Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Ενιαίο Μισθολόγιο

Για να δούμε πως θα κινηθούν οι Αρχηγοί μας στο θέμα του ενιαίου μισθολογίου, που έρχεται οσονούπω.

Θα σταθούν στο ύψος του αξιώματος τους ή για άλλη μια φορά θα είναι κατώτεροι των περιστάσεων (ελπίζω πως όχι).
Θα στηρίξουν - διεκδικήσουν τα αυτονόητα για το προσωπικό των Ε.Δ (το οποίο καθ' ομολογία όλων των πολιτικών κομμάτων όταν βρίσκονται στην αντιπολίτευση είναι το πιο κακοπληρωμένο) ή θα αναπαυθούν στο ότι αυτοί έχουν εξασφαλίσει έναν σχετικά καλό μισθό (τον οποίο δουλεύουν και με το παραπάνω) και σύντομα θα έχουν μια πολύ καλή σύνταξη.
Και όταν λέμε κύριοι να στηρίξετε - διεκδικήσετε τα αυτονόητα (Εργασία πέραν ωραρίου, Υπηρεσίες, ασκήσεις, μεταθέσεις κλπ, κλπ, κλπ), δεν εννοούμε να εκφράσετε την άποψή σας σε μια σύσκεψη - συνάντηση με την Πολιτική ηγεσία, (άποψη η οποία θα καταγραφεί βέβαια στα πρακτικά), αλλά ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΤΕ με όποιο κόστος μα με όποιο κόστος.
ΝΑ ΔΕΙΞΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΪΜΟΥΔΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΙΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΜΕ ΦΑΝΤΑΧΤΕΡΑ ΜΠΙΧΛΙΜΠΙΔΙΑ.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ (ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ) ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΥΠΕΡΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΠΕΡΑ - ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ.
Τι να τα κάνω εγώ τα γαλόνια, τα προσόντα, τις ηθικές αμοιβές, τις στολές, τα παράσημα και τα σπαθιά αν δεν μπορώ να ζήσω αξιοπρεπώς την οικογένειά μου.
Κύριοι Αρχηγοί, κάνω έκκληση ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΤΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ, μπορείτε.
Σε τελική ανάλυση αν δείτε ότι εμπαίζεστε (και μαζί με εσάς και το προσωπικό σας) ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΔΕΙΞΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΪΜΟΥΔΕΣ.


Εμείς οι ε.ε, δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε σχεδόν τίποτα, παρά μόνο να γράφουμε το παράπονό μας ανώνυμα στα blog, με την ελπίδα να εισακουστούμε.
Ήθελα να ήξερα όμως οι ε.α που είναι? Δεν τους δεσμεύει τίποτα να κινητοποιηθούν. Προσωπικά πιστεύω ότι έχουν βολευτεί στα μαγαζάκια που έχουν στήσει με προέδρους γενικούς γραμματείς ταμίες και φαρισαίους. Ας είναι καλά.
Καλώ όλους τους συμπάσχοντες να συμμετάσχουν με απόψεις και κόσμιο τρόπο.Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την φιλοξενία.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ!!!!!!
ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΝΕ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΜΕ ΤΑ "ΠΕΤΣΙΝΑ"
ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΑΓΑΝΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ.ΦΤΑΣΑΜΕ 27 ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ!
ΠΟΥ ΕΙΣΕ ΡΕ ΑΡΧΗΓΕ????
ΤΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΘΑΝ ΜΕ ΤΟ ΘΑΥΝ?????

Ανώνυμος είπε...

Άμα περιμένεις από τους εν αποστρατεία, να κάνουν κάτι για το μισθολόγιο των ΄΄εν ενεργεία΄΄ με συγχωρείς αλλά μάλλον δεν έχεις αντιληφθεί τι συμβαίνει γύρω σου.. Όλοι αυτοί οι πρώην αρχηγοί, οι πρώην Στρατηγοί, οι πρώην Ναύαρχοι, όταν ήταν εν ενεργεία δεν έκαναν τίποτα για να βελτιώσουν την ζωή των εν ενεργεία συναδέλφων και στελεχών τους.. Όλοι τους πήραν μια θέση στηριζόμενοι από κάποιο πολιτικό κόμμα και δεν μιλούσαν μην πάνε κόντρα στο κόμμα και τους αποστρατέψουν στις επόμενες κρίσεις.. Ποιός είχε τα .... άντερα, για να μην πω κάτι άλλο, να εναντιωθεί σε κάτι που ήθελε να περάσει η εκάστοτε πολιτική ηγεσία???? εδώ ο άλλος, ο Ναυαρχούκος, παραιτήθηκε από Α/ΓΕΕΘΑ και πήγε διευθυντής στο τότε Υπουργείο Δημοσίας τάξεως... Και περιμένεις τώρα σαν απόστρατοι να μιλήσουν????? μόνο φωτεινές εξαιρέσεις υπάρχουν.. Όλοι οι άλλοι ακολουθούν ένα κόμμα για να πάνε όσο πιό ψηλά μπορούν..

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΟΥ. ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΤΩΝ ΕΔ ΝΑ ΓΡΑΦΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΑΥΜΑΣΜΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ. Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΑ ΚΙΤΑΠΙΑ ΤΗΣ, ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΕΘΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΟΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ "ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΥΣ" ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΛΘΕΙ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΑ "ΞΗΛΩΣΕ" ΝΑ ΤΟΥ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕ Ο Α/ΓΕΕΘΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟ ΘΡΑΣΣΟΣ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ. ΟΛΟΙ, ΜΑ ΟΛΟΙ, ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΕΡΟΥΜΑΣΤΕ ΑΝΔΡΩΝ ΜΕ "ΑΝΑΣΤΗΜΑ".
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΑΡΓΑ. ΑΔΡΑΞΤΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗ.ΜΑΣ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!
ΕΝΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ (ΔΥΣΤΥΧΩΣ) ΑΛΛΑ ΣΚΕΦΤΟΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ποιοι Αρχηγοί?? Αδελφέ μου θα μας στηρίξουν, αφού όλοι μας ξέρουμε με ποια κριτήρια παίρνουν εδώ και 30 χρόνια τις θέσεις αυτές.
Μόνο εμείς μπορούμε να καταλάβουμε τον συνάδελφο που κάνει 2 δουλειες για να θρέψει την οικογένεια του,να πληρώσει τις ενοχλητικές Τράπεζες που τον παίρνουν τηλ στον εργασιακό του χώρο,και του χαλάνε την ψυχολογία για δουλεια.
Και μετά βλέπετε τα ατυχήματα λόγω έλλειψης συγκέντρωσης από το υπερχρεωμένο προσωπικό.
Με τι κουράγιο ρε όλα αυτά τα στελέχη θα ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, κάνοντας 2 δουλείες, δουλεύοντας 16 ώρες ημερεσίος με τον κίνδυνο ατυχήματος στην 2τερη παράνομη απασχόληση να ελοχεύει?

ΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΕΛΑΡΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ?
ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ?

Πόσο να αντέξει ένας Στρατιωτικός να πληρώνει δάνειο κατοικίας και ενοίκιο μεταθέσεως, πως θα συντηρήσει την οικογένεια του???
Γιατί τις περισσότερες φορές η σύζυγος δεν μπορεί να εργασθεί διότι πρέπει να μεγαλώνει τα παιδιά της, και ελέω μεταθέσεων δεν μπορεί να τυγχάνει οικίας βοηθείας στο σπίτι.

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ,ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ.

Καλά για τους οικογενειάρχες υπαξιωματικούς είναι ακόμα χειρότερη η κατάσταση, αλλά στην τελική ποιος νοιάζεται?

DONEUS

Ανώνυμος είπε...

Μουαρέσει που ρωτάς κιόλας......ΟΠΙΣΘΕΝ και ΚΑΜΠΤΟΜΕΝΟΙ....

Ανώνυμος είπε...

Για ποιούς Αρχηγούς λες πέραν του Α/ΓΕΣ που έχει ένα πληθορικό βιογραφικό οι άλλοι να μας πουν πόσες τελίτσες βάζουν στην υπογραφή τους. Είναι δυνατόν αξιωματικοί που βάζουν τελίτσες στην υπογραφή τους να ενδιαφερθούν για το προσωπικό;. Προκειμένου να καθήσουν κανα μήνα παραπάνω έχουν ξεπουλήσει τα πάντα. Ρώτα για τις τελίτσες.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς και να κάνουν κάτι αυτοί θα τα δώσουν/δώσουμε οι επόμενοι. Και ο λόγος? Απλός!!!!! Αν δείτε στο νέο συνταξιοδοτικό ο στρατιωτικός που θα φεύγει με 35ετία έως 40ετία χωρίς να είναι 60 ετών και με την θέληση του θα παίρνει σύνταξη στα 65 του. Οπότε ποιος θα πάει κόντρα και θα δώσει παραιτήσεις στο μέλλον (όπως έκανε ο Φενέκος πχ?). Και το κακό είναι ότι δεν το έχουμε δει καν οι περισσότεροι. Βλέπετε οι πολιτικοί σ'αυτά τα πράγματα βλέπουν λίιιιιιγο ποιο μακρυα από μας κι κανονίζουν το μέλλον ΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Εμείς δεν έχουμε συνδικαλισμό, έχουμε τους στρατηγούς και τους αρχηγούς να μιλανε για μας. Ωραίο ε??
Ναι και γαμώ τα ανέκδοτα!!
Μήπως ξέρει κανείς κανένα από αυτούς όχι που να παραιτήθηκε (τι λέμε τώρα!!!!) για λόγους προάσπισης εθνικών συμφερόντων ή των δικαίων των στελεχών, αλλά έστω που να απείλησε να το κάνει..??
Φαντάζομαι πως όχι...
Καληνύχτα παιδιά...

Ανώνυμος είπε...

Τελίτσες νομίζω οτι βάζουν στις υπογραφές του οι τέκτονες. Αληθεύει;......