Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Η εξαπάτηση δεν θα περάσει!

Κάτω τα χέρια από το ΜΤΣ

Οι χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Ευάγγελου Βενιζέλου ότι εξετάζεται η αποπομπή των μερισματούχων αστυνομικών από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού και η δημιουργία δυο ξεχωριστών ταμείων και ότι το Αστυνομικό Προσωπικό δεν συνεισφέρει σ’ αυτό, ήρθαν ως αναμόχλευση του ίδιου θέματος από στρατιωτικούς παράγοντες με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση στις τάξεις των συναδέλφων μας και σφοδρή αγανάκτηση. Χωρίς να υπάρξει η στοιχειώδης δεοντολογική και αντικειμενική ενημέρωση των Αστυνομικών και των Ομοσπονδιών μας, επιχειρείται η μονομερής ενημέρωση της κοινής γνώμης και ο αιφνιδιασμός των χιλιάδων μερισματούχων αστυνομικών -εν ενεργεία και αποστράτων-, ελπίζοντας προφανώς ότι όσοι υπηρεσιακοί στρατιωτικοί ή ενδεχόμενα αστυνομικοί παράγοντες κρύβονται πίσω από το κυοφορούμενο σκάνδαλο, δεν θα συναντήσουν αντιστάσεις στα αδιαφανή και επιζήμια για τους συναδέλφους μας, χρόνια σχέδιά τους.
Για να μην υπάρχει, λοιπόν, η παραμικρή δικαιολογία, καταγγέλουμε για μια ακόμη φορά ότι εδώ και χρόνια έχουμε υποβάλλει λεπτομερώς τις θέσεις μας, ζητώντας τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων με στόχο να μην οδηγηθεί το ταμείο σε αδιέξοδο. Επίσης, για να μην λένε αργότερα οι ιθύνοντες δεν γνώριζαν και για να μην παρουσιάζονται σήμερα οι θύτες ως θύματα, έχουμε ιερή υποχρέωση έναντι των χιλιάδων αστυνομικών μερισματούχων του ταμείου να καταθέσουμε την αλήθεια, διαλύοντας τα σύννεφα παραπλάνησης και συκοφάντησης που εντέχνως επιχειρείται και πάλι να απλωθούν πάνω από το Μ.Τ.Σ..
Ιδιαίτερα επισημαίνουμε τα ακόλουθα, απευθυνόμενοι τόσο στην ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας όσο και του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας που οφείλει άμεσα να πάρει δημοσίως θέση επί τούτου:
Με ποια λογική αυτοί που σήμερα εισηγούνται στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας τη δημιουργία δυο ταμείων, επικαλούνται ότι οι κοινωνικοί πόροι αποτελούν επιπρόσθετη δική τους εισφορά και εξ αυτού του γεγονότος πρέπει να υπάρξει διχοτόμηση του ταμείου και διαχωρισμός των κοινωνικών πόρων, οικειοποιούμενοι τα χρήματα από την φορολογία του Έλληνα Πολίτη; Ή μήπως κάποιοι «οσμίστηκαν» νέα εξοπλιστικά προγράμματα και σπεύδουν να προλάβουν τις εξελίξεις εις βάρος της Ελληνικής Αστυνομίας και του ένστολου προσωπικού της, νομίζοντας ότι έχουμε λελυμμένα τα προβλήματά μας;
Δεν πρέπει εξάλλου να διαφεύγει κανενός της προσοχής ότι η μέχρι πριν από λίγα χρόνια συντριπτική πλειοψηφία των μετόχων που προερχόταν από την πρώην Χωροφυλακή και την Ελληνική Αστυνομία, έχει συμβάλλει κατά μείζονα λόγο στη δημιουργία των σημαντικών σήμερα περιουσιακών στοιχείων του ταμείου (ανέρχονται περίπου σε 1.000.000.000 ευρώ), ενώ η σχέση αυτή εξισορροπήθηκε μόλις με τις προσλήψεις των ΕΠΟΠ, τα τελευταία τέσσερα - πέντε χρόνια. Και μάλιστα χωρίς να υπάρχει αντίστοιχη αναλογική εκπροσώπηση των αστυνομικών στο διορισμένο από το ΓΕΣ 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο του ταμείου, στο οποίο ακόμα και τώρα συμμετέχει μόνο ένας απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.
Με ποίων άραγε την ευθύνη το ταμείο οδηγήθηκε σήμερα στα σημερινά δήθεν αδιέξοδα και πότε θα καταλογιστούν οι ευθύνες αυτές; Γιατί όταν ως συνδικαλιστικό κίνημα ζητούσαμε απεγνωσμένα δίκαιη και αναλογική εκπροσώπηση στο Διοικητικό Συμβούλιο δεν υπήρχε ικανοποίηση του αιτήματος; Αντίθετα γιατί υπήρχαν καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις όταν σε ανύποπτο χρόνο ζητούσαμε διαχειριστικό έλεγχο και αναλογιστικές μελέτες;
Υπενθυμίζουμε ότι και το 1990 επιχειρήθηκε και πάλι η αποπομπή των αστυνομικών από το ΜΤΣ με το πρόσχημα πάλι της οικονομικής δυσπραγίας. Αντί να ακολουθηθεί όμως έκτοτε μια ορθολογική διαχείριση των αποθεματικών, υπήρξαν αποφάσεις των Δ.Σ. για αυξήσεις μερισμάτων κατά 46% το 1993 και εν συνόλω 60% μέχρι το 2006, χωρίς καμία προηγούμενη αναλογιστική μελέτη.
Απαντήσεις, φυσικά, πρέπει να δοθούν και στα ακόλουθα ερωτήματα:
Αληθεύει ότι δεν έχουν εισπραχθεί κοινωνικές παροχές ύψους 1,5 δις. δραχμών από το 1993 και εντεύθεν;
Πώς αξιοποιήθηκαν τα χρήματα από την πώληση της Γενικής Τράπεζας και από τη σύμβαση για τα «χρυσά φιλέτα» των ακινήτων του Μ.Τ.Σ. στο κεντρικότερο εμπορικό σημείο των Αθηνών και ποιες απώλειες υπέστη το ταμείο από τις αποφάσεις της διοίκησης την περίοδο της χρηματιστηριακής φούσκας;
Μήπως τελικά υπάρχει όλα αυτά τα χρόνια μια εσκεμμένη μεθόδευση ώστε να περιέλθει το ταμείο στη σημερινή δεινή οικονομική κατάσταση με απώτερο σκοπό τον εξοβελισμό μας από αυτό;

Επειδή έγκαιρα είχαμε διαπιστώσει το ανώμαλο καθεστώς λειτουργίας του Μ.Τ.Σ. και τις διαφαινόμενες προθέσεις των διοικούντων το ταμείο, θέταμε το πρόβλημα σε όλα τα συνέδρία μας, σε όλες τις μεγάλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μας, ακόμα και τον περασμένο Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ, ενώ είχαμε προβεί και σε ένστολες διαμαρτυρίες τόσο έξωθεν του κτιρίου της διοίκησης στην οδό Κολοκοτρώνη, όσο και έξωθεν του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στη λεωφόρο Μεσογείων, ενώ παράλληλα είχαμε ενημερώσει την Πολιτική και Φυσική μας Ηγεσία για τους πιθανούς κινδύνους εξαιτίας του τρόπου διοίκησης του ταμείου.
Με τη βεβαιότητα ότι με απατηλά επιχειρήματα οδεύουμε σε ένα πρωτοφανές σκάνδαλο εις βάρος των μετόχων και μερισματούχων αστυνομικών, αλλά και της ίδιας της Ελληνικής Αστυνομίας καλούμε τους αρμόδιους υπουργούς να μην συνεργήσουν σε αυτό, αλλά να εγκύψουν πραγματικά στο πρόβλημα, κάνοντας ουσιαστικό διάλογο με τα θεσμοθετημένα συνδικαλιστικά μας όργανα. Ειδικότερα:
Α) Τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας να ζητήσει ουσιαστική και αντικειμενική ενημέρωση από όλους τους ενδιαφερόμενους.
Β) Τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να λάβει άμεσα θέση για το συγκεκριμένο θέμα καθώς και να αναπτύξει πρωτοβουλίες για την αποτροπή της επιχειρούμενης αδικίας.
Γ) Τον κ. Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας να λάβει δημόσια θέση και με πρωτοβουλίες του να διασφαλίσει τα συμφέροντα των Ελλήνων Αστυνομικών.
Τονίζουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να δρομολογηθούν αλλαγές σε ζητήματα που μας αφορούν άμεσα ερήμην μας.
Κανένα επικοινωνιακό εφεύρημα δεν θα σταματήσει την οργή των αστυνομικών, εν ενεργεία και συνταξιούχων, οι οποίοι γνωρίζουν καλά το δρόμο των κινητοποιήσεων.
Άλλωστε, ουδείς δοξάστηκε κρυπτόμενος ή σιωπώντας…

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ KAI ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΩΡΑ



Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π. Ο. ΑΣ. Υ. Για την ΠΟΑΞΙΑ

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος ΛΑΖΟΣ Παναγιώτης ΓΕΩΡΓΑΤΖΗΣ Δημήτριος ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: