Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Εξεταστική για "Παπανικολή" δείχνει η ΝΔ

Όλα στο φως, η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου
Με... κλίση προς τη Βουλή για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής, "πλέει" το υποβρύχιο "Παπανικολής", μετά τις αποκαλύψεις της γερμανικής δικαιοσύνης ότι δόθηκαν μυθικά ποσά ως μίζα σε Έλληνες αξιωματούχους για την αγορά των συγκεκριμένων υποβρυχίων!

Η ΝΔ προανήγγειλε χτες εμμέσως πλην σαφώς την πρόθεσή της να ασχοληθεί δυναμικά με την ομιχλώδη υπόθεση της προμήθειας των τεσσάρων υποβρυχίων το 2000, καθώς και με την αγοραπωλησία των ναυπηγείων Σκαραμαγκά από την ΕΤΒΑ στη γερμανική "Thyssen" και εν συνεχεία στην "Abu Dhabi Mar".

Μέσω του γραφείου Τύπου της ΝΔ εκδόθηκε χτες έγγραφη δήλωση του Θ. Λεονταρίδη, υπεύθυνου του Τομέα Αμυνας, ο οποίος επισημαίνει:

"Το θέμα της προμήθειας των γερμανικών υποβρυχίων αποκτά πλέον και τη δικαστική του διάσταση. Δεν φθάνει που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε, με συνοπτικές διαδικασίες, να παραλάβει το υποβρύχιο "ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ" με τα γνωστά σοβαρά τεχνικά προβλήματα, δεν φθάνει που αποφάσισε, εν μέσω οικονομικής κρίσης και φορολογικών μέτρων, να παραγγείλει δύο νέα του ιδίου τύπου, κόστους 1 δισ. ευρώ με απευθείας ανάθεση, έρχονται και τα στοιχεία από την Εισαγγελία Μονάχου που λένε πως ειδικά για τις παραγγελίες των 4 υποβρυχίων τύπου "ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ" που συμφωνήθηκαν με τη σύμβαση του 2000, η γερμανική πλευρά χρημάτισε Ελληνες αξιωματούχους με προμήθεια- ρεκόρ ύψους 5%"!

Αντίδραση
"Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται" είναι η πρώτη αντίδραση κυβερνητικών κύκλων στο ενδεχόμενο να ζητήσει η ΝΔ τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

"Επαρκείς εξηγήσεις" θεωρεί η κυβέρνηση ότι έδωσε ο Β. Βενιζέλος στη Βουλή σχετικά με την όλη διαδικασία της συμφωνίας για την άρση του αδιεξόδου ως προς την παραλαβή του υποβρυχίου "Παπανικολής" και των υπολοίπων τριών, ίδιου τύπου, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία μεταβίβασης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά από τον γερμανικό όμιλο "Thyssen" προς τον όμιλο "Abu Dhabi Mar".

Ειδικότερα για τις πληροφορίες που είδαν τελευταία το φως της δημοσιότητας σχετικά με την έρευνα που διεξάγει η γερμανική δικαιοσύνη για μεγάλες μίζες που δόθηκαν το 2000 σε Ελληνες αξιωματούχους για την προμήθεια των τεσσάρων υποβρυχίων, το Μέγαρο Μαξίμου αντιδρά με μία μόνο φράση: "Ολα στο φως".

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: