Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Θρήνος στην Αεροπορία Στρατού - Νεκροί και οι 2 χειριστές ελικοπτέρου Απάτσι που συνετρίβη στα Μέγαρα


- Συνετρίβη στις 11.49 στην βάση των Μεγάρων
- Αποκολήθηκε ο πίσω έλικας
- 'Ηταν ένα από τα 12 που είχαμε παραλάβει πρόσφατα
-"Έσβησε" στον αέρα ένας από τους δυο χειριστές, κατά την διάρκεια αεροδιακομιδής στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο

Το ελικόπτερο με τους δυο χειριστές, ξαφνικά άρχισε να χάνει απότομα ύψος. Χίλια μέτρα πριν το έδαφος, αποκολλήθηκε το πίσω στροφείο (έλικας) του μαχητικού ελικοπτέρου. Το ελικόπτερο έπεσε σε περιδίνηση και αμέσως μετά κατέπεσε στο έδαφος και τυλίχθηκε στις φλόγες.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας είδε την συντριβή και ενημέρωσε την Πυροσβεστική και στη συνέχεια ενημερώθηκε το αρμόδιο Φρουραρχείο.

Το ελικόπτερο έπεσε σε στρατιωτική περιοχή. Πληροφορίες λένε οτι προερχόταν από τεχνική επιθεώρηση.

Σημειώνεται οτι το συγκεκριμένο ελικόπτερο (AH-64DHA) ήταν ένα από τα 12 καινούρια ελικόπτερα Απάτσι που είχαμε παραλάβει πριν από μερικούς μήνες.

Το ελικόπτερο ανήκε στο 2ο ΤΕΑΣ (Τάγμα Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού) και είχε απογειωθεί νωρίτερα για προγραμματισμένη εκπαιδευτική πτήση.

Τηλεγράφημα Παπούλια για το δυστύχημα
Την οδύνη του και τη βαθιά του θλίψη για το θάνατο των δύο χειριστών του ελικοπτέρου που συνετρίβη στα Μέγαρα, εκφράζει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας
"Η Ελλάδα ολόκληρη πενθεί για την τραγική απώλεια. Εύχομαι να είναι αυτή η τελευταία στο βωμό του καθήκοντος", αναφέρει ο κ. Παπούλιας.

ΚΚΕ: Να μην αποδοθούν αόριστα οι ευθύνες για το δυστύχημα

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, εκφράζει τα συλλυπητήρια του για τα θύματα και καλεί την κυβέρνηση να δώσει σαφείς απαντήσεις για τα αίτια της τραγωδίας. Μάλιστα θέτει σοβαρά ερωτηματικά για την ένταξη του ελικοπτέρου στην αεροπορία στρατού παρά το γεγονός ότι κατά την παραλαβή το 2007 (12 νέα ελικόπτερα αυτού του τύπου) διαπιστώθηκαν προβλήματα και παρέμεινε για δύο χρόνια σε αχρησία.

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για το δυστύχημα

"Είναι λυπηρό το γεγονός της πτώσης του ελικοπτέρου με τραγικό το κόστος σε ανθρώπινες ζωές. Τη στιγμή μάλιστα που η χώρα καταβάλλει υψηλό τίμημα για τις στρατιωτικές δαπάνες και ιδιαίτερα σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας οφείλει να δώσει εξηγήσεις για το ατύχημα και τις αιτίες που το προκάλεσαν", αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ, εκφράζοντας παράλληλα συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο νεκρών χειριστών.

Βενιζέλος : Ξεκινά η προανάκριση από τον Εισαγγελά Στρατοδικείου

Τη βαθιά του οδύνη εκφράζει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας για "τον τραγικό θάνατο δύο επίλεκτων στελεχών της Αεροπορίας Στρατού που χάθηκαν κατά την άσκηση του καθήκοντός τους στο σημερινό μείζον αεροπορικό ατύχημα του ελικοπτέρου Apache".



"Οι Ένοπλες Δυνάμεις και μαζί τους ο ελληνικός λαός θρηνούν την απώλεια δύο νέων ανθρώπων. Το μυαλό μας στρέφεται στις οικογένειές τους. Η στοργή και η μέριμνα της Πολιτείας θα είναι πλήρης αλλά αυτό δεν μειώνει δυστυχώς το μέγεθος της απώλειάς τους", πρόσθεσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος.



Ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε πως η σχετική έρευνα θα εισέλθει στο μέγιστο δυνατό βάθος και θα επεκταθεί σε όλες τις πτυχές ενώ παράλληλα έχουν διαταχθεί όλα τα αναγκαία μέτρα ασφάλειας των αεροπορικών μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων



"Έσβησε" κατά την διάρκεια αερομεταφοράς στο νοσοκομείο ένας από τους δυο πιλότους.

Ο πρώτος χειριστής του Απάτσι εντοπίστηκε απανθρακωμένος στασυντρίμια του ελικοπτέρου. Ο δεύτερος πιλότος ήταν ακόμη ζωντανός με βαριά εγκαύματα, εγκλωβισμένος μέσα στο κόπτιτ του Απάτσι.

Ένα δεύτερο στρατιωτικό ελικόπτερο μετέφερε τον τραυματία στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο, αλλά κατά την διάρκεια της πτήσης ο άτυχος στρατιωτικός εξέπνευσε.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=36264&catid=3&la=1


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των διώξεων, των κομματικών μεταθέσεων,των αναξιοκρατικών τοποθετήσεων,των ένστολων που οδηγήθηκαν στην αποστρατεία,του μηδενισμού του έμπειρου προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο κ. ΥΕΘΑ θα πρέπει να απολογηθεί στον Ελληνικό Λαό αντί να ρίχνει κρο κοδείλια δάκρυα και να λυπάται. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της κομματικοποίησης των Ενόπλων δυνάμεων γιατί το έργο το έχουμε δει από παλιά . Τιμή στους ήρωες ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΑΕΡΟΠΌΡΟΥΣ