Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

"Ασυδοσία στον ελληνικό στρατό"

Για "Μόνιμοι Υπάλληλοι Δημοσίου Δικαίου" και πολύ κάθονται!
8ωρο και 5ήμερο νομίζω ισχύει για του δημοσίους υπαλλήλους..
Ε! ρε πλάκες που θα κάνουμε..

"Στην μοναδα 193 μπεπ(mlrs) στην ελευθερουπολη καβαλας οι εποπτες εστιατοριων, εποπ λοχιες στον βαθμο, αντι να περιμενουν ολους τους φανταρους να πανε στα μαγειρια για βραδινο μεχρι τις 21:00, οπως εχει αποφασισει ο διοικητης, κανουν οσο πιο γρηγορα μπορουν την πολυ απλη δουλεια που τους εχουν αναθεσει, και κλεινουν τα μαγειρια 19:45 με 20:00 το αργοτερο για να πανε σπιτια τους νωριτερα με φυσικο επακολουθο πολλοι φανταροι να μην προλαβαινουν να φανε και να μενουν νηστικοι. Μιλαμε για ενα φαινομενο που επαναλαμβανεται καθε μερα.
Απο τη μερα που εγιναν γνωστες οι μειωσεις των μισθων σε ολους τους στρατιωτικους και κατ` επεκταση και στους εποπ ασκουν πλειμελως τα καθηκοντα τους εχοντας ως μονιμη δικαιολογια οτι για τα λεφτα που παιρνουν και πολλα κανουνε. Τα προβληματα που δημιουργουνται απο αυτη την συμπεριφορα ειναι πολλα και οι απαντησεις του στυλ εμεις κανουμε κουμαντο εδω ειναι καθημερινο φαινομενο."
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
από troktiko

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κοιτάχτε να δείτε. Τα πράγματα είναι απλά. Οι Ε.Δ τελούν υπό διαδικασία απαξίωσης εδώ και πολύ καιρό. Είναι φυσικό επακόλουθο αφού και αυτός ο κλάδος είναι τμήμα της Ελληνικής κοινωνίας. Νοσεί η κοινωνία νοσούν τα πάντα. Οι Ε.Δ δεν μπορούν να αποτελέσουν εξαίρεση. Μόνο που η 'ασθένεια' εδώ έχει προφανείς ιδιομοφίες. Κατά τη διάρκεια της περίφημης (ψευτο)μεταπολίτευσης μέχρι και σήμερα οι Ε.Δ υπέστησαν ευνουχισμό. Υπέυθυνοι οι εκάστοτε πολιτικοί προισταμενοι. Οι ένστολοι αποτελούσαν και αποτελούν τα απόλυτα υποχείρια της πολικτικής ηγεσίας. Η οποία πολιτική ηγεσία έκανε και κάνει το εξής: Έδωσε και δίνει μεγάλη εξουσία και ωφελήματα στους Αξκους που λόγω ειδικότητας θα έχουν μεγάλη εξέλιξη: θα ηγηθούν δηλαδή, είναι δεν είναι ικανοί, της μάζας: των υπξωκν, των Αξκων εκ Υπξκων και των Αξκων ΑΕΙ μη ειδικοτήτων υποστήριξης. Ο προνομιούχος ΑΞκος έχοντας το "κοκό" και μη θέλοντας να το ΄χασει εκτελούσε πάντα και εκτελεί, υποτακτικά, τις προσταγές, καλές κακές των πολιτικών του προισταμένων χωρίς κατά κανόνα και γενική ομολγία, διάθεση ηυπεράσπισης των "φτωχών" στελεχών των Ε.Δ. Διότι περί φτωχών ανθρώπων πρόκειται. ΦΤΩΧΩΝ. Δεδομένου όμως ότι ακόμη και στη φουκαριάρα την Ελλαδίτσα οι άνθρωποι, έστω και αργά, ξυπνούν, ξυπνούν και αυτοί οι "φτωχοί"...και σου λέει λοιπόν ο ΥΠΑΞ (και όχι μόνο) που τον τρώει η μία υπηρεσία μετά την άλλη: ποιανού δούλος θεωρείτε κ.κ ότι είμαι; με ποιό δικαίωμα, επί παραδείγνατι, ο Χ διοικητής αποφασίζει ότι θέλει υπηρεσία υπασπιστηρίου; Με πληρώνει; Μου δέινει υπερωρίες; Σπίτι στη Μονάδα μήπως; ικανοποιητικό μισθο; Δεν αργεί ο καιρός, έφτασε για την ακρίβεια, που το status της νομιμότητας των υπηρεσιών θα αμφισβητηθεί σοβαρά. Και άντε τώρα κύριε Ταξίαρχε να αντιμετωπίσεις έναν φουκαρά Υπαξκο ή Αξκο, παντρεμένο, με 2 παιδιά, με σ΄λυζυγο που δεν εργάζεται διότι κάθε φορά που βρίσκει εργασία, (όταν έβρισκε) έφευγε λόγω της μετάθεσης της/του συζύγου...'αντε να πείσεις αυτόν (ή αυτήν) τον φουκαρά ότι νομιμοποιείσαι να αποφασίσεις εσύ πόσοι θα είναι υπηρεσία στην Χ πύλη της Χ "μονάδος σου":΄'ενας, δύο ή τρείς μόνιμοι....απλήρωτα....έχουν να πιάσουν δουλειά οι δικηγόροι...ειδικά τώρα που οι ένστολοι χαρακτηρήστηκαν, επίσημα, δημόσιοι υπάλληλοι (υπαλληλίσκοι δηλαδή...Δήμο δικαιώθηκες ρε, η αποστολή σου εξετελέσθη, τους απαξιώσατε τους ένστολους, αλλά κράτα και καμία πισινή...). Στα MAC βλέπω να τρώνε οι φαντάροι.