Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ: Θεματολογία εφημερίδων


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

* ΕΘΝΟΣ

σελ. 39 ρεπορτάζ «Εξαιρούνται οι ένστολοι από το "ψαλίδι" του 12%»

Τροπολογία για τα επιδόματα. Δεν μειώνεται το επίδομα ειδικών συνθηκών που καταβάλλεται στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

* ΤΑ ΝΕΑ

σελ. 48 ρεπορτάζ «Με πίεζε να συναντηθούμε»

Ενας 39χρονος έλληνας στρατιωτικός συνελήφθη στην Κύπρο με την κατηγορία του βιασμού 11χρονης, την οποία είχε γνωρίσει στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης facebook.

* Η ΣΦΗΝΑ

σελ. 18 ρεπορτάζ «ΝΑΤΟ(Ι) οι αστυνόμοι στην Ευρώπη»

Τι θα περιλαμβάνει το νέο στρατηγικό δόγμα. Σε περίπτωση που η αποκάλυψη αεροσκάφους δεν συνοδεύεται από γνωστά εκ των προτέρων σχέδια πτήσεων, τότε αυτό θα πρέπει να αναχαιτιστεί.

σελ. 18 ρεπορτάζ «Αίτημα Βενιζέλου προς τις δικαστικές αρχές»

Αφορά ύποπτες συναλλαγές στην κατασκευή υποβρυχίων τύπου 214.

* DEAL

σελ. 4-5 θέμα «Ποια συμφέροντα "χτυπούν" τα Ναυπηγεία»

Πολιτικοί και επιχειρηματίες θέλουν να χαλάσει το deal με τους Αραβες.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

*ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ:

σελ. 9 ρεπορτάζ «Διπλωματικό "ταγκό" με βήμα ...σημειωτόν από την Τουρκία»

Προσπάθεια βελτίωσης του κλίματος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, χωρίς ωστόσο κάποια διαβεβαίωση από την επίσημη τουρκική κυβέρνηση, ότι θα μεταβάλει την πολιτική της και θα σταματήσει τις προκλήσεις εις βάρος της χώρας μας, κατέβαλαν χθες στην 'Αγκυρα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας και ο Τούρκος ΥΠΕΞ Α. Νταβούτογλου, ανακοινώνοντας πλήθος πρωτοβουλιών και κοινών δράσεων, εν όψει της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού Τ. Ερντογάν στην Αθήνα τον επόμενο μήνα (Μάιο).

*ΕΘΝΟΣ:

σελ. 12 ρεπορτάζ «Οικοδομούν εμπιστοσύνη σε σαθρό έδαφος»

Νέα φάση ελληνοτουρκικής προσέγγισης εγκαινιάζει η επίσκεψη Δρούτσα στην 'Αγκυρα αλλά...Οι δύο πλευρές επιχειρούν την αναβίωση της διαδικασίας που ξεκίνησε το 1999 ρίχνοντας το βάρος σε θέματα στνεργασίας, χωρίς να μπουν στον σκληρό πυρήνα των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

σελ. 20 ρεπορτάζ «Ελεύθερος ο δάσκαλος των Καλάς»

Αίσιο τέλος στην περιπέτεια του 54χρονου Έλληνα, Θανάση Λερούνη. Είχε πέσει θύμα απαγωγής των Ταλιμπάν τον Σεπτέμβριο του 2009 και ύστερα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις έγινε εφικτή η απελευθέρωσή του.

*Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:

σελ. 5 ρεπορτάζ «Εντατικοποιείται ο διάλογος για το Αιγαίο»

Αποφασισμένες να προχωρήσουν σε ουσιαστικά βήματα εξομάλυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων εμφανίζονται οι κυβερνήσεις των δύο χωρών, μετά τις πολύωρες συνομιλίες που είχαν χθες στην 'Αγκυρα ο αν.υπουργός Εξωτερικών Δημ. Δρούτσας και ο Τούρκος υπ. εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.

*ΤΑ ΝΕΑ:

σελ. 14 ρεπορτάζ «Μας χωρίζει μόνο το...Αιγαίο»

Θερμό κλίμα και κόντρε στη συνάντηση Δρούτσα -Νταβούτογλου. Τη βουλησή τους για ένα "κοινό μέλλον συνεργασίας" επανέλαβαν χθες οι κ.κ Δρούτσας και Νταβούτογλου, ανακοινώνοντας την επίσπευση της επίσημης επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα και την εντατικοποίηση των διερευνητικών επαφών με την έναρξη διμερών συνεργασιών περίπου 10 υπουργείων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: