Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Ερώτηση για ακύρωση ασκήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων το 2010

Το θέμα το βγάλαμε πρώτα εδώ με άρθρο του Σχη ε.α. Σπύρου Σταματόπουλου, Η κατάργηση των ασκήσεων στις ΕΔ, οι επιπτώσεις και οι ευθύνες των Αρχηγών Γ.Ε.,το οποίο δημοσιεύθηκε και στο ΠΑΡΟΝ της Κυριακής 14/03/2010 και μετά το δημοσίευσε η REAL NEWS (21/03/10). Αλλά να γλείψουμε και αυτούς που μας καλύπτουν και δεν γράφουν τίποτα για την απαλλαγή που πήρε επί χούντας! Ξέρει από ασκήσεις βλέπεις ο αστράτευτος ! Ολόγος για τον βουλευτή επικρατείας του ΛΑΟΣ Ιωάννη Κοραντή, τον δεύτερο "πατριώτη" βουλευτή του ΛΑΟΣ ο οποίος δεν έχει υπηρετήσει!

ΕΡΩΤΗΣΗ: 8094/24 3 2010
Προς : Υπουργό Εθνικής Άμυνας
Κ. Ευάγγελο Βενιζέλο
Θέμα : Πληροφορίες για ακύρωση ασκήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων το 2010

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News, (21-3-2010), το ΣΑΓΕ αποφάσισε την ακύρωση των ΤΑΜΣ του Ελληνικού Στρατού ΣΑΡΙΣΑ, ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕΤΟΣ, ΠΟΛΥΦΗΜΟΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ. Το ΣΑΓΕ ομοίως φέρεται να αποφάσισε την ακύρωση των ΤΑΜΣ του Πολεμικού Ναυτικού ΚΑΤΑΙΓΙΣ, ΝΗΡΗΙΣ, ΟΡΜΗ και ΒΡΟΝΤΗ. Τέλος, αποφασίσθηκε η μείωση της συμμετοχής του στρατού και του ναυτικού σε πολυάριθμες πολυεθνικές συμμαχικές ασκήσεις και η ακύρωση σε αυτές της συμμετοχής της πολεμικής αεροπορίας.

Οι ανωτέρω πληροφορίες, εάν αληθεύουν, προκαλούν προβληματισμό και ανησυχία. Οι όποιες επικρίσεις, στο παρελθόν, για κακό σχεδιασμό ή τυποποίηση των ασκήσεων, η δυνατότητα χρήσης εξομοιωτών και η σημερινή κακή κατάσταση της οικονομίας της χώρας, δεν αρκούν για να δικαιολογήσουν μια τέτοια απόφαση του ΣΑΓΕ, την ίδια στιγμή που η χώρα μας καλείται να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη,πολύπλευρη επιθετικότητα της Τουρκίας.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός :

Αληθεύουν οι ως άνω δημοσιογραφικές πληροφορίες;
Εάν ναι, ποιοι λόγοι ώθησαν το ΣΑΓΕ να λάβει την εν λόγω απόφαση; έστω μόνο για το 2010;
Στην περίπτωση αυτή, σε τι ποσό θα ανέλθει συνολικά η εξοικονόμηση πόρων;
Ποιες είναι οι εναλλακτικές επιλογές;
Υπάρχουν πληροφορίες ότι και η Τουρκία προτίθεται να προβεί σε ανάλογη χειρονομία; Εάν όχι, πως εκτιμάται ότι θα αξιολογήσει η Άγκυρα την απόφαση του ΣΑΓΕ;

Ο ερωτών
Ιωάννης Κοραντής






Δεν υπάρχουν σχόλια: