Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Μνημείο πεσόντων Μανιατών στο Επισκοπικό Ιωαννίνων


Μια σημαντική πρωτοβουλία λαμβάνει χώρα στο Επισκοπικό Ιωαννίνων από το Σύλλογο Φίλων της Μάνης. Ο Μανιάτης ιερέας Πέτρος Βαφέας θα ανακοινώσει την απόφαση του Συλλόγου να κατασκευάσουν το Μνημείο πεσόντων Μανιατών (1912-13)

δίπλα από το εκκλησάκι ΤΩΝ ΑΚΟΙΜΗΤΩΝ, που βρίσκεται στην Πλατεία του χωριού, ως ελάχιστη αναγνώριση των νεωτέρων ημών προς τους Μανιάτες Ήρωες που θυσιάστηκαν στο Καστρί Επισκοπικού.

Για να συμβάλλεται κι εσείς σε αυτήν την αξιόλογη προσπάθεια μπορείτε να καταθέσετε οποιοδήποτε ποσό επιθυμείτε στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό.
Αγροτική Τράπεζα
Αριθμός Λογαριασμού: 122 01 018286 41
IBAN: Gr 38 0432 7310 0012 2010 1820 641 BIC: ABGRGRAA
Στοιχεία Συλλόγου Φίλων Μάνης:
Διεύθυνση: Επισκοπικό Ιωαννίνων
Τηλ: 6979876223 (Σχης ΜΧ ε.α. Μπουρδούβαλης Χρήστος), 6948209005 (Ιερέας Επισκοπικού Πέτρος Βαφέας)
e-mail: leonidas33x@gmail.com Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
website: http://www.leonidas33x.blogspot.com

2 σχόλια:

Πέτρος Αθανασάκος είπε...

ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΜΑΝΙΑΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ, ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΠΩΣ ΟΠΟΥ Κ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΟΜΩΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΜΑΖΙ Κ ΟΙ ΜΑΝΙΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ…

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι ένα "καφέ" τον μήνα όλοι μπορούμε να προσφέρουμε ως βοήθεια στην προσπάθεια που κάνουμε για την ανέγερση του Ηρώου. Η σημασία του Ηρώου για μας τα μέλη του "Συλλόγου Φίλων της Μάνης" αλλά και όλους τους Έλληνες είναι πολύ μεγάλη διότι μας υπενθυμίζει ότι στις δύσκολες στιγμές για την απελευθέρωση της Ελλάδος, οι αγωνιστές προσφέρουν την ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδος, ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ. Εμείς τί κάνουμε σήμερα?
Θα μπορούσαμε να κάνουμε το ίδιο?
Και όμως αυτοί οι 222 Μανιάτες του 8ου Συντάγματος, της IV Μεραρχίας που έπεσαν στο Καστρί Επισκοπικού είναι εκεί, θα είναι πάντα εκεί για μας θυμίζουν ότι οι Έλληνες μπορούν να πετύχουν πολλά ακόμα και σήμερα στις δύσκολες ώρες που περνάει ο τόπος μας, όταν πιστεύουν στο "Νίκη ή Θάνατος".
Απο τον Σύλλογο Φίλων της Μάνης.