Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

«Ποιότητα αντί παλαιότητας» στις Ενοπλες Δυνάμεις

Από την Πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα..

Η υπερίσχυση της ποιότητας έναντι της αρχαιότητας για την εξέλιξη των αξιωματικών στις Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι η ουσιαστικότερη αλλαγή που φέρνει ο νέος νόμος περί ιεραρχίας και προαγωγών, βασικά σημεία του οποίου παρουσίασε χτες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος. Η σημαντικότερη αλλαγή που επιφέρει το νομοσχέδιο είναι ότι προτάσσεται η ποιότητα ενός στελέχους έναντι της παλαιότητας, σε αντίθεση με όσα ίσχυαν έως σήμερα. Με το νέο νόμο, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ευ. Βενιζέλος, «εισάγεται ο θεσμός της κατά απόλυτη εκλογή προαγωγής από το βαθμό του αντισυνταγματάρχη και πάνω, όπου αυτό μπορεί να επιφέρει ενδιαφέρουσες αλλαγές στην επετηρίδα, η οποία δεν μπορεί να υπαγορεύεται από τα δεδομένα του χρόνου εξόδου από την παραγωγική σχολή, διότι οι άνθρωποι εξελίσσονται και τα δεδομένα μεταβάλλονται». Για όσους τίθενται εκτός οργανικών θέσεων δημιουργείται ένα είδος «παράλληλης επετηρίδας» μέχρι να συμπληρώσουν την αναγκαία πραγματική υπηρεσία των 35 ετών, όπως διευκρίνισε ο υπουργός.

Επίσης, με το νέο νόμο από το βαθμό του ανθυπολοχαγού μέχρι και του συνταγματάρχη αυξάνεται ο χρόνος ελάχιστης παραμονής ανά βαθμό, από τα 3,8 έτη που είναι σήμερα στα 5,1 έτη. Ετσι, αξιωματικός στο βαθμό του συνταγματάρχη, που σήμερα θα πρέπει να έχει συμπληρώσει (κατ' ελάχιστο) 27 έτη πραγματικής υπηρεσίας με την τετραετία της σχολής, με το νέο νόμο θα πρέπει να συμπληρώσει 35 έτη, με τα έτη της σχολής να περιλαμβάνονται σε αυτά. Παράλληλα, ο νέος νόμος θα ρυθμίζει τη νέα δομή διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και τη διάρκεια της εναλλακτικής θητείας για τους αντιρρησίες συνείδησης.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΟΥΡΛΗΣ

8 σχόλια:

Κωνσταντίνος Δ. Βέρρος είπε...

Και ποιός είναι αυτός που θα κρίνει τον αξκο "αντικειμενικά" και δίκαια; Εδω γελάνε. Χωρίς δικλείδες ασφαλείας για προστασία από παρανοϊκούς και μ... διοικητές, ο κάθε αξκός θα είναι έρμαιο του προϊσταμένου του...

Ανώνυμος είπε...

Για κοιτάξτε που μας κατάντησαν ! όλων τελειώνει το όνειρο από τα 42 έτη !δεν πειράζει όμως θα μας υπερασπίζονται πλέον οι αντιρησίες συνείδησης!ευχαριστούμε Ελλάδα !καληνύχτα Πατρίδα!

Ανώνυμος είπε...

Σολάρει ο ΧΟΝΤΡΟΣ.....πάλι θα παρακαλάει ο μπούλης στις εκλογές....

Ανώνυμος είπε...

K. Βενιζέλο με ποια κριτήρια κρίνεται την ποιότητα έναντι της παλαιότητας; Διότι αποστρατεύσατε αξιωματικούς χωρίς να συμπληρώσουν τα 35 χρόνια υπηρεσίας παρά τη θέλησή τους, προήγατε στον ανώτατο βαθμό αξιωματικούς που τίποτα δεν προσέφεραν πέραν της κομματικής ιδιότητας (Παπανικολάου). Τις κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις ποιος τις έκανε εσείς , ο Παπανικολάου, ή τα αρμόδια συμβούλια κρίσεων; Βγείτε και πείτε την αλήθεια στον Ελληνικό λαό. Για τις μεταθέσεις και τις διώξεις ικανών αξιωματικών και υπαξιωματικών ποιος έχει την ευθύνη; Γιατί δεν λάβατε μέριμνα για τους υπαξιωματικούς στο νέο νομοσχέδιο ώστε με το πέρας της 10ετίας να έχουν τη δυνατότητα να εντάσσονται στη δύναμη των αξιωματικών ανάλογα με τις ανάγκες και τα πτυχία που διαθέτουν; Όλες οι αναφορές σας για το νέο νομοσχέδιο δείχνουν ταύτιση κόμματος και προαγωγής πράγμα που τρομάζει αφού ικανά στελέχη θα μπουν στο ψυγείο όπως κάνατε με τους Υποδιοικητές των Πτερύγων Μάχης. Τις προθέσεις σας για το αύριο του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων δυστυχώς δεν μπορείτε να τις κρύψετε.

Ανώνυμος είπε...

Η αυξητου χρονου ελάχιστης παραμονής ανά βαθμό, από τα 3,8 έτη που είναι σήμερα στα 5,1 έτη ξερετε τη σημαινει.....ναε μειωση στους μισθους μας.....αντε να δουμε ποσα ακομα θα μας κοψουνε...ελεος ρε βενιζελο....ελεος!!!! ποσο ανικανος εισαι για υπουργος εθνικησ αμυνας? ε? ποσο??????

Ανώνυμος είπε...

Εξ ορισμού νομοσχεδίου "Οι κομματικοί είναι πάντοτε ποιοτικοί" χα χα χα,,,,,

Ανώνυμος είπε...

ΧΟΝΤΡΕ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.....

Ανώνυμος είπε...

Η ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΠΕΤΗΡΙΔΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ Κ.Α.Π.Η?