Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

"Ήρθε για διακοπές, όχι εξορία"

Η Λήμνος δεν είναι εξορία κύριοι, είναι Ελλάδα.

«Άστραψε και βρόντηξε» ο έπαρχος της Λήμνου για τη μετάθεση του Γεράσιμου Ζαγορίτη μετά την αποκάλυψη του VETO για τις τρυφερές στιγμές που είχε με την Τζούλια Αλεξανδράτου στο υπόγειο πάρκινγκ του Πολεμικού Μουσείου.

Το αποτέλεσμα του ντόρου που προκλήθηκε από τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών Ζαγορίτη-Αλεξανδράτου, ήταν ο ναύτης Ζαγορίτης να «εισπράξει» 60 μέρες φυλακή και δυσμενή μετάθεση στη Λήμνο. Ο τρόπος με τον οποίο προβλήθηκε η «σκληρή» αντίδραση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας προκάλεσε την αντίδραση των κατοίκων της Λήμνου, οι οποίοι διαμαρτύρονται με επιστολή τους στον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

Στην περίοδο κρίσης που διανύουμε και στον τουρισμό των νησιών μας, ο Δημήτρης Σάραγκας θεώρησε ότι η μετάθεση του γιου του Λευτέρη Ζαγορίτη με τη μορφή τιμωρίας, πλήττει την εικόνα του νησιού που, ενδεχομένως, θα θεωρηθεί από πολλούς «τόπος εξορίας και τιμωρίας». Επικοινωνήσαμε με κατοίκους του νησιού, που «προσυπέγραψαν» την ανακοίνωση του έπαρχου, θεωρώντας ότι ένα νησί με μεγάλη τουριστική υποδομή και πλήθος επισκέψεων κάθε καλοκαίρι δυσφημίζεται από το ίδιο το κράτος.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή του έπαρχου Λήμνου:

«Αξιότιμοι κύριοι,

Σας μεταφέρω την αγανάκτηση και τη δυσαρέσκεια των κατοίκων της Λήμνου, γιατί με την μετάθεση του στρατευμένου γιού του Λευτέρη Ζαγορίτη στη Λήμνο, προκειμένου να συνεχίσει τη θητεία του εξαιτίας του γνωστού περιστατικού που έγινε στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, δώσατε την εντύπωση σε όλη την Ελλάδα ότι το νησί μας είναι τόπος εξορίας και τιμωρίας.

Είναι μια εντύπωση που μας αδικεί γιατί έχουμε ένα πανέμορφο νησί, που γοητεύει και κερδίζει όποιον το επισκέπτεται. Είναι ένας αξιόλογος τουριστικός προορισμός, με τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας και πανέμορφο φυσικό περιβάλλον.

Επειδή λοιπόν τα τελευταία χρόνια γίνεται μεγάλη προσπάθεια διαφήμισης και προβολής του νησιού μας, με άμεσα και θετικά αποτελέσματα αφού έχουμε αύξηση της τουριστικής μας κίνησης σε αντίθεση με άλλα νησιά που έχουν πτώση, μια τέτοια ενέργεια με τις δηλώσεις και τα σχόλια που την ακολούθησαν, μας ξαναφέρνει πίσω σε χρόνια που δεν θέλουμε να θυμόμαστε.

Εκτός και αν τον Ναύτη Γεράσιμο Ζαγορίτη τον στείλατε στη Λήμνο, για να διανύσει το υπόλοιπο της θητείας του κάνοντας διακοπές στο νησί μας!!!!

Ο Έπαρχος Λήμνου
Δημήτριος Σάραγκας»

Μία δεύτερη ερμηνεία στη δήλωσή του δίνει ο ίδιος ο έπαρχος, μιλώντας στη zougla.gr. Θεωρεί ότι, επί της ουσίας, δεν πρόκειται για δυσμενή μετάθεση, αλλά για προνομιακή μεταχείριση, μια και στη Λήμνο μπορεί ο ναύτης Ζαγορίτης, παράλληλα με τη θητεία, να κάνει και τις διακοπές του.
zougla

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΙ ΕΞΟΡΙΑΣ ΑΦΟΥ ΤΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Ανώνυμος είπε...

οι ελληνες της αθηνας θεωρουνε εξορια οτιδηποτε ειναι εκτος αττικης...

Ανώνυμος είπε...

Ας μην δημιουργούμε θέματα "εκ του μή όντος": ας αποφασίσουμε αν προτιμάμε ο κάθε νεαρός κύριος Ζαγορίτης να "υπηρετεί" στο Πολ. Μουσείο ή σε κάποιο νησί (Λήμνο ή οπουδήποτε αλλού). Υποθέτω ότι όλοι προτιμούμε το δεύτερο. Ούτως ή άλλως οι "γόνοι" αυτοί θητεία σε εισαγωγικά κάνουν. (μήπως κάπως έτσι δεν είναι και για τη συντριπτική πλειοψηφία όσων κάνουν θητεία στο ΠΝ τώρα πια;) Ας είναι τουλάχιστον μακράν Αθηνών, θα τους κάνει και καλό να μείνουν και λίγο μακριά απο τη μαμά και τον μπαμπά. Αυτοί οι έρμοι οι βουλευτομπαμπάδες τους δεν ντρέπονται να τους έχουν τόοοοσο στο κέντρο της Αθήνας, δεν καταλαβαίνουν ότι τους κλάνουν κακό; (ρητορική η ερώτηση εννοείται).
Παρεμπιπτόντως είχα πάει διακοπές στη Λήμνο πρόπερσι και είχα εκπλαγεί από την ομορφιά του νησιού και την ευγένεια των κατοίκων, καμμία σχέση με την κλασική καφροσύνη -δυστυχώς- πολλών συν-Ελλήνων στην εποχή μας.

Ανώνυμος είπε...

Υπηρετουσα στη Λημνο στην ΠΑ και για να λεμε την αληθεια, η μοναδα που μετατεθηκε ο εν λογω κυριος πιστευω ειναι απο τις καλυτερες του ΠΝ στην παραμεθωριο..Ελεος δλδ ενα κτηριο ειναι ολο κι ολο και διπλα καφετερια..