Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Κατεχόμενα: Έρογλου ο τρίτος

Σε ποια χώρα οι μειονότητες είναι συνεταίροι στη διακυβέρνηση;

Αλλαγή σκυτάλης στο παράνομο καθεστώς των κατεχομένων με τον Ντερβίς Έρογλου να εξασφαλίζει το βράδυ της Κυριακής από τον α’ γύρο ποσοστό 50.38% και να διαδέχεται τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Τελικά αποτελέσματα στην παράνομη ψηφοφορία στα κατεχόμενα:

Ντερβίς Ερογλου: 50,38%

Μεχμέτ Αλί Ταλάτ: 42,85%

Ταχσίν Ερτογρούλογλου: 3,81%

Μουσταφά Κεμάλ Τουμκάν: 0,79%

Αρίφ Σαλίχ Κιρντάγ: 0,43%

Ζεκί Μπεσίκτεπελι: 1,61%

Αϊχάν Καϊμάκ: 0,14%.

Το Κόμμα Εθνικής Ενότητας, το Δημοκρατικό Κόμμα και το Κόμμα Εθνικιστικής Δικαιοσύνης είχαν στηρίξει τον Ντερβίς Ερογλου.

Το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα, το Κόμμα Ενωμένης Κύπρου, το Σοσιαλιστικό Δημοκρατικό Κόμμα και το Κόμμα Ελευθερίας και Μεταρρύθμισης είχαν στηρίξει τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της αναμέτρησης στα κατεχόμενα.Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε επίσης στο δίκτυο NTV ότι θα επιδιώξει μια λύση για την Κύπρο έως το τέλος του 2010.

Η νίκη του Ντερβίς Έρογλου στις «προεδρικές εκλογές» στα κατεχόμενα, αποτελεί «αρνητική εξέλιξη» λέει η Κυπριακή Δημοκρατία μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

«Η εκλογή του είναι αρνητική εξέλιξη, εάν σκεφτεί κανείς τις θέσεις που έχει και εκφράζει ο κ. Έρογλου» δήλωσε ο Στέφανος Στεφάνου, εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Αυτό που είναι σημαντικό, είναι να δούμε τα βασικά στοιχεία αυτής της εξέλιξης, πως θα χειριστούμε την κατάσταση, ποια θα είναι η τακτική μας για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε τους στόχους της λύσης» δήλωσε.

Ο Ντ.Έρογλου υποστηρίζει τη συνομοσπονδία μεταξύ δύο χωριστών κυρίαρχων κρατών. Τάσσεται επίσης ενάντια στη μια κυριαρχία και στη μια διεθνή προσωπικότητα, όπως έχει συμφωνηθεί μεταξύ του προέδρου Χριστόφια και του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.





Δεν υπάρχουν σχόλια: