Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Η Τρόϊκα κτύπησε και τις Ένοπλες Δυνάμεις!

Συνάντηση ΥΕΘΑ κ. Ευ. Βενιζέλου με αντιπροσωπεία ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του με την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που παρακολουθεί την εφαρμογή του προγράμματος ανασυγκρότησης.
Αντικείμενο της συζήτησης ήταν ο τρόπος εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, οι προβλέψεις για τα επόμενα οικονομικά έτη, η εφαρμογή της ισχύουσας ήδη νομοθεσίας για τις αποδοχές των εργαζομένων στον δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, η επαναξιολόγηση του ΕΜΠΑΕ και οι προβλέψεις για τις πληρωμές και τις παραλαβές εξοπλιστικών προγραμμάτων για τα επόμενα χρόνια.
Αντικείμενο της συζήτησης ήταν επίσης το γενικότερο πολιτικό και θεσμικό πλαίσιο του προγράμματος ανασυγκρότησης και η συσχέτιση της οικονομικής με την στρατιωτικοπολιτική διάσταση στον χώρο της Άμυνας.
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι η συνάντηση έγινε σε φιλικό κλίμα, με δημιουργικό πνεύμα και με πλήρη κατανόηση του ιδιαίτερου θεσμικού ρόλου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

1 σχόλιο:

Λέων Ζητουνιάδης είπε...

Ενημερώσανε την τρόϊκα (λες και δεν τα ήξερε) για το ΕΜΠΑΕ το Νο1 έγγραφο για την άμυνα της χώρας και μετά θέλουν να κλείσουν τα blog και κυνηγάνε τους bloggers που τους τα λένε. Δεν πάμε καθόλου καλά. Δεν υπάρχει λογική πια.