Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Μέτρο στα μέτρα .... πριν να είναι αργά.

Έπεσαν όλοι πάνω μας να μας φάνε ζωντανούς.
Μας είπαν ότι, τα τελευταία αυτά χρόνια "ζήσαμε πλουσιοπάροχα χωρίς να μας αξίζει".


Κάποιοι διαμορφωτές κοινής γνώμης προσπαθούν ακόμη να μας πείσουν ότι, ένα 3άρι σπίτι 100.000 Ευρώ που πήραμε με πολύχρονο δάνειο είναι πολύ για εμάς....... Δεν το αξίζαμε।
Κι αναρωτιέμαι ....... κάποιοι μάγκες με 4 , 5 , 6 , 15, 25 και 48 ακόμη ακίνητα είναι τόσο πιο άξιοι από μένα κι από σένα ;
Που τα βρήκαν αυτοί τόσα χρήματα και γιατί δεν χρωστάνε μία και σε κανέναν ; Μα κι αν χρωστάνε ακόμη....δεν τρέχει δα και τίποτε !!
Εν τω μεταξύ, κάποιοι πολιτικοί με 4 έως 8 χρόνια δουλειάς όχι μόνον έλυσαν τα οικονομικά τους προβλήματα αλλά έχουν αποκαταστήσει και τα δισέγγονά τους ακόμη !!
Τυχαίο ; Δεν νομίζω !
Τι πούλησαν όμως και σε ποιον για να αποκτήσουν τις τεράστιες περιουσίες τους ;
Μας έπεισαν λοιπόν οι κυβερνώντες, είτε δια της επιβολής της Τρόικας, είτε δια κάποιων υποτακτικών τους μέσων μαζικής ενημέρωσης ότι, ..... είμαστε κακομαθημένα παιδιά ! Πολύ κακομαθημένα.
Μισή ντροπή δική μας κι άλλη μισή δική τους θα έλεγα.....
Όπως όμως γίνεται με όλα τα κακομαθημένα παιδιά , θα πρέπει να μας "δείρουν" λιγουλάκι..... Για τους κακομαθημένους "γονείς" ούτε λόγος.....
Πήραν μέτρα λοιπόν.
Τρεις μήνες τώρα εξαγγέλλουν μέτρα κι άλλα μέτρα κι άλλα μέτρα. Καμία σχέση βέβαια με τις προεκλογικές τους εξαγγελίες.....!!!!!!!
Τρεις μήνες τώρα μας δέρνουν ακούραστα, αχόρταγα και προπάντων ασυντόνιστα !!
Το πρωί μας ανακοινώνουν ότι, σήμερα θα μας δείρουν μία φορά για 2 ώρες....κι αφού μας δείρουν πρωινή ώρα μετά μας ανακοινώνουν ότι, θα μας ξαναδείρουν το απόγευμα...... και αφού μας ξαναδείρουν μας ανακοινώνουν ότι, ίσως μας ξαναδείρουν και το βράδυ.......
Φθάσαμε στο σημείο να μην μπορούμε να προγραμματίσουμε τίποτε, διότι δεν γνωρίζουμε το ακριβές "αναμορφωτικό" τους πρόγραμμα.
Είναι βέβαια σοφή η παροιμία που λέει ότι, "το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο" , πλην όμως αν ο γονέας το παρατραβήξει στην πρακτική της εφαρμογή...... μάλλον κινδυνεύει να χαρακτηρισθεί με τις χειρότερες εκφράσεις, για να μην πω ότι,..... κινδυνεύει να φάει κι ο ίδιος ξύλο αργά ή γρήγορα !
Κι όσα περισσότερα είναι μαζεμένα στις ψυχές των "παιδιών", τόσο περισσότερο θα είναι και το ξύλο που θα πέσει. Έχει γίνει αναλογιστική μελέτη πάνω σε αυτό!

Θα τολμούσα λοιπόν να πω : "Μέτρο στα μέτρα"........... πριν να είναι αργά.

Ακούστηκαν πολλές και σοβαρές προτάσεις για εξασφάλιση αναίμακτων κρατικών εσόδων , είτε με τη σωστή διαχείριση και αξιοποίηση της ακίνητης δημόσιας περιουσίας, είτε με την αξιοποίηση άλλων πηγών και πόρων, χωρίς περικοπές μισθών-συντάξεων ή οποιαδήποτε παράνομη ταλαιπωρία των όποιων κοινωνικών ομάδων.
Ας στραφούν όλοι προς αυτήν την κατεύθυνση για να τεθεί επιτέλους η Χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά υπό ελεγχόμενες συνθήκες και όχι κάτω από αυτές που δημιουργούν οι σημερινές τεράστιες πιέσεις.

Τι περιμένουμε δηλαδή ; Την έκρηξη του αντιδραστήρα ; Τσερνομπίλ ;
Διότι αν νομίζουν κάποιοι ότι, η Τρόικα θα απορροφήσει την έκρηξη κάνουν ένα πολύ μεγάλο λάθος !
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

1 σχόλιο:

Λέων Ζητουνιάδης είπε...

για σχολιο επιλεγω την ακολουθη διευθυνση
http://www.youtube.com/watch?v=0FXuT4Gh0Ik&feature=player_embedded