους; Μήπως πρέπει να αρχίσουμε τις μηνύσεις εναντίον όσων, με τις αποφάσεις τους επέφεραν απώλειες στην περιουσία των ταμείων; Μήπως εναντίον όσων, χρόνια τώρα, παραποιούν τα στοιχεία της Ελληνικής Οικονομίας και της ΕΣΥΕ;
Λέω και φωνάζω: ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ
Εστάλη από : Αναγνώστης της Φλόγας της Μακεδονίας για το άρθρο:

Δεν υπάρχουν σχόλια: