Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Προτού αλέκτωρ λαλήσει τρις ...

Αμνημοσύνη ή απαξίωση των στελεχών;
04-06-2010,ΑΔΙΣΠΟ, Ευάγγελος Βενιζέλος Υπουργός Εθνικής Άμυνας (;) είπε:
(Για του λόγου το αληθές έχουμε και το βίντεο!)

Έχετε πολύ συχνά την ευκαιρία εδώ στη Σχολή να συνομιλείτε ακόμη και με τους Αρχηγούς των κλάδων, οι οποίοι παρουσιάζουν θέματα που συνδέονται με το αντικείμενο των σπουδών σας και έχετε τη δυνατότητα να θέτετε προβλήματα και να αναζητείτε λύσεις από κοινού (??), μέσα στην κοινότητα των Ενόπλων Δυνάμεων η οποία είναι μια κοινότητα με έντονα χαρακτηριστικά συνοχής και αλληλεγγύης(μήπως αυτό ενοχλεί;;) και με μέτρα κοινωνικής μέριμνας που σε λίγες κοινωνικές ομάδες μπορεί να συναντήσει κανείς.(σα να λέμε προνομοιούχοι!)
Γι' αυτό και δεν πρέπει να παρασύρεται το στρατιωτικό προσωπικό, από την κινδυνολογία σε σχέση με το συνταξιοδοτικό καθεστώς. 

Πρώτα θα διαμορφωθεί το γενικό συνταξιοδοτικό πλαίσιο του Υπουργείου Εργασίας, μετά το ειδικότερο πλαίσιο των δημοσίων υπαλλήλων από το Υπουργείο Οικονομικών και μετά το στενότερο πλαίσιο των ενστόλων, από τα Υπουργεία Εθνικής Αμύνης και Προστασίας του Πολίτη, λαμβανομένων υπόψη των ιδιομορφιών του στρατιωτικού επαγγέλματος, των ιδιομορφιών της στρατιωτικής εκπαίδευσης και βεβαίως των αναγκών της στρατιωτικής ιεραρχίας, που δε συναντώνται σε κανέναν άλλο τομέα της δημόσιας διοίκησης.

Διότι πατριωτισμός σημαίνει φρόνημα, αλλά και γνώση και ικανότητα διαχείρισης καταστάσεων, και βεβαίως ικανότητα λήψης κατάλληλων, έξυπνων αποφάσεων. Αλλιώς ο πατριωτισμός είναι ρητορικός, δεν είναι ουσιαστικός. Και ο ρητορικός πατριωτισμός είναι επικίνδυνος, είναι δημαγωγικός, λαϊκιστικός. Ενώ ο ουσιαστικός πατριωτισμός σημαίνει γνώση, δουλειά, σχεδιασμό, διαπραγμάτευση, μελέτη, επαγγελματική ικανότητα και ενδιαφέρον για την πατρίδα όχι στα λόγια, αλλά όταν καλείσαι να διαχειριστείς καταστάσεις.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τον είπε κανένας που ήταν παρών στην ομιλία, να προσεχεί να μην ξυπνήσει απότομα γιατι υπάρχει κίνδυνος να χτυπήσει . ΕΙΣΤΕ ΨΕΥΤΕΣ ΟΛΟΙ ΣΑΣ.