Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Ανοχτή επιστολή προς πρόεδρο ΜετοχικούΤαμείου Στρατού

ΠΡΟΣ κ. ΠΡΟΕΔΡΟ ΜΤΣ
Κύριε Πρόεδρε,
παρακαλώ όπως έχω το συντομότερο δυνατόν τις απαντήσεις σας στα παρακάτω ερωτήματα - απορίες μου.

 

Σε εύλογο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο της διαφάνειας και της ενημέρωσης των εν ενεργεία (μετόχων) και εν αποστρατεία (μερισματούχων) στελεχών, σας καλώ να τα αναρτήσετε και στην ιστοσελίδα του ΜΤΣ, όπως άλλωστε έχετε υποχρέωση.

α. Πόσοι είναι οι αντιστασιακοί και τι έχουν πάρει - παίρνουν από το Ταμείο μας; (Εφάπαξ, σύνταξη, μερίσματα κλπ.). Μπορεί το κράτος να θέλει να καταβάλει σε ορισμένες κατηγορίες ανθρώπων, που πρόσφεραν στη χώρα μας, extra απολαβές αλλά είναι άδικο αυτό να αποβαίνει εις βάρος μας.

Σε άρθρο του ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ Αντγος ε.α. κ. Κοράκης στην ΕΘΝΙΚΗ ΗΧΩ (Νοέμβριος 2008) έγραψε ότι υπήρχαν οι παρακάτω υποχρεώσεις του Δημοσίου προς το Ταμείο (Ικανοποιήθηκαν; Εάν όχι γιατί;):
(1) Η επιστροφή αχρεωστήτως εισπραχθέντων φόρων 8.693.000 ευρώ.
(2) Το καταβληθέν μέρισμα στους αγωνιστές Εθνικής Αντίστασης 7.299.055 ευρώ.
(3) Ενοίκιο Υπουργείου Δικαιοσύνης 281.730 ευρώ.
(4) Από την αποφασισθείσα με το νόμο 2109/1992 υπόλοιπο επιχορήγησης 1.500.000.000 δραχμές.


β. Δεν μπορεί να ενημερωθεί η ιστοσελίδα του ΜΤΣ με τα σημερινά στοιχεία ή έστω με τα στοιχεία τέλος του 2009; Πόσοι είναι πλέον οι μέτοχοι και πόσοι οι μερισματούχοι; Παρακαλώ να μπουν όλες οι κατηγορίες στην πίτα. (ΣΞ, Χωροφυλακή, ΕΛΑΣ, Αντιστασιακοί κλπ).

γ. Ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ, δηλώνει ότι το ΜΤΣ δεν είναι επικουρικό ταμείο ως προς τις υποχρεώσεις του κράτους έναντι αυτού, ενώ εσείς αν οι πληροφορίες μου είναι σωστές δηλώσατε στη φετινή συγκέντρωση των αποστράτων στην Αθήνα στις 19 Μαίου, ότι το κράτος ποτέ δεν συνέβαλλε το 50% των εσόδων, ως όφειλε. Ποιος έχει δίκιο; Τι ισχύει;

δ. Στις 5 Φεβρουαρίου 2007 σύμφωνα με μελέτη της εταιρείας Deloite οι προοπτικές επιβίωσης του ΜΤΣ υφίσταντο μέχρι το έτος 2018. Που είναι αυτή η μελέτη; Ήταν λάθος; Ο κ. Κοράκης μας είπε ότι βρίσκεται στο Υπουργείο με σημερινά στοιχεία και εξετάζεται. Γιατί δεν την βάζετε στην ιστοσελίδα να ενημερωθούμε κι εμείς; Το ΜΤΣ ανήκει σε όλους μας.

ε. Τελικά γιατί οι Αστυνομικοί δεν δίνουν το 4% των προμηθειών τους στο ΜΤΣ; Δεν είναι άδικο αυτό για το ΜΤΣ; Κάναμε ποτέ τίποτε γι' αυτό;
στ. Με το νόμο του 1984 μόνο το 68% των καινούργιων αστυνομικών εγγράφονται στο ΜΤΣ. Αυτό σημαίνει σημαντική μείωση εσόδων. Δεν αδικεί αυτό τους απόστρατους του ΣΞ αλλά και τους αστυνομικούς που είναι στο ΜΤΣ; Κάναμε ποτέ τίποτε γι' αυτό;

ζ. Ο Αντγος ε.α. κ. Κοράκης στη Λάρισα που μας επισκέφθηκε, μας είπε ότι ο κ. ΥΕΘΑ υποσχέθηκε ότι το θέμα του ΜΤΣ θα λυθεί μέχρι να κλείσει η Βουλή τον Ιούλιο. Πρέπει να είμαστε τόσο αισιόδοξοι; Υπάρχει κάποια εξέλιξη; Ο καιρός πλησιάζει!!!
Με εκτίμηση
Απόστολος Παπαπαρίσης
Σχης (ΤΧ) ε.α.

Υ.Γ. Το παραπάνω κοινοποιείται και στη λίστα αποδεκτών μου του ΣΞ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αμαν-αμαν.
Όταν ακούω ότι αυτή η α-μνημονική 'κυβέρνηση' θέλει να κλείσει το θέμα με το κλείσιμο της Βουλής......Ανησυχώ ταμάλα.
Μήπως εννοούν να κλείσουν το ΜΤΣ ή συννενώσουν ή κάτι άλλο??

Ανώνυμος είπε...

Έχει πρόεδρο το ΜΤΣ;
Που είναι;
Φροντίζει για την μισθοδοσία από το ταμείο της κορούλας του;
Η κόρη δεν μου φταίει σε κάτι.
Ο μπαμπάς όμως;