Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Ορκίζομαι να φυλάττω πίστη εις την πατρίδα. Υπακοή εις το Σύνταγμα ...

Άρθρο 23 Συντάγματος:.."Απαγορεύεται η απεργία με οποιαδήποτε μορφή στους δικαστικούς λειτουργούς και σ' αυτούς που υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας".

Καλησπέρα σε όλους σας. Θα ήθελα να παραθέσω μερικά σχόλια, αναφορικά με την ομιλία και τις θέσεις που πήρε ο κ. ΥΕΘΑ στη Βουλή των Ελλήνων για το ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό των στελεχών των ΕΔ, ΣΑ.

1. Σε κάποια στροφή του λόγου του, ο κ. Βενιζέλος είπε: "...Εναρμονίζονται με τις γενικές αρχές του νέου ασφαλιστικού συστήματος, εναρμονίζονται με τις επιλογές του νομοσχεδίου για τους πολιτικούς υπαλλήλους και ταυτοχρόνως, λαμβάνουν πλήρως υπ' όψιν με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο τις προφανείς ιδιομορφίες του στρατιωτικού επαγγέλματος, δηλαδή την ειδική νομική κατάσταση του στρατιωτικού, το ειδικό καθεστώς πειθαρχίας, το γεγονός ότι ο στρατιωτικός δεν περιβάλλεται από τις συνταγματικές εγγυήσεις του δημοσίου υπαλλήλου, σύμφωνα με το άρθρο 102 του Συντάγματος, το γεγονός ότι δεν υπάρχει η έννοια του ωραρίου, της υπερωρίας, της πενθήμερης απασχόλησης, δεν υπάρχει το δικαίωμα του συνδικαλίζεσθε, δεν υπάρχει η δυνατότητα της συλλογικής διαπραγμάτευσης για τους στρατιωτικούς και κυρίως, λαμβάνει υπ' όψιν το γεγονός ότι ο στρατιωτικός είναι στρατιωτικός, δηλαδή δεν είναι απλά εργαζόμενος, αλλά υπηρετεί το Έθνος και την πατρίδα.

Επειδή τυχαίνει να έχω το σύνταγμα της Ελλάδος στον Η/Υ μου, αναζήτησα το άρθρο 102, το οποίο επικαλείται ο κ Υπουργός. Ξέρεται τι αναφέρει το εν λόγω άρθρο? Διαβάστε (copy - paste το έκανα):

"

Άρθρο 102

1. Η διοίκηση των τοπικών υποθέσεων ανήκει στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού. Υπέρ των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης συντρέχει τεκμήριο αρμοδιότητας για τη διοίκηση των τοπικών υποθέσεων. Νόμος καθορίζει το εύρος και τις κατηγορίες των τοπικών υποθέσεων, καθώς και την κατανομή τους στους επί μέρους βαθμούς. Με νόμο μπορεί να ανατίθεται στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης η άσκηση αρμοδιοτήτων που συνιστούν αποστολή του Κράτους.

2. Οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια. Οι αρχές τους εκλέγονται με καθολική και μυστική ψηφοφορία, όπως νόμος ορίζει.

3. Με νόμο μπορεί να προβλέπονται για την εκτέλεση έργων ή την παροχή υπηρεσιών ή την άσκηση αρμοδιοτήτων των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης αναγκαστικοί ή εκούσιοι σύνδεσμοι οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης που διοικούνται από αιρετά όργανα.

4. Το Κράτος ασκεί στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης εποπτεία που συνίσταται αποκλειστικά σε έλεγχο νομιμότητας και δεν επιτρέπεται να εμποδίζει την πρωτοβουλία και την ελεύθερη δράση τους. Ο έλεγχος νομιμότητας ασκείται, όπως νόμος ορίζει. Πειθαρχικές ποινές στα αιρετά όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκτός από τις περιπτώσεις που συνεπάγονται αυτοδικαίως έκπτωση ή αργία, επιβάλλονται μόνο ύστερα από σύμφωνη γνώμη συμβουλίου που αποτελείται κατά πλειοψηφία από τακτικούς δικαστές, όπως νόμος ορίζει.

5. Το Κράτος λαμβάνει τα νομοθετικά, κανονιστικά και δημοσιονομικά μέτρα που απαιτούνται για την εξασφάλιση της οικονομικής αυτοτέλειας και των πόρων που είναι αναγκαίοι για την εκπλήρωση της αποστολής και την άσκηση των αρμοδιοτήτων των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης με ταυτόχρονη διασφάλιση της διαφάνειας κατά τη διαχείριση των πόρων αυτών. Νόμος ορίζει τα σχετικά με την απόδοση και κατανομή, μεταξύ των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, των φόρων ή τελών που καθορίζονται υπέρ αυτών και εισπράττονται από το Κράτος. Κάθε μεταβίβαση αρμοδιοτήτων από κεντρικά ή περιφερειακά όργανα του Κράτους προς την τοπική αυτοδιοίκηση συνεπάγεται και τη μεταφορά των αντίστοιχων πόρων. Νόμος ορίζει τα σχετικά με τον καθορισμό και την είσπραξη τοπικών εσόδων απευθείας από τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.

Συγνώμη, άλλα ή εγώ είμαι ηλίθιος ή αυτό το άρθρο, δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με το θέμα.

Στο ίδιο κομμάτι του λόγου του ο κ. Υποργός θίγει το θέμα του συνδικαλισμού. Ξέρεται τι αναφέρει το Σύνταγμα για τον συνδικαλισμό, κύριοι συνάδελφοι? Διαβάστε:

Άρθρο 23

1. Το Κράτος λαμβάνει τα προσήκοντα μέτρα για τη διασφάλιση της συνδικαλιστικής ελευθερίας και την ανεμπόδιστη άσκηση των συναφών μ' αυτή δικαιωμάτων εναντίον κάθε προσβολής τους, μέσα στα όρια του νόμου.

2. Η απεργία αποτελεί δικαίωμα και ασκείται από τις νόμιμα συστημένες συνδικαλιστικές οργανώσεις για τη διαφύλαξη και προαγωγή των οικονομικών και εργασιακών γενικά συμφερόντων των εργαζομένων.

Απαγορεύεται η απεργία με οποιαδήποτε μορφή στους δικαστικούς λειτουργούς και σ' αυτούς που υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας. Το δικαίωμα προσφυγής σε απεργία των δημοσίων υπαλλήλων και των υπαλλήλων της τοπικής αυτοδιοίκησης και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, καθώς και του προσωπικού των κάθε μορφής επιχειρήσεων δημόσιου χαρακτήρα ή κοινής ωφέλειας, που η λειτουργία τους έχει ζωτική σημασία για την εξυπηρέτηση βασικών αναγκών του κοινωνικού συνόλου, υπόκειται στους συγκεκριμένους περιορισμούς του νόμου που το ρυθμίζει. Οι περιορισμοί αυτοί δεν μπορούν να φθάνουν έως την κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας ή την παρεμπόδιση της νόμιμης άσκησής του.

Βλέπετε να γίνεται κάποια αναφορά σε απαγόρευση του συνδικάλισμού? Βλέπετε να απαγορεύεται πουθενά η απεργία? Το άρθρο αναφέρει ρητά ποιοι απαγορεύεται να απεργήσουν (δικαστικοί λειτουργοί και ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ). Εμείς όμως είμαστε ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ και γίνεται σαφής διαχωρισμός μεταξύ των 2, όπως πχ στο άρθρο 29.

Αυτά προς το παρόν για να μη σας κουράσω. Περιμένω τα δικά σας σχόλια και σας ευχαριστώ για την φιλοξενία.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ κ. Συνάδελφε ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΗΛΙΘΙΟΣ. Απλά ο Υπουργός νομίζει ότι έχει να κάνει με ηλίθιους και αγράμματους σαν και αυτούς με τους οποίους κάνει παρέα. Ετσι νομίζει ότι μπορεί να πετάει όποτε θέλει μια νομικίστικη μπούρδα και όλοι οι υπόλοιποι εκσταστιασμένοι να προσκυνούν τον διαπρεπή καθηγητή για το επιφοίτηση του. ΟΧΙ κ. Συνάδελφε, ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΗΛΙΘΙΟΣ. Σας προσάπτω όμως την ίδια κατηγορία που προσάπτω στον ευαυτό μου: ΑΔΡΑΝΕΙΑ, ΥΠΟΤΑΓΗ, ΠΙΣΤΩΣΗ ΧΡΟΝΟΥ και ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΜΟ. Ομως να ξέρουν ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο τρομερό από την αντίδραση όλων εκείνων που δεν επαναστάτησαν σε μικρή ηλικία, που προσπάθησαν να γίνουν χρήσιμοι, που βλέπουν σήμερα την καταρράκωση των ονείρων τους. ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ 50ρηδων - γιατί αυτοί(έστω και καθυστερημένα) ξέρουν πων να γκρεμίσουν τα πάντα (κυριολεκτικά) - ΥΓ

Λέων Ζητουνιάδης είπε...

Αυτο ακριβως ειναι το προβλημα. Παλια την κοινωνια και την πολιτικη την εκριναν οι νεοι που ξεσηκωθηκαν.

Σημερα τις κρισεις και επικρισεις κανουν οι συνταξιουχοι και οσοι ειναι στο προθαλαμο της συνταξιοδοτησης.

Τα νιατα πηγαν χαμενα απο την δουλεια για τους παλιους και για τους κανουργιους απο την αδιαφορια.

ποτε δεν ειναι αργα ομως για ολους και ποτε μην λετε ποτε.