Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

«Να πουλήσουμε τον πρίγκηπα Φίλιππο, τη Θάτσερ και την Ουαλία!»


Απίστευτος αυτοσαρκασμός των Βρετανών για το χρέος





Με δημοσίευμα της, η εφημερίδα Guardian, «προτείνει» την πώληση της Βασιλικής Οικογένειας της Βρετανίας, μαζί με δέκα τέσσερα ακόμη «αντικείμενα», προκειμένου η χώρα να καλύψει το έλλειμμα της.

Η εφημερίδα στο άρθρο της με τίτλο «Τι μπορεί να πουλήσει η Βρετανία για να πληρώσει το χρέος της», φιλοξενεί δεκατέσσερις χιουμοριστικές προτάσεις, προς πώληση «βρετανικών αντικειμένων», ώστε η χώρα να καταφέρει να αποφύγει τα δυσβάστακτα μέτρα λιτότητας.

Στον κατάλογο περιλαμβάνονται εκτός της Βασιλικής Οικογένειας, όπου σημειώνεται το υψηλό κόστος που έχει για τον άγγλο φορολογούμενο, η Ουαλία, καθώς και κάποια τμήματα της Αγγλίας.

Με μια μόνο …κωμική περιοδεία του πρίγκηπα Φίλιππου στην Ασία, αναφέρει το δημοσίευμα, θα μπορούσαν να εξασφαλιστούν περισσότερες από 250 εκατομμύρια λίρες!

Η πώληση της Ουαλίας, «μιας χώρας με όμορφο τοπίο και πολύ ωραία κάστρα, όπου θα μπορούσε να δημιουργήσει κάποιος σε αυτή, ένα πρώτης τάξεως θεματικό πάρκο», κοστολογείται £30 δισ. Αυτή η χώρα, κατά την Guardian, είναι γεμάτη με ανθρώπους που …μιλάνε περίεργα και παίρνουν πολλά επιδόματα αναπηρίας!

Προς πώληση, προτείνεται ακόμη η …Μάργκαρετ Θάτσερ, η οποία αναφέρεται ότι θα ήταν συμπαθής στο αμερικανικό κοινό…. και έτσι με μια παρουσία της σε κάποιο σόου του Τέξας θα μπορούσε να κερδίσει 500 εκατομμύρια λίρες!

Μεταξύ των άλλων, προτείνεται η πώληση του BBC, η πώληση δρόμων, γεφυρών και παραλιών… («όσα δεν πρόλαβε να πουλήσει η κ. Θάτσερ…») ,καθώς και η ιδιωτικοποίηση, τόσο των ταχυδρομείων όσο και των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Μάλιστα, προτείνεται και η δημιουργία μισθοφορικού στρατού «για να επεμβαίνει σε πολεμικές συγκρούσεις σε μακρινά μέρη που δεν έχουν καμία σχέση με το Ηνωμένο Βασίλειο»...

http://www.protothema.gr/world/article/?aid=74401

Δεν υπάρχουν σχόλια: