Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Ο ΝΕΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ

Επιτέλους, ένα παράδειγμα εμπέδωσης της αξιοκρατίας !!

Με λύπη μου διάβασα σε άρθρο της εφημερίδας ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ότι υπάρχουν διάφορες ενστάσεις για την επιλογή και τοποθέτηση του νέου Στρατιωτικού Αντιπροσώπου της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ (ΣΑ/ΣΕΒΑΣ).
Εγώ, επειδή γνωρίζω τον ΑΝΔΡΑ, θέλω να δηλώσω ότι, είναι ένα καλό παιδί και ένας πολύ καλός Σοσιαλιστής!!!  

Και επειδή κάποιοι κακοπροαίρετοι ίσως θα πούνε ότι δεν επιλέχθηκε μέσα από τις γνωστές διαδικασίες OPENGOV.GR ή τα συλλογικά όργανα του ΥΠΕΘΑ, θα απαντήσω ότι για τα θέματα αυτά, τίποτε δεν αποτελεί μεγαλύτερη εγγύηση από τις σοφές υποδείξεις του εμπειρότατου σε θέματα τοποθετήσεων εξωτερικού, Διευθυντή του κ.ΥΕΘΑ γνωστού Ταξίαρχου κ. Παπανικολάου (έχει ξενιτευτεί ήδη τρείς φορές και ξέρει…..)!!!
Και για όσους συνεχίζουν να αμφιβάλουν για την ορθότητα της επιλογής του απόστρατου Σμηνάρχου, που για το καλό της Υπηρεσίας και της Πατρίδας ανεκλήθη και έγινε Υποπτέραρχος (και προφανώς, λόγω της ΝΑΤΟϊκής θέσης, πρέπει να γίνει και κατά απονομή Αντιπτέραρχος), θα ήθελα να θέσω το εξής ερώτημα στους αναγνώστες σας (ελπίζοντας να τα διαβάζουν και οι Πολιτικοί του Προϊστάμενοι):
- Γνωρίζετε πολλούς άλλους αεροπόρους που να γνωρίζουν τα Νατοϊκά θέματα τόσο καλά, όσο ο κ. Υποπτέραρχος;

- Μήπως οι περισσότεροι από αυτούς παραμένουν αμόρφωτοι Νατοϊκά, σπαταλώντας ασκόπως το χρόνο τους (και τα καύσιμα) στη γραμμή πτήσεων, στον αέρα και σε αποστολές επιφυλακής, κυνηγώντας εις μάτην τα τουρκικά αεροσκάφη στο Αιγαίο;

- Καταπονώντας και καταστρέφοντας ασκόπως αεροσκάφη, μαζί με τη υγεία τους (καμιά φορά βλακωδώς και τη ζωή τους);

- Μήπως αρκετοί από αυτούς απλά τη βρίσκουν τεμπελιάζοντας χρόνια σε Θέσεις Ευθύνης και Διοίκησης Επιχειρησιακών Μονάδων Αεροσκαφών, ή Επιχειρησιακές Επιτελικές θέσεις υψηλών απαιτήσεων;

Αντίθετα με αυτούς τους γραφικούς και παρωχημένους αεροπόρους που περιγράψαμε, ο ΑΝΔΡΑΣ αυτός αγνόησε τον εύκολο επιχειρησιακό δρόμο, και εντρύφησε στα πολύπλοκα Νατοϊκά θέματα. Και τα εμπέδωσε με πρόωρες και εκτεταμένες θητείες σε θέσεις γραφείου, καθώς και με δύο διαδοχικές τοποθετήσεις στις Βρυξέλες (το ότι έγιναν επί Σοσιαλιστικής Κυβέρνησης, αποτελεί τυχαίο γεγονός)!! Ουσιαστικά, αυτός ο άνθρωπος αναγκάστηκε να ξενιτευτεί δύο φορές (χωρίς ταπεινά κίνητρα) για το καλό της ΠΑΤΡΙΔΑΣ! Και μαζί του αναγκάστηκε να τοποθετηθεί στο εξωτερικό, επίσης δύο φορές, και η υπάλληλος-σύζυγός του. Γνωρίζετε πολλούς να θυσιάζονται οικογενειακώς, επειδή απλά είναι αναντικατάστατοι στο «είδος τους» ;;;
Και για όσους κακοπροαίρετους αναρωτιούνται μήπως και υπήρχαν και άλλοι (πραγματικοί) Πτέραρχοι-Ναύαρχοι-Στρατηγοί Απόστρατοι, με ισάξιες τουλάχιστον περγαμηνές, που να ενέπνεαν την ίδια τουλάχιστον εμπιστοσύνη στο Σοσιαλιστικό ΥΠΕΘΑ, η απάντηση είναι ένα μεγάλο κατηγορηματικό ΟΧΙ!!! Το είδος αυτό σπανίζει και οι πραγματικές αξίες δεν πρέπει να χάνονται. Γιατί, πέρα της Ανώτερης Νατοϊκής παιδείας του ΑΝΔΡΟΣ αυτού (προσοχή μη μας τον κρατήσουν), κανείς δε συγκεντρώνει τα παρακάτω επιπρόσθετα προσόντα:

- Να έχει κυνηγηθεί (και εμμέσως ηρωποιηθεί) τόσο άδικα (!?!?) από την επάρατη δεξιά!

- Να έχει υπηρετήσει, σε αναγνώριση του Σοσιαλιστικού του αγώνα, σε γραφείο Σοσιαλιστή Υπουργού!

- Να έχει τιμηθεί με ΚΟΥΜΠΑΡΙΑ (!!) από επίτιμο Σοσιαλιστή Αρχηγό ΓΕΑ!

- Να έχει διαχειριστεί τόσο σοφά, τις ισορροπίες στη διαμάχη ΓΑΠ-Βαγγέλη!

- Να έχει κερδίσει επάξια την αναγνώριση και την εμπιστοσύνη του σοφού και ακριβοδίκαιου (……;;;;) Ταξίαρχου Παπανικολάου, Διευθυντή του κ.Βενιζέλου!


- Να έχει τη ψυχική δύναμη να στερηθεί για χρόνια τις επιπόλαιες μικροχαρές μιας καθαρά επιχειρησιακής αεροπορικής σταδιοδρομίας, για να εξασφαλίσει σήμερα η χώρα μας μια τέτοια δυναμική παρουσία σε κάθε επιβουλή των κακών Νατοϊκών συμμάχων μας …. στις Βρυξέλες !!!!
 

Τώρα αν κάποιος μικρόψυχος θεωρήσει υπερβολική τη τρίτη τοποθέτηση εξωτερικού, παρά τη τεκμηρίωση της αξίας του ΑΝΔΡΟΣ, λέγοντας ή υπονοώντας ότι «μήπως είναι πολλά τα λεφτά Λ…..??!!», θα τον αποστομώναμε διαβεβαιώνοντάς τον ότι αυτό αποτελεί πάγια πρακτική, που αν και σπάνια, εφαρμόζεται μόνο για στελέχη πολύ ασυνήθιστης αξίας. Τελευταίο φωτεινό φαινόμενο και παράδειγμα ο κ. Παπανικολάου! Και επιτέλους, είναι λιγότερο Σοσιαλιστής ο νέος εκπρόσωπός μας στο ΝΑΤΟ, από το κ. Παπανικολάου;;; Δεν έδωσε και αυτός τους ίδιους αγώνες.......;;;
Και όσο για την ελκυστικότητα της οικονομικής αποζημίωσης εξωτερικού, που μερικοί διεστραμμένοι μάλλον σκέπτεστε, θα έλεγα ότι έχετε επίσης μεγάλο άδικο. Μετά και τις τελευταίες περικοπές αποζημιώσεων εξωτερικού, ο άνδρας αυτός απλώς θα επιβιώνει οριακά στη πανάκριβη πόλη των Βρυξελών. Θα βρίσκατε πολλά κορόιδα να αναλάβουν αυτό το Γολγοθά;;;; Χάρη μας κάνει ο άνθρωπος ....!!!

Για το τέλος κρατήσαμε και τη συναισθηματική πλευρά της υπόθεσης (μήπως και συγκινηθείτε οι αρμόδιοι….!!!!). Για όσους δε γνωρίζουν, η υπόθεση αυτή έδωσε την ευκαιρία στον αξιότιμο Αρχηγό ΓΕΑ να επανορθώσει κάποια σφάλματα της παράταξής του και να αποκαταστήσει τις αδικίες που έγιναν στον αεροπόρο και συμμαθητή του!! Όχι μόνο συμφώνησε για την επαναφορά του, αλλά πλειοδότησε και στη απονομή των βαθμών του και στη τοποθέτησή του σε μια τόσο σημαντική θέση. Ποιος θα περίμενε πραγματικά τέτοια ανωτερότητα και μεγαλοψυχία από τον κ. Α/ΓΕΑ;;;
Καλό ταξίδι, καλή αποστολή, καλή νέα επένδυση, καλή καρδιά και στο επανιδείν κ. Πτέραρχε-ΣΑ/ΣΕΒΑΣ (όπως ήρθαν τα πράγματα άσε τους άλλους να σε ζηλεύουν,.. δεν φταις εσύ, μην ακούς κανένα…, κάνε….αυτό που ξέρεις). Ευχόμαστε και ελπίζουμε να μη ξεχαστείς και σε κερδίσει η ξενιτιά, γιατί σίγουρα η ευγνωμονούσα πατρίς θα χρειαστεί κάποια στιγμή τις πολύτιμες υπηρεσίες σου και στο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ…..

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΝΙΩΘΩ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΗΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΑΣΙΝΟΣΚΩΛΗΚΑ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ.

«Ω ξειν, αγγέλειν Λακεδαιμονίοις, ότι τήδε κείμεθα τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι»
ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ