Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Ελληνικό διάβημα για το «Πίρι Ρέις»

Σε διάβημα προς την Τουρκία, με το οποίο την καλεί να απέχει από κάθε δραστηριότητα, που θίγει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, προχώρησε η Ελλάδα, μετά την απόφαση της γείτονος να βγάλει το σκάφος «Πίρι Ρέις» για σεισμολογικές έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο, σε περιοχή όπου επικαλύπτεται η ελληνική υφαλοκρηπίδα της Ρόδου και του Καστελλόριζου.

Το «Πίρι Ρέις» δεν έχει εισέλθει στην περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος και διεμήνυσε ότι «σε κάθε περίπτωση θα γίνουν όσα πρέπει να γίνουν».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας γνωστοποίησε ότι η Ελλάδα πρόκειται να επιδώσει ρηματική διακοίνωση, σημειώνοντας πως «οι ενέργειες της Τουρκίας μάς προβληματίζουν, καθώς δεν συνάδουν με την εκπεφρασμένη βούληση των δύο πρωθυπουργών, εκδηλώνουν μια διάσταση λόγων και πράξεων κι επιβαρύνουν το κλίμα ενόψει της επανάληψης των διερευνητικών συνομιλιών στις 19/7».

Ανακοίνωσε ακόμη ότι ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, θα συναντηθεί με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, στο Αλμάτι, στο περιθώριο της συνόδου του ΟΑΣΕ, όπου θα θέσει το ζήτημα.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Δελαβέκουρας διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα «θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη διαφύλαξη των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων» και πρόσθεσε ότι στην περιοχή υπάρχουν ελληνικά πλωτά μέσα που παρακολουθούν τις εξελίξεις.

«Η βούλησή μας για βελτίωση των διμερών σχέσεων δεν αποτελεί λευκή επιταγή, ούτε συνεπάγεται υποχωρήσεις. Η σχέση μας με την Τουρκία βασίζεται σε πολύ προσεκτικά βήματα, ενώ γνώμονάς μας είναι η προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης, ανέφερε πως είναι προς συζήτηση, καθώς η χώρα μας επιθυμεί την οριοθέτηση όλων των θαλασσίων ζωνών με τις γειτονικές της χώρες, παραπέμποντας στη συμφωνία (που έχει επιτευχθεί χωρίς να έχει κυρωθεί) με την Αλβανία και στις συνομιλίες, που συνεχίζονται με την Αίγυπτο και τη Λιβύη.

Σε ερώτηση, τέλος, αν ανάλογες με τις τουρκικές έρευνες έχει διεξάγει και η Ελλάδα, δήλωσε πως καθώς η χώρα απειλείται συχνά από σεισμούς, στη συγκεκριμένη περιοχή η Ελλάδα προβαίνει τακτικά σε έρευνες.

6 σχόλια:

Unknown είπε...

ΓΙΑ ΠΟΙΑ 'ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ" ΔΙΑΤΗΡΗΘΗΚΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ??!!!
......
ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΜΑΚΑΒΡΙΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ .....
ΕΠΙΚΥΨΗΚHΣΤΕΣ!!!
ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ!

Unknown είπε...

Άραγε γιατί δεν ανακοίνωσαν και την προηγούμενη έξοδο του τσεσμε στα ΜΜΕ?Τέλος πάντων κάλιο αργά παρά ποτέ!!!!Ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι δήλωσε ο ρήτορας να το εννοεί και να απαντήσει στις πιθανές προκλήσεις των μογγόλων.

Ανώνυμος είπε...

Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2010
Συνέντευξη πολιτικής ηγεσίας ΥΕΘΑ


Το θέμα των ανταλλακτικών των κινητήρων των αεροσκαφών F-16, η τροποποίηση της σύμβασης για τα μεταφορικά ελικόπτερα NH-90 και η τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής σχετικά με την υποεπιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας, η οποία αναβαθμίζεται στο πλαίσιο της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, θα απασχολήσουν την απογευματινή συνεδρίαση της Υποεπιτροπής, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη διάρκεια εφ' όλης της ...ύλης συνέντευξης Τύπου. Ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε ότι με την τροποίηση της σύμβασης για τα μεταφορικά ελικόπτερα θα υπάρξει όφελος περί τα 120 εκατ. ευρώ, ενώ γνωστοποίησε ότι απέστειλε επιστολή προς την κοινοπραξία με την οποία ζητεί να παράσχει γραπτώς διαβεβαιώσεις ότι δεν έχουν γίνει παράπλευρες πληρωμές στο διάστημα από το 2003 μέχρι σήμερα, που υπάρχει αυτή η εκκρεμότητα.

Όσον αφορά στο θέμα των ανταλλακτικών των κινητήρων των F-16, επανέλαβε ότι αν δεν υπάρχει συναίνεση στα εξοπλιστικά προγράμματα δεν προχωράμε, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι η κυβέρνηση έχει εκλεγεί για να λαμβάνει αποφάσεις, τονίζοντας ωστόσο εκ νέου τη σημασία της συναίνεσης στα εξοπλιστικά προγράμματα.

Ο κ. Βενιζέλος διευκρίνισε ότι δεν προβλέπονται τροποποιήσεις από την πλευρά του στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή. Τόνισε ωστόσο ότι η κυβέρνηση δεν έχει τον πλήρη έλεγχο εφαρμογής του συνταξιοδοτικού. Αυτόν έχουν το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το Ελεγκτικό Συνέδριο και εάν προκύψει κάποιο πρόβλημα θα το δούμε.

Επίσης, δήλωσε ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει αποδεσμεύσει τα κονδύλια για τα μερίσματα προς τους δικαιούχους του Μετοχικού Ταμείου Στρατού για το τρέχον τρίμηνο, ωστόσο υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα που αφορά στο γεγονός ότι ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης δεν μπορεί να υπογράψει τη σχετική απόφαση, καθώς το κτήριο τελεί υπό κατάληψη. Όσον αφορά στα επικουρικά ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι επίκειται νομοθετική ρύθμιση. Συζητάμε με όλους τους ενδιαφερόμενους για να βρούμε την καλύτερη λύση για τους ασφαλισμένους, πρόσθεσε. Πάντως, διευκρίνισε, δεν έχουμε καταλήξει σε νομοθετικές ρυθμίσεις.

Την επόμενη εβδομάδα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα παρουσιάσει το νομοσχέδιο για τη δομή διοίκησης, τη δομή δυνάμεων και την επαναξιολόγηση του ΕΜΠΑΕ, ενώ τη μεθεπόμενη εβδομάδα θα παρουσιάσει το νομοσχέδιο περί ιεραρχίας και προαγωγών.

Τέλος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε το μεσημέρι συνάντηση με εκπροσώπους της Abu Dhabi Mar. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το ακανθώδες ζήτημα των κρατικών ενισχύσεων προς τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Για το θέμα εκτίμησε ότι εξελίξεις αναμένεται να υπάρξουν τον Αύγουστο. Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι το υποβρύχιο Παπανικολής έχει την πιστοποίηση του γερμανικού νηογνώμονα αλλά για την παραλαβή του θα ζητηθεί νέα πιστοποίηση από το γερμανικό νηογνώμονα και το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.



Share on Facebook
Αναρτήθηκε από troktiko στις 4:47 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

"ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος και διεμήνυσε ότι «σε κάθε περίπτωση θα γίνουν όσα πρέπει να γίνουν".
Με άλλα λόγια οι ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ θα τρέχουν από το πρωι μέχρι το άλλο πρωί και βάλε...
Επίσης επειδη η στρατιωτική υποδομή μας σε εξοπλισμούς υπολείπεται δραματικά σε σχέση με την αντίστοιχη Τουρκική (μαζεύουμε σαπάκια, ελλειψη ανταλακτικών, και... καυσιμων κλπ)και επομένως αυτό θα έχει ενα ανάλογο αποτέλεσμα απώλειων μας σε πιθανο θερμό επεισόδιο καλυτερα θα ήταν οι στρατιωτικοι να ονομάζονται ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

Και χέστηκε η Φατμέ στο γεν νι τζαμί.
Τους κλάσατε τα φρύδια.

Ανώνυμος είπε...

ΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΔΙΑΒΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ;
ΘΛΙΒΕΡΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ(ΒΕΝΙΖΕΛΕ ΚΑΙ ΜΠΕΓΛΙΤΗ)ΠΩΣ ΤΟΛΜΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΔΙΑΒΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ PIRI REIS ; ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΡΕΜΕΤΕ;ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΤΡΑΤΟ ,ΤΟΝ ΤΙΜΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ,ΤΟΝ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ,ΤΟΝ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ «ΩΣ ΚΟΡΗ ΟΦΘΑΛΜΟΥ»ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΔΙΚΟΥΝ.ΜΕ ΠΟΙΩΝ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΛΜΑΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΤΕ;ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ;
ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΡΡΑΚΩΝΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΣΑΣ.ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟΙ ΚΑΙ ΑΡΑ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΙΛΗΣΕΤΕ.ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟ;
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ;ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ;ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΜΕΙΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΑΠΕΙΝΩΝΕΤΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΑΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ;ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΙΚΑΝΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΓΗΤΗ,ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΗΓΕΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ;
ΣΟΒΑΡΑ ΤΟ ΤΟΛΜΑΤΕ ΜΕΤΑ ΤΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ;ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΕΣΤΕ ΣΕ ΜΑΣ;
ΓΙΑΤΙ ΙΔΡΩΣΑΤΕ ΑΠΟ ΦΟΒΟ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΜΟΥ;ΜΗΠΩΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΩ; ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΑΤΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΣΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΚΟΒΕΤΕ ΤΟ ΚΛΑΔΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΘΕΣΤΕ;
ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ. ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΛΥΓΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΑ ΞΙΝΑ ΣΑΣ ΜΟΥΤΡΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΛΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΣΑΣ ΦΑΤΣΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕΤΕ.
ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΑΓΙΑ,ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΠΟΥ ΔΩΣΑΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΓΕΝΝΑΙΑ.ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕ ΑΡΒΥΛΑ ΝΑ «ΦΥΛΑΜΕ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ»,ΤΙΣ ΓΟΒΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΕ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΓΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΣΑΣ.ΕΜΕΙΣ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΝ ΚΑΛΟ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΣΤΕΝΟ,ΑΝΗΦΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ. Η ΤΙΜΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΜΕΤΡΙΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΜΕ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑΧΘΕΙ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΣΠΙΔΑ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΙΚΗΤΕΣ.ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΕΤΣΙ.ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΜΑΣ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ.ΕΜΑΣ ΘΑ ΦΟΒΗΘΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΟΧΙ ΕΣΑΣ.< ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ BERGIN ETOIMO>ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ.ΕΣΕΙΣ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ ΣΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΤΕ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.ΧΑΡΗ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΠΕΙΣΜΩΝΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.ΝΑ ΞΕΡΑΤΕ ΠΟΣΟ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΣ ΦΑΙΝΕΣΤΕ,ΣΧΕΔΟΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.
ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ