Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Yπό «πτώχευση» το ΜΤΣ;


 Από πληροφορίες που έχουμε ,το Μετοχικό Ταμείο Στρατού, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα Ταμεία ΕΔ (ΜΤΝ και ΜΤΑ) ευρίσκεται εδώ και καιρό « υπό πτώχευση», καθόσον αδυνατεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του (μερίσματα, ΒΕΑ κλπ) χωρίς την ενίσχυση του Υπουργείου Οικονομικών. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση, ότι έχει να πληρώσει το ΒΕΑ των τέκνων των στρατιωτικών Στρατού Ξηράς και Αστυνομικών από τον Ιούλιο του 2008 (!!!) , ενώ παλαιότερα εχορηγείτο το αργότερο εντός 3 μηνών από της υποβολής των σχετικών δικαιολογητικών. Βέβαια στο Ταμείο οφείλονται ορισμένα χρήματα και μάλιστα από την εποχή που ήταν ΥΕΘΑ ο κ. Βαρβιτσιώτης Ι (π.χ. από κοινωνικούς πόρους 1,5 δις. δραχμές και 500 εκ δραχμές από την μερισματοδότηση, χωρίς να έχουν καταβάλει εισφορές των «Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης», για την οποίαν προτίθεται Απόστρατος Αξκός να υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου, διότι εθίγησαν τα οικονομικά του συμφέροντα κατά παράβαση των ισχυόντων για την λειτουργία του ΜΤΣ νόμων και νομοθετικών διαταγμάτων ) και 8 εκατομμύρια ευρώ από αχρεωστήτως καταβληθέντες φόρους από την ενοικίαση κτιρίου του ΜΤΣ, αλλά αυτά δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλα ποσά, αν αναλογισθεί κανείς ότι οι οφειλές του Ταμείου σήμερα αγγίζουν τα 208 εκατομμύρια ευρώ(!!!).

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θα αναζητηθούν ευθύνες ?
Θα "καθίσει στο σκαμνι" κάποιος απο τους διατελέσαντες επικεφαλής του Ταμείου ??

Σε ποιά χώρα (εκτος Αφρικής) το θέμα των 16 μισθών της Βουλής, την εποχή που το κράτος ζητά απο τους πολίτες να κάνουν θυσίες, δεν θα προκαλούσε επανάσταση ή τουλάχιστον εξέγερση ?
Εδω όμως, τα ΜΜΕ, που αναδείχτηκαν απο "τέταρτη εξουσία" σε πρώτη, που ελέχγουν και διαμορφώνουν την κοινή γνώμη, για το θέμα αυτό ΣΙΩΠΟΥΝ !!
Πίκρα, απογοήτευση, πόνος !! για όλες τις κυβερνήσεις και ΟΛΑ τα κόμματα που ενώ ήξεραν για τους 16 μισθους, το έκρυβαν απο εμας...
Εχω χάσει κάθε εμπιστοσύνη στο κράτος και σε κάθε εννοια θεσμού και αρχής στην Ελλάδα.


ωμεγα