Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Το παραμύθι του "πατριωτισμού" δεν έχει ...δράκο.!

Κάποτε ο πατριωτισμός, αποτελούσε το κορυφαίο συναίσθημα του κάθε εν Ελλάδι υγιώς σκεπτομένου πατριώτη.
Σήμερα, αυτό το "κάποτε", ήρθε πολύ κοντά στο ..."ποτέ" και σχεδόν ταυτίσθηκε μαζί του.
Πρόκειται για ...είδος εν ανεπαρκεία.!


Η νέα έκκληση του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια επικαλούμενος τον ..."πατριωτισμό των Ελλήνων" για ενίσχυση του ..."Δημοσίου ταμείου" (!) - παγκαριού προς αποφυγήν της χρεοκοπίας, θα πέσει στο κενό, διότι απλούστατα οι Έλληνες - όπως άλλωστε έχουμε γράψει πολλάκις - δεν πιστεύουν πια κανέναν εκ των πολιτικών μας, ούτε καν τον ίδιο τον κ. Πρόεδρο επί των ζητημάτων αυτών.!
Ιδίως επ' αυτών.!
Όταν έχει προηγηθεί η καταλήστευση και η λεηλασία κάθε ικμάδας της χώρας επί 35αετία και βάλε, χωρίς να υπάρξει ο οιοσδήποτε κολασμός των κακουργηματικού χαρακτήρα αξιοποίνων πράξεων για οιονδήποτε εκ των υπευθύνων της πολιτικής αγυρτείας, κι όταν ο νυν ανώτατος άρχων υπήρξε επί έτη πολλά, εξέχον μέλος της ηγετικής ομάδος του πολιτικού συστήματος και αναπόσπαστο ...κομμάτι της άλλοτε ... απίστευτης Παπανδρεϊκής ανηθικότητος, οικονομικής κραιπάλης και αναισχυντίας, τότε τα πράγματα δυστυχώς είναι πλήρως ξεκαθαρισμένα...
Ναι μεν, αλλά...
Δεν μπορεί να ζητάτε ως ...διακονιάρηδες ...30 φορές στα 30 χρόνια τον πατριωτισμό μας...
Δεν πωλείται, αλλά ούτε και χαρίζεται αυτό το ...προϊόν.!
Μέχρι τώρα σεβαστέ μας πρόεδρε, τί τον κάνανε τον πατριωτισμό μας, που απλόχερα τους "δίναμε" κάθε φορά;
Τώρα δυστυχώς, δεν μας περισσεύει. Ότι δώσαμε, δώσαμε.! Κι' ότι πήρατε ...πήρατε.!
Κι΄αν όντως μας περίσσευε, θα προτιμούσαμε να τον ...πετάξουμε (ποτέ βεβαίως), παρά να σας τον δώσουμε, έστω και υπό μορφήν φτηνού ...οβολού.!
Και φταίτε όλοι σας γι' αυτό.! Ειδικά για την πατριωτική μας ...πενία.!
Κλείστε αμέσως τον τραπεζικό λογαριασμό που ανοίξατε για τον σκοπό αυτό, γιατί, κατά πως δείχνουν τα πράγματα, το συνολικό ποσό που θα συγκεντρωθεί, αμφιβάλλω αν θα φτάνει για το χτίσιμο έστω και ενός φτηνού ...κωλόσπιτου.!
Αναρτήθηκε από gianniotis.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: