Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Λίγη σύνεση είναι απαραίτητη.

Είμαι αξιωματκός και εδώ και καιρό βλέπω μία οργανωμένη προσπάθεια απαξίωσης των ΕΔ. Από τι να ξεκινήσω....

Από το θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ, που ναι μεν έως γεγονός είναι απαράδεκτο αλλά όχι και να κρίνουν το ΓΕΝ και τους αξιωματικούς του αμφιβόλου σοβαρότητας ελαφρές κυρίες στα "πρωινάδικα" και τα "μεσημεριανάδικα". Από τις "πονηρές" εξοπλιστικές δαπάνες που αφήνουν υπονούμενα για στρατιωτικούς. Από την συνεχή δημοσίευση στις εφημερίδες του αριθμού παραιτήσεων των στελεχών με αφορμή το νέο ασφαλιστικό. Από τη διαμάχη Τριανταφυλλόπουλου και Τρωκτικού με αποδιοπομπαίο τράγο το ΓΕΣ. Από τις καταγγελίες καλομαθημένων φαντάρων στα διάφορα ανώνυμα blog περί των συνθηκών διαβίωσης στα στρατόπεδα και τις υποτιθέμενες αυθαιρεσίες στελεχών....;
Δεν θα ήθελα να συνεχίσω γιατί σκοπός μου δεν είναι η απαρίθμηση των αναρτήσεων και δημοσιευμάτων που σαστίζουν και καταρακώνουν το ηθικό των στελεχών μας. Να καταρακώσουν είπα;;; Μάλλον λάθος έκφραση χρησιμοποίησα. Το ηθικό των στελεχών όχι μόνο δεν επηρεάζεται αλλά χαλυβδώνεται σε πείσμα αυτών που θέλουν να ρίξουν τον μόνο θεσμό που έχει μείνει όρθιος στην Ελλάδα. Γιατί δεν λέτε σε όλους αυτούς τους κυρίους ν' ανέβουν στον Έβρο και στα νησιά μας για να δούν την αυταπάρνηση και τον επαγγελματισμό των στελεχών; ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ. Από τον ΕΠΟΠ μέχρι τον Διοικητή. Και των κληρωτών μας. Γιατί δεν πάτε στις βραχονησίδες μας; Γιατί δεν ταξιδεύετε με τα πολεμικά μας πλοία, με όλους αυτούς που θαλασσοδέρνονται; Γιατί δεν πετάτε με τους πιλότους μας;
Το γεγονός ότι η ελευθερία του λόγου είναι αναντήρητα αναπόσπαστο και συστατικό κομμάτι ενός δημοκρατικού πολιτεύματος, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να μετατρέπεται σε ασυδοσία και σε εξυπηρέτηση μικροσυμφερόντων. Κάποιος επιτέλους πρέπει να δείξει και το καλό έργο που πραγματοποιείται στους κόλπους των ΕΔ. Δεν μπορεί να συρόμαστε από τον κάθε κακόβουλο, τεμπέλη, αδιάφορο που το μόνο που κάνει είναι να χτυπάει υπόγεια.
Σιχάθηκα το γεγονός ότι κανείς δεν μιλάει. Παντού σιωπή. Αν έχετε αμφιβολίες για την ποιότητα του προσωπικού μας ελάτε να μας δείτε από κοντά. Να δείτε τι κάνουμε. Τέτοια απαξίωση πρώτη φορά συναντάω.
Δεν ζητάμε διαφήμισή, ούτε και παλαμάκια. Αφήστε μας να κάνουμε τη δουλειά μας όπως εμείς ξέρουμε. Μην ρυμουλκείται τις Ένοπλες Δυνάμεις σε οχετούς άλλων χώρων. Δεν είμαστε ο τέλειος οργανισμός αλλά τουλάχιστον προσπαθούμε. Είναι κρίμα για όλους αυτούς τους "εργάτες" να παρουσιάζεται ΜΟΝΟ η άσχημη εικόνα. Πείτε τα όλα. Αλλά δείξτε και τα καλά. Μόνο και μόνο τότε μία ενημέρωση θεωρείται αντικειμενική.
Λίγη σύνεση είναι απαραίτητη.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: