Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

ΤΡΑΓΩΔΙΑ - ΠΤΩΣΗ ΕΕ/Π APACHE



Nεκροί οι δύο χειριστές του ελικοπτέρου




Νεκροί είναι δυστυχώς οι δυο χειριστές του στρατιωτικού ελικοπτέρου τύπου Απάτσι το οποίο στις 11.45 πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο ελικοδρόμιο Ελευσίνας και στη συνέχεια τυλίχθηκε στις φλόγες. Oι πιλότοι απεγκλωβίστηκαν απανθρακωμένοι.

Tο ελικόπτερο πραγματοποιούσε εκπαιδευτική πτήση όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, παρουσίασε μηχανική βλάβη την ώρα που πετούσε στα 3.000 πόδια. Αμέσως οι χειριστές επιχείρησαν αναγκαστική προσγείωση, ωστόσο η πρόσκρουση ήταν βίαιη και το ελικόπτερο τυλίχθηκε στις φλόγες.

Το ελικόπτερο είχε προσφατα παραληφθεί από την Αεροπορία Στρατού.Τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διερευνά η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του ΓΕΣ.

Την οδύνη του και τη βαθιά του θλίψη για το θάνατο των δύο χειριστών του ελικοπτέρου που συνετρίβη στα Μέγαρα, εκφράζει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας σε τηλεγράφημά του προς τις οικογένειες των θυμάτων. "Η Ελλάδα ολόκληρη πενθεί για την τραγική απώλεια. Εύχομαι να είναι αυτή η τελευταία στο βωμό του καθήκοντος", αναφέρει ο κ. Παπούλιας στο συλλυπητήριο τηλεγράφημά του.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε τη βαθιά του οδύνη και διαβεβαίωσε ότι "η έρευνα θα εισέλθει στο μέγιστο δυνατό βάθος και θα επεκταθεί σε όλες τις πτυχές. Παράλληλα έχουν διαταχθεί όλα τα αναγκαία μέτρα ασφάλειας των αεροπορικών μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων».


«Εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας εκφράζω τη βαθύτατη λύπη μας για το τραγικό συμβάν και τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των αδικοχαμένων πιλότων του Στρατού μας. Δύο νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην υπηρεσία της Πατρίδος. Περιμένουμε από την κυβέρνηση να ερευνήσει σε βάθος το τραγικό γεγονός, ώστε να προκύψουν τα αίτια της συντριβής ενός ελικοπτέρου, που παρελήφθη εντελώς πρόσφατα», ανέφερε ο αρμόδιος τομεάρχης Θ. Λεονταρίδης.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η άνθιση του χρηματιστήριου πριν μια δεκαετία, έφερε στην Ελλάδα πολλά ιδιωτικά ελικόπτερα, με αποτέλεσμα έμπειροι μηχανικοί, τεχνικοί, καθώς και πιλότοι της αεροπορίας στρατού, να παραιτούνται διαβλέποντας ένα πιο προσοδοφόρο ορίζοντα δράσης.

Η πολιτεία από την άλλη πλευρά, επένδυε όλο και σε πιο ακριβά πολεμικά ελικόπτερα, πιο εξελιγμένα και πολύπλοκα, αφήνοντας σε δεύτερο επίπεδο, την απολύτως αναγκαία, όσο και επαρκή εκπαίδευση των μηχανικών, τεχνικών, και λοιπών στελεχών της αεροπορίας στρατού.Θύματα προφανώς αυτής της πολιτικής είναι οι δυο νεκροί αξιωματικοί χειριστές».


http://www.nooz.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια: