Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Τηλεοπτικό διάγγελμα Erdoğan

«Όταν πρόκειται για επίλυση των προβλημάτων της χώρας, αναλογούν ευθύνες σε όλους»


Ο πρωθυπουργός Recep Tayyip Erdoğan στο τηλεοπτικό του διάγγελμα προς το έθνος εξήρε τη σημασία της ειρήνης, της γαλήνης και της σταθερότητας στην κοινωνία.

«Όλοι έχουν αντιληφθεί πως η Τουρκία δεν πρόκειται με τίποτα να παραιτηθεί από τον στόχο της σύγχρονης, ελεύθερης, προοδευτικής και φωτεινής δημοκρατίας».

Αυτό είπε ο πρωθυπουργός τονίζοντας επίσης πως η χώρα προχωρά αποφασιστικά προς τους στόχους που έχει θέσει.

«Η μεγάλη βούληση για αλλαγή από την οποία διακατέχεται το έθνος μας και ο ζήλος για την πρόοδο, παραμένει ως η βασικότερη ωθητική δύναμη της πορείας μας. Και όταν λέω αλλαγή, εννοώ εκείνη όπου η κυριαρχία ανήκει χωρίς προϋποθέσεις στο έθνος».

Ο Recep Tayyip Erdoğan σημείωσε επίσης ότι στόχο έχουν το 2023, οπότε η Δημοκρατία θα συμπληρώνει τα εκατό της χρόνια, να κάνουν την Τουρκία μία από τις δέκα πιο εξελιγμένες χώρες του κόσμου και συνέχισε λέγοντας:

«Σε κάθε περίοδο αναβάθμισης των δημοκρατικών προδιαγραφών και διεύρυνσης των ελευθεριών στην Τουρκία, άνθισε η ευημερία και η γαλήνη, έγιναν άλματα στην οικονομία. Το αντίθετο συνέβη κάθε που αμφισβητήθηκε η δημοκρατία».

Υπογράμμισε πως ευθύνες αναλογούν στον καθένα σε ότι έχει να κάνει με την επίλυση των προβλημάτων. Σε άτομα, σε οργανισμούς και περισσότερο στους πολιτικούς, τους ανθρώπους του πνεύματος, των τεχνών, τα μέσα ενημέρωσης αλλά και τους καθοδηγητές της κοινωνίας.

«Δεν μιλάμε, κάνουμε δουλειά», είπε ο Erdoğan καταλήγοντας ως εξής:

«Εάν δεν υπάρχει οικονομική εμπιστοσύνη και σταθερότητα σε μια χώρα, ούτε μπορούμε να κάνουμε αυτές τις επενδύσεις ούτε να διαθέσουμε πόρους».
trtgreek.

Δεν υπάρχουν σχόλια: