Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Η ΑΝΕΑΕΔ για τις δηλώσεις Πάγκαλου

Ήξεις, αφήξεις και σαν δικαιολόγηση του Πάγκαλου ή εμένα μου φάνηκε έτσι;;;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νο. 10
Πέραν των γνωστών του δηλώσεων περί αναδιάρθρωσης του χρέους, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Πάγκαλος προέβη σε δηλώσεις περί μη παραγωγικότητας των ΕΔ και των σωμάτων Ασφαλείας.
Η αλήθεια βέβαια είναι πως ο κ. Πάγκαλος αυτό που είπε, είχε να κάνει με την καθαρά οικονομική διάσταση του θέματος, που αφορά στη μη παραγωγή οικονομικών αγαθών από τους εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα, κάτι που ως ένα βαθμό είναι οικονομικά αληθές.
Πέραν όμως αυτού θα έπρεπε να λεχθεί ότι σ' όλες τις χώρες του προηγμένου κόσμου, οι ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις και η εσωτερική ασφάλεια είναι παράγοντες που απαιτούνται για την οικονομική ανάπτυξη.
Η αναπτυξιακή πολιτική, που τα 40 τελευταία χρόνια την ευαγγελίζονται στο σύνολό τους οι Πολιτικοί και Πολιτειακοί παράγοντες της χώρας μας, σε καμία περίπτωση δεν εξασφαλίσθηκε από τις επιλογές τους για το έμψυχο δυναμικό των ΕΔ, ιδιαίτερα αν συγκρίνει κανείς τα τεράστια ποσά που αναλώθηκαν για οπλικά συστήματα, με τις συνθήκες εργασίας των στρατιωτικών σε στρατόπεδα και Πλοία, που σε πάρα πολλές περιπτώσεις θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν τριτοκοσμικές και άθλιες.
Αυτό που βλέπει ο Ελληνικός Λαός τα τελευταία 40 χρόνια μεταξύ άλλων είναι διαφθορά, νόμους περί μη ευθύνης Υπουργών, διάλυση κάθε παραγωγικού ελληνικού πόρου, ανεξέλεγκτη φοροδιαφυγή, ελλείμματα και πρόσφατα: εξασφαλισμένη φτώχεια και υποτέλεια για την Ελλάδα και τους Έλληνες!
Τις απόψεις του ο Ελληνικός Λαός για τους εκπροσώπους του στην περιφέρεια θα τις εκφράσει σε λίγες μέρες. Ανεξάρτητα από τον τρόπο που θα κάνει τις επιλογές του, εκείνο που θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους μας, είναι το ποσοστό της ενδεχόμενης αποχής και ιδιαίτερα από τους νέους. Ας ελπίσουμε και ας ευχηθούμε όλοι η απαξίωση του πολιτικού συστήματος να μην γίνει ακόμη πιο έντονη.

Βασίλης Δημητρόπουλος
Αξιωματικός Π.Ν. ε.α.
Εκπρόσωπος Τύπου
ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.

31 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΣΧΟΣ-ΑΙΣΧΟΣ-ΑΙΣΧΟΣ.

Πλήρης δικαιολόγηση του Πάγκαλου, ότι και καλά, άλλα εννοούσε ο κακομοίρης και τον παρεξηγήσαμε.

Γλύψε-γλύψε κάτι θα μείνει.
Χίλιες φορές να μην κάνανε καμμιά δήλωση, παρά αυτή την κολοτουμπίστικη πολιτικάντικη παρλαπιπιά.

Ο ανεκδιήγητος χοντρέλας έδειξε το μίσος του για τους ένστολους, σε σημείο που απόρησε και ο δημοσιογράφος.

ΑΝΕΑΕΔ ντροπή.

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΑΝΕΑΔΕΔ,
εάν ισχύουν αυτά που λέτε τότε και οι πολιτικοί και ιδίως ο Πάγκαλος, είναι επίσης αντιπαραγωγικός κλάδος.

ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΑΓΑΘΑ ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ.
ΔΕΝ ΤΟ ΘΙΞΑΤΕ ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΜΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΑΤΕ ΤΟΝ ΣΑΠΙΟΚΟΙΛΙΑ ΤΩΝ ΥΜΙΩΝ.

ΚΥΡΙΟΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΤΕ ΚΑΘΑΡΑ.
ΣΑΣ ΑΚΟΥΝΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι η πρώτη και φαντάζομαι ούτε η τελευταία φορά που προσανατολισμένοι απο κομματικές παρωπίδες γράψεται ότι σας κατέβει!
Τέτοια εμπάθεια μόνο απο ανθρώπους που έχασαν την κουτάλα μπορώ να φανταστώ...... Κρίμα !!!!!

(ένας περαστικός.......)

Ανώνυμος είπε...

Αυτό κατάλαβες εσύ φίλε σχολιαστή; Για ξαναδιάβασε καλά τη δημοσίευση.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΣΟ ΣΚΥΨΙΜΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΜΕΝΑ

Γ.Π είπε...

Ανώνυμε είσαι για γέλια (ή για κλάματα). Τόσο σου κόβει τόσα λές.
Αν σου φάνηκε για γλύψιμο η ανακοίνωση το IQ σου είναι χαμηλότερο της Μπεζαντάκου!

Βασίλης Δημητρόπουλος είπε...

Η ανωνυμία είναι απλά δείγμα της φασιστικής νοοτροπίας του.
Ο υπογράφων την ανακοίνωση

Ανώνυμος είπε...

Να δεχθούμε ότι οι ένοπλες δυνάμεις και γενικότερα ο δημόσιος τομέας της χώρας δεν παράγουν οικονομικά αγαθά. Άν δεν υπήρχαν οι ένολπες δυνάμεις, το κράτος δεν θα προσλάμβανε κάποιο τμήμα ασφαλείας για την προάσπιση των συμφερόντων της χώρας;
Τώρα το προσλαμβάνει; όχι...
Πέραν τούτου... ας πάμε στο δημόσιο..
Γιατί αφού το δημόσιο δεν παράγει οικονομικά αγαθά, ένα κομμάτι του (όπως ΟΣΕ, ΟΤΕ, σε λίγο ΔΕΗ, κλπ) παραδίσεται στα χέρια ιδιωτικών εταιριών; Αυτές οι εταιρίες θα δουλέουν για τη ψυχή της μάνας τους;;;
Ας σοβαρευτούμε λίγο και να μιλήσουμε με ξεκάθαρες κουβέντες και τι θέλουμε και τι πρέπει να κάνουμε. Η χαλιναγώγηση του λαού είναι ηθική μόνο όταν γίνεται για το καλό και κοινό συμφέρον, όχι για προσωπικές φιλοδοξίες και ατομικά οφέλη.

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΟΙ, ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΣΤΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ, ΤΙ ΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΤΙ ΕΣΤΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ. ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΩΛΥΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΑΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΡΓΟΥ. ΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΕΡΓΟ ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΥΛΗΣ. ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΩΣ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΙΚΟΥΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΕΝΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΟΡΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟΓΕΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΗΤΟΙ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ''ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ''. ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ!!!

ΜΑΧΑΩΝ

Ανώνυμος είπε...

Πάλι με πρασινούληδες μπλέξαμε; εμείς με χαμηλότατο IQ δεν αρεσκόμεθα των χρησμών, αντιθέτως ενθουσιάζουν ημάς, τα σταράτα λόγια και κείμενα που δεν χρειάζονται δεύτερη ανάγνωση

Ανώνυμος είπε...

Άλλο ένα ακόμα άρθρο του συντάκτη του ιστολογίου που δείχνει ότι δεν αντιλαμβάνεται ούτε τα βασικά.

Δεν λέω μαζευει επισκεψιμότητα αλλά αν κατάλαβες ρε φίλε ότι ήταν γλύψιμο τι να πω ...

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΑΕΔ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΟΗΜΟΝΕΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν οφελει κανένα αυτή η διαμάχη .Απάντηση απαξίωση από αυτή την Κυριακη και προσκλητήριο την 25 Νοε ολοι μαζί ενωμένοι να αποκλείσουμε το Πεντάγωνο.Σταματήστε τα μαχαιρώματα ο σκοπός ειναι κοινός

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΥΤΗ ΚΡΙΜΑ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΑΛΟΝΙΑ ΠΟΥ ΦΟΡΑΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΕ ΟΥΤΕ ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΒΡΙΣΕ ΣΤΗ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ???????? ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΛΕΤΕ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΩΤΕ ΣΑΣ ΛΥΠΑΜΑΙ ..... ΕΓΩ ΘΑ ΕΙΧΑ ΠΑΡΕΤΗΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ......ΚΡΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΜΑΣ ΚΡΙΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .....

Ανώνυμος είπε...

3 Νοεμβρίου 2010 4:05 μ.μ.
Βασίλης Δημητρόπουλος είπε...

Η ανωνυμία είναι απλά δείγμα της φασιστικής νοοτροπίας του.
Ο υπογράφων την ανακοίνωση
------------------

Κε υπογράφων τι είναι αυτά που λέτε??

Μήπως σας ενοχλεί και εσάς η ανωνυμία, όπως τα ξιφιόπουλα??

Μήπως κάνετε πολύ παρείτσα??

Ισχύει ότι τις συνεδριάσεις σας, τις κάνετε στα γραφεία του Ξιφία??
http://www.aneaed.gr/?page_id=73
Το ίδιο συνέβει και με τον νέο ΣΥΣΜΕΔ??

Πολλές ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΕΣ ακούω, αλλά ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ με παλιά μαγαζά, βλέπω.
Κάτι σαν τους ανεξάρτητους που κατεβαίνουν στις εκλογές.
Όλοι ανεξάρτητοι την έχουν δει.
ΔΙΑΛΕΞΤΕΕΕΕΕ

Και όποιος διαφωνεί με την ανακοίνωση, είναι φασίστας.
Γεια σου ρε δημοκράτη συνδικάλα.

Εδώ βγήκε ο χοντρέλας και μας έβρισε και εσείς τον χαιδεύετε.

Ένας λαμόγιος ανώνυμος.

Ανώνυμος είπε...

Πάλι με πρασινούληδες μπλέξαμε; εμείς με χαμηλότατο IQ δεν αρεσκόμεθα των χρησμών, αντιθέτως ενθουσιάζουν ημάς, τα σταράτα λόγια και κείμενα που δεν χρειάζονται δεύτερη ανάγνωση
3 Νοεμβρίου 2010 5:54 μ.μ.
------------------------

ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ.
ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΧΑΙΔΕΥΟΥΝ ΑΥΤΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΩΝ ΥΒΡΙΣΤΩΝ.

ΜΙΛΗΣΤΕ ΡΕΕΕΕ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑΡΑΤΑ.
ΣΤΟΛΗ ΦΟΡΑΓΑΤΕ!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΠΡΑΣΙΝΑ, ΜΠΛΕ, ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΓΥΑΛΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΑΤΙ ΔΙΑΥΓΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕ ΤΗΣ ΑΝΕΑΕΔ
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΝΔΡΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΝ ΞΥΛΙΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΛΟΓΟ.

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΙΣ ΥΒΡΕΙΣ ΠΕΡΙ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΩΝ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΕΝΣΤΟΛΩΝ
http://armyalert.blogspot.com/2010/11/blog-post_01.html

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΝΙΚΟΣ ΒΛΑΧΑΚΟΣ, ΑΔΕΛΦΟΣ ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
http://olympia.gr/2010/11/03/%C2%AB%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%B5%CE%AF-%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%85/

http://staratalogia.blogspot.com/2010/11/blog-post_3918.html

Ανώνυμος είπε...

Ο κάθε Έλλην πολίτης έχει το δικαίωμα να συμφωνεί ή να διαφωνεί επι μίας ανακοινώσεως. Αλοίμονο εαν είχαμε όλοι την ίδια θέση. Αντιπαρερχόμενος και τα σχόλια για πρασινοφρουρούς, κοκκινοφρουρούς και ότι άλλο χρώμα που εύκολα ο καθένας μπορεί να πετάξει σε οποιονδήποτε χωρίς κόστος και κόπο, θα ήθελα να σταθώ στο σχόλιο του υπογράφωντος ως "Ένας λαμόγιος ανώνυμος. 3 Νοεμβρίου 2010 7:46 μ.μ." και ειδικότερα στο σημείο που αφορά την σύγκλιση του ΔΣ στα γραφεία του Ξιφία.

Αγαπητέ φίλε συγχαρητήρια που το ανακαλύψατε με κόπο απο την ιστοσελίδα της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. ενώ είχαμε φροντίσει να το κρύψουμε τόσο καλά στην απόρρητη! στήλη "Πρακτικά ΔΣ".

Λόγω της διαπλοκής μας με την εξουσία και των εύρωστων οικονομικών μας, καθότι στηριζόμαστε μόνο στις υπέρογκες συνδρομές των μεγιστάνων αποστράτων μελών μας, αντί να πάμε στην Μεγάλη Βρετανία προτιμήσαμε τα γραφεία του Ξιφία που είναι σε προνομιακό μέρος. Για ενημέρωσή σας συνεδριάσεις έχουμε κάνει και στη ΛΑΕΔ αλλά και σε καφετέρια, για να μην παιδεύεστε.

Επίσης σε προσπάθεια που κάναμε να μας φιλοξενήσουν και οι άλλοι σύνδεσμοι, για να θολώσουμε τα νερά!, η ανταπόκριση ήταν τόσο άμεση που ακόμα περιμένουμε απάντηση από τον Ιούλιο.

Αγαπητέ φίλε λίγη σοβαρότητα δεν θα έβλαπτε ειδικά σε αυτές τις ιδιαίτερα δύσκολες μέρες για όλους μας.

Εμμανουήλ Σαρτζετάκης
Πρόεδρος ΔΣ ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.

Ανώνυμος είπε...

Όχι ότι έχει μεγάλη σημασία στην εποχή που ζούμε -όπου μεταξύ των άλλων ο καθένας "είναι ό,τι δηλώσει"- αλλά θα ήθελα να κάνω γνωστό ότι, απ'όσο μπορώ να γνωρίζω διαβάζοντας τους τελευταίους λίγους μήνες το ιστολόγιο, ήμουν ο πρώτος που χρησιμοποίησε το ψευδώνυμο "Μαχάων" λόγω της ιδιότητός μου ως Στρατιωτικού Ιατρού. Το σχόλιο της 3ης Νοε 5:46 έχει "υπογραφή" με το όνομα "Μαχάων" αλλά δεν έχει γραφεί από μένα.
Είμαι σίγουρος ότι είναι απλό, αλλά θα εκτιμούσα την πληροφόρηση για το πώς θα μπορούσα να "κατοχυρώσω" το ψευδώνυμο.
Ευχαριστώ πολύ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Κε Σαρτζετάκη,
καλά κάνετε και ξεκαθαρίζετε κάποια πράγματα και καλή τύχη στην προσπάθεια σας.
Ο λόγος σας είναι ώριμος,φιλικός στην σύνθεση διαφορετικών απόψεων και όχι εμπρηστικός.

ΑΛΛΑ υπάρχουν και κάποια θέματα που χρήζουν διευκρινήσεων.

1. Συμφωνείτε με την επώνυμη δήλωση του εκπροσώπου σας, ότι "Η ανωνυμία είναι απλά δείγμα της φασιστικής νοοτροπίας" ;;

2. Συμφωνείτε με την ανακοίνωση σας, μετά τις ύβρεις του 'κυρίου' Πάγκαλου, που ακόμα και ο Υπουργός άδειασε ;;
Πολλοί 'κακοί' ανώνυμοι σχολιαστές αλλά επωνύμως παθόντες, αυτής της κατά-ριπάς απαξίωσης που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες, θεωρούν την ανακοίνωση ολίγον 'ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ' των δηλώσεων Παν-κάλου, δικαιολογώντας τον κιόλας, ότι εννουσε άλλα.

3. Το εάν επιλέγετε τον ΞΙΦΙΑ για να κανετε τις συνεδριάσεις σας είναι δικό σας θέμα.
Ούτως ή άλλως είναι φανερό και το
δημοσιεύεται.
Το πρόβλημα είναι ότι ο σύλλογος αυτός έχει ταχθεί ανοιχτά υπερ του νέου ασφαλιστού και του νόμου περι
ιεραρχίας.
Ας μην επεκταθώ σε άλλα.

Αντιγράφω από σχόλιο του Ξιφία.
--------
"Το νέο πολυνομοσχέδιο που αγγίζει πολλά ζητήματα κινείται, κατά την άποψη ΜΑΣ προς την ορθή κατεύθυνση αφού θεραπεύει χρόνιες ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΕΣ του στρατεύματος.
Γιατί ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΑ είναι το να παράγει το συστημα συνταξιούχους 40 και 50 ετών κι έπειτα να συνταξιοδοτούνται για άλλα τόσα χρόνια από το δύσμοιρο δημόσιο!!!"
--------
Εσείς συμφωνείτε ότι ΔΙΚΑΙΩΣ καταργήθηκε η πρόωρη συνταξιοδότηση για τους ένστολους και ότι το νέο ασφαλιστικό διόρθωσε μια παθογένεια ;;


Ένας συνάδελφος.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Κε Σαρτζετάκη,
καλά κάνετε και ξεκαθαρίζετε κάποια πράγματα και καλή τύχη στην προσπάθεια σας.
Ο λόγος σας είναι ώριμος,φιλικός στην σύνθεση διαφορετικών απόψεων και όχι εμπρηστικός.

Αλλά υπάρχουν κάποια θέματα που χρήζουν διευκρινήσεων.

1. Συμφωνείτε με την επώνυμη δήλωση του εκπροσώπου σας ότι "Η ανωνυμία είναι απλά δείγμα της φασιστικής νοοτροπίας" ;;

2. Συμφωνείτε με την ανακοίνωση μετά τις ύβρεις του 'κυρίου' Πάγκαλου, που ακόμα και ο υπουργός άδειασε ;;
Πολλοί 'κακοί' ανώνυμοι σχολιαστές αλλά επώνυμως παθόντες αυτής της κατά-ριπάς απαξίωσης που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες, θεωρούν την ανακοίνωση ολίγον 'ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ' των δηλώσεων Παν-κάλου, δικαιολογώντας τον κιόλας, ότι εννουσε άλλα.

συνέχεια παρακάτω...

Ανώνυμος είπε...

...συνέχεια

3. Το εάν επιλέγετε τον ΞΙΦΙΑ για να κανετε τις συνεδριάσεις σας είναι δικό σας θέμα.
Ούτως ή άλλως είναι φανερό και το
δημοσιεύεται.
Το πρόβλημα είναι ότι ο σύλλογος αυτός έχει ταχθεί ανοιχτά υπερ του νέου ασφαλιστού και του νόμου περι ιεραρχίας.Ας μην επεκταθώ σε άλλα.

Αντιγράφω από σχόλιο του Ξιφία.
--------
"Το νέο πολυνομοσχέδιο που αγγίζει πολλά ζητήματα κινείται, κατά την άποψη ΜΑΣ προς την ορθή κατεύθυνση αφού θεραπεύει χρόνιες ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΕΣ του στρατεύματος.
Γιατί ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΑ είναι το να παράγει το συστημα συνταξιούχους 40 και 50 ετών κι έπειτα να συνταξιοδοτούνται για άλλα τόσα χρόνια από το δύσμοιρο δημόσιο!!!"
--------
Εσείς συμφωνείτε ότι ΔΙΚΑΙΩΣ καταργήθηκε η πρόωρη συνταξιοδότηση για τους ένστολους και ότι το νέο ασφαλιστικό διόρθωσε μια παθογένεια ;;

Ευχαριστώ.
Ένας συνάδελφος blogger.

Μιχάλης Ρέππας είπε...

Αγαπητοί συνάδελφοι και αναγνώστες.
Στις Δημοκρατίες ο καθένας ΜΠΟΡΕΙ να λέει ότι θέλει και φυσικά ο κρίνων κρίνεται. Ο υπέρβαρος (κακό για την υγεία του) κος Αντιπρόεδρος είναι γνωστός για την αποσύνδεση της γλώσσας από το μυαλό του, πιθανά τα παραπανίσια κιλά να πάιζουν κάποιο ρόλο.
Η ΑΝΕΑΕΔ στο ΔΣ της οποίας συμμετέχω μέχρι τώρα έχει κρατήσει σοβαρή και υπεύθυνη στάση σε όλα τα ζητήματα παρά το μικρό διάστημα ύπαρξής της. Οι χώροι που κάνει συμβούλια είναι διάφοροι λόγω μη ύπαρξης γραφείων -ακόμη-. Οποιος διαθέτει το σπίτι του με χαράνα βρεθούμε και εκεί....Μη στέκεστε σε χώρους, μη βλέπετε το δέντρο, ΔΕΙΤΕ ότι υπάρχει ένα δάσος που μεγαλώνει και κινδυνεύει να καεί εάν δεν το φροντίσουμε.
Ευχαριστώ
Μιχάλης Ρέππας

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε,

Φαντάζομαι εκ λάθους το σχόλιο σας δημοσιεύτηκε αρκετές φορές.

Όσον αφορά την παρατήρηση του κ. Δημητρόπουλου αρκεί να ανατρέξετε στα σχόλια επι των οποίων έγινε για να δικαιολογήσετε και τον λόγο. Ο "άντρας" εκφέρει άποψη όπως π.χ. την δική σας. Όταν θέλει να βρίσει και να πετάει λάσπη το κάνει επώνυμα για να δεχθεί και τις συνέπειες. Νομίζω συμφωνείτε απόλυτα.

Σχετικά με το Δελτίο Τύπου που βγάλαμε και επειδή έχει γίνει πολύ συζήτηση, παρακαλώ διαβάστε καλά και πάλι γραμμή προς γραμμή όλο το κείμενο. Ειδικότερα οι δύο τελευταίες παράγραφοι σημαίνουν πολλά. Νομίζω όλοι ξέρουμε να μιλήσουμε με όρους πεζοδρομίου και ίσως περισσότερο και εγώ που είμαι και ...καραβίσιος. Καμμιά φορά όμως οι λέξεις πονούν περισσότερο απο τις βρισιές. Η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. ουδέποτε προσπάθησε να καλύψει κανέναν.

Όσον αφορά τον Ξιφία κάποιες συνεδριάσεις γίνονται εκεί μια και η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. δεν έχει κρυφούς πόρους, δεν έχει ακόμα γραφεία και ο Ξιφίας είναι ο μόνος σύνδεσμος που είχε την καλοσύνη να προσφέρει φιλοξενεία κάτι που δεν είχε κανείς άλλος την ευαισθησία να κάνει.

Απο κει και πέρα ο καθένας έχει την αυτοτέλεια του και μπορεί να υποστηρίζει ότι νομίζει ορθό. Δεν είμαι εγώ αυτός που θα κρίνει και θα σχολιάζει ότι λένε όλοι οι άλλοι. Εμείς έχουμε δικές μας απόψεις που σε πολλά σημεία διαφέρουν απο πολλούς άλλους. Θα πρέπει να τους απορρίπτουμε όλους; Αντίθετα επιθυμούμε τον διάλογο και την σύνθεση απόψεων γιατί πιστεύουμε οτι ο αγώνας είναι κοινός, δύσκολος και μακρύς και χρειάζεται ένωση των δυνάμεων. Κάτι που αρκετοί στο σινάφι μας δεν πιστεύουν.

Τέλος εμείς έχουμε αποφασίσει ψύχραιμα και χωρίς κομματικά γυαλιά να τοποθετούμεθα σε κάθε θέμα που μας αφορά χωρίς να ακολουθούμε τις συνταγές όλων αυτών των "συνδικαλιστών" που διέλυσαν το συνδικαλιστικό κίνημα, γιατί απλούστατα δεν είμαστε συνδικαλιστές. Είμαστε κάποιοι απο σας και έχουμε περάσει αν όχι λιγότερα, ή περισσότερα απο τον μέσο όρο τουλάχιστον τα ίδια.

Το δικαίωμα να διαφωνεί το έχει ο οποιοσδήποτε. Το δικαίωμα όμως να μας πετάνε λάσπη δεν το εκχωρούμε σε κανέναν.

Ευχαριστώ

Εμμανουήλ Σαρτζετάκης
Πρόεδρος ΔΣ ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.

Βασίλης Δημητρόπουλος είπε...

Όσους στενεχώρησα με την λέξη που χρησιμοποίησα τους δηλώνω ότι δεν ήταν στις προθέσεις μου. Μ εστενεχωρεί γενικά η ανωνυμία, που ποτέ στη ζωή μου δεν την υπηρέτησα.
Αφού λοιπόν θελετε την προσωπική μου άποψη την καταγράφω

Είπε ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ:
1. Αν οι στρατιωτικοί είναι παραγωγή είναι νεα οικονομική θεωρία
2. (Ερωνικά) Μιά χαρά ανθρωποι είναι όλοι αυτοί και μακάρι να είστε ευχαριστημένος σ' όλη σας τη ζωή απο τις υπηρεσίες τος.

Απαντήσεις
1.Ελέχθει στην ανακοίνωση της ΑΝΕΑΕΔ και αποτελή και προσωπική μου άποψη. Ο κ.Αντιπρόεδρος πρέπει να ενημερωθεί για τα διδασκόμενα σε οιουδήποτε οικονομικό Πανεπιστημίο ή να προτείνει την κατάργηση όλων των ΕΔ σε παγκόσμιο επίπεδο, για να δούμε πόσοι και ποιοί σύγχρονοι οικονομολόγοι θα συμμερισθούν τις απόψεις του. Ας μας εξηγήσει λοιπόν την δική του οικονομική θεωρία που την θεωρεί σωστή
2. Ευτυχώς που είμαστε ευχαριστημένοι απο τις υπηρεσίες που προσφέρατε και προσφέρετε εσείς. ΠΧ ως Υπουργός Εξωτερικών κατα την περίοδο των Ιμίων (συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ κλπ). Όντως τελικά είμαστε άτομα με αυτιστική νοοτροπία όταν δουλεύαμε στις ΕΔ. κανένας φυσιολογικός άνθρωπος δεν θα έκανε αυτά που κάναμε και αυτά που κάνουν, αν έχει απέναντί του απόψεις σαν του Πάγκαλου.

Ανώνυμος είπε...

Μιχάλη φίλε μου να σε διορθώσω ... δεν είναι υπέρβαρος ο κ. Αντιπρόεδρος αλλά σύμφωνα με τους σχετικούς πίνακες παθολογικά παχύσαρκος.

Ίσως σε αυτό να φταίει το ότι έτρωγε μάλλον μόνος του κάποιο διάστημα αφού εγώ δεν ήμουν εκεί για να φάμε μαζί γιατί ήμουν στην προκάλυψη με 4Β.

Ο Βορειοελαδίτης με τον καθαρό αέρα.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε,

Εάν θα διαβάσετε τα σχόλια που εγράφησαν μερικά των οποίων και υβριστικά θα καταλάβετε γιατί ο κ. Δημητρόπουλος ανέφερε περί φασιστικής νοοτροπίας. Διότι το σοβαρό σχόλιο όπως το δικό σας δικαιούται να είναι ανώνυμο. Όποιος όμως είναι άνδρας και θέλει να λασπώνει, χρωματίζει, βρίζει ας το κάνει επωνύμως για να φέρει και την ευθύνη των λόγων του. Το σπορ της λάσπης στον ανεμιστήρα δυστυχώς το έμαθαν πολλοί αρκετά καλά από τους πολιτικούς μας.

Όσον αφορά την ανακοίνωση που βγάλαμε και έχει γίνει τόσος λόγος άνευ ουσίας, θα σας παραπέμψω στις δύο τελευταίες παραγράφους. Ο έχων νοημοσύνη καταλαβαίνει πάρα πολλά. Ορισμένες φορές τα λόγια είναι πιο επώδυνα από τις ύβρεις. Εξ άλλου από την αρχή η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. δήλωσε ότι θα κρίνει με νηφαλιότητα τα γεγονότα χωρίς όλες αυτές τις αγκυλώσεις και ασθένειες που απαξίωσαν τον συνδικαλισμό. Ο λόγος απλός. Δεν είμαστε συνδικαλιστές αλλά κάποιοι από σας που αναλάβαμε να ηγηθούμε στις διεκδικήσεις των αυτονόητων δικαιωμάτων μας. Μετά από πολλά χρόνια εντατικής προσπάθειας το πολιτικό σύστημα έχει καταφέρει, σήμερα πάρα πολλοί εξ υμών και ημών να κρίνουν και να αξιολογούν με τα κομματικά γυαλιά. Αυτοί που φώναζαν χθες χειροκροτάνε σήμερα και αυτοί που φωνάζουν σήμερα χειροκροτάγανε χθες. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε τόσο καλύτερα.

Όσον αφορά τον Ξιφία απλά σας κάνω γνωστό ότι επειδή ακόμα δεν έχουμε μόνιμα γραφεία ζητήσαμε από μερικούς συνδέσμους να μας διαθέτουν εναλλάξ τα γραφεία τους για να κάνουμε τα ΔΣ. Ο μόνος που ανταποκρίθηκε είναι ο Ξιφίας. Επειδή οι συνάδελφοι αυτοί είχαν την ευγενή καλοσύνη να μας φιλοξενούν όποτε χρειάζεται, δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε σε όλα. Ο καθένας έχει την δική του πορεία και τις θέσεις του. Εγώ θα είμαι ο τελευταίος που θα λογοκρίνω τις θέσεις ενός συνδέσμου που από την δική του οπτική γωνία βλέπει κάποια πράγματα. Οι θέσεις μας είναι εκπεφρασμένες και σε πολλά διαφορετικές από όλους τους άλλους συνδέσμους. Έτερον εκάτερον.

Αγαπητέ μου φίλε οι καταγγελίες είναι πολύ εύκολες. Όταν όμως κληθούμε να συμμετάσχουμε στα κοινά λίγοι είναι αυτοί που προσφέρονται. Αντίθετα είναι πολλοί αυτοί που βλέπουν ευκαιρία για προσωπικά οφέλη το σημερινό ζοφερό κλίμα. Και αυτό είναι το καλύτερο όπλο για τους εκάστοτε κυβερνώντες.

Εμμανουήλ Σαρτζετάκης
Πρόεδρος ΔΣ ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά γιατί διαβάζουμε 2-3 φορές τα ίδια σχόλια?
Κάπως να τα σβήνουμε γιατί είναι κουραστικό.

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς λόγω προβλήματος τα σχόλια που καταχωρήσαμε δεν τα εμφάνιζε και έτσι αναγκάστηκα να τα γράψω δύο και τρεις φορές. Τώρα βλέπω οτι τα εμφάνισε μαζικά μετά απο πολλές ώρες. Ζητώ συγνώμη για την διπλή καταχώρηση

Εμμανουήλ Σαρτζετάκης
Πρόεδρος ΔΣ ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Κε Σαρτζετάκη,
η θέση σας με κάλυψε,ιδίως η προτελευταία παράγραφος που αναφέρεστε στα κομματικά γυαλιά και "συνδικαλιστές" και εύχομαι η νέα προσπάθεια να ευδοκιμήσει και να παραμείνει εκτός κομματικής εκμετάλλευσης.
Αυτές οι παλαιές νοοτροπίες, πρέπει όλοι να αντιληφθούμε επιτέλους, ότι εξυπηρετούσαν μόνο όσους μας ήθελαν χωρισμένους και ελεγχόμενους από πολιτικά γραφεία.
Το που μας έφεραν, το βιώνουμε αυτές τις δύσκολες ημέρες για όποιον 'άτυχο' φέρει ή έφερε στολή.

Όσον αφορά τα πολλαπλά σχόλια,sorry,δεν τα έπαιρνε και το πάτησα επιπλέον.

Ευχαριστώ.
Ένας συνάδελφος blogger.