Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Φιάσκο στην παρουσίαση του ασφαλιστικού από τον ΥΕΘΑ

Αποχώρησαν οι δημοσιογράφοι από τη συνέντευξη τύπου λόγω των δρακόντιων μέτρων ασφαλείας
35 χρόνια δουλειάς οι ένστολοι και …35 έλεγχοι στους ρεπόρτερ!
Ένας ανθυποπλοίαρχος ηλεκτρολόγος θέλησε να ελέγξει έναν έναν τους δημοσιογράφους..
"Καψώνι" στον υπουργό Άμυνας

Ένας ανθυποπλοίαρχος ηλεκτρολόγος θέλησε να ελέγξει έναν έναν τους δημοσιογράφους οι οποίοι ήδη είχαν πάρει θέσεις στην αίθουσα ΚΥΣΕΑ και ανέμεναν τον υπουργό για να δώσει συνέντευξη για το ασφαλιστικό των στρατιωτικών.
Σε φιάσκο εξελίχθηκε η συνέντευξη τύπου που επρόκειτο να παραχωρήσει το μεσημέρι της Δευτέρας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος προκειμένου να παρουσιάσει το ασφαλιστικό των στρατιωτικών.

Η συνέντευξη τύπου δεν έγινε ποτέ, διότι οι διαπιστευμένοι στο υπουργείο δημοσιογράφοι αποφάσισαν να αποχωρήσουν μαζικά από την αίθουσα της συνέντευξης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους συνεχείς ελέγχους στους οποίους υποβλήθηκαν.

Όπως υποστήριξαν οι δημοσιογράφοι, άνδρες της ασφάλειας του Υπουργείου τους ζητούσαν να επιδεικνύουν σε διαδοχικά σημεία, ανά δέκα μέτρα, από την είσοδο του υπουργείου Άμυνας, μέχρι την αίθουσα Τύπου, το δελτίο εισόδου και να επιβεβαιώνουν την ταυτότητά τους, γεγονός που ξεσήκωσε αντιδράσεις καθώς θεωρήθηκε σαν καψώνι.

Επισημαίνεται ότι οι δημοσιογράφοι δεν εισέρχονταν ποτέ στο υπουργείο με βάση μια τυπική διαδικασία αναγνώρισης σε στυλ «σε ξέρω, με ξέρεις».

Όλοι οι διαπιστευμένοι στο υπουργείο Άμυνας δημοσιογράφοι εισέρχονται στο στρατόπεδο Παπάγου επιδεικνύοντας το ατομικό δελτίο εισόδου και το δελτίο αυτοκινήτου, εάν έχουν άδεια για να σταθμεύουν μέσα στο κτίριο του Πενταγώνου.

Είναι προφανές ότι οι ρεπόρτερ που καλύπτουν θέματα του υπουργείου Άμυνας δεν διεκδίκησαν διακριτική μεταχείριση ούτε και αξίωσαν ιδιαίτερα προνόμια.

Απλώς, οι δημοσιογράφοι αντέδρασαν διαμαρτυρόμενοι επειδή θεώρησαν ότι υφίστανται καψώνι όταν οι άνδρες της ασφάλειας του υπουργείου τους ζητούσαν να επιδείξουν σε διαδοχικά σημεία ανά δέκα μέτρα (σε μια ευθεία γραμμή-άρα ο κάθε αστυνομικός μπορούσε να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι ότι ο δημοσιογράφος είχε περάσει από τον προηγούμενο έλεγχο) το δελτίο εισόδου και να επιβεβαιώσουν την ταυτότητά τους!

Άλλωστε ουδείς από τους δημοσιογράφους διαφωνεί ότι πρέπει να ελέγχεται και να επιβεβαιώνει την ταυτότητά του όπως οφείλει.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑΜΗΝ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΝΟΜΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ??? ΑΝ ΚΡΙΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΕΡΙΚΙΟ ΣΙΓΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ....