Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Αξιωματικός έπεσε από την «αράχνη»

Στο κενό από ύψος 22 μέτρων έπεσε 22χρονος σημαιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού

Τραγικό δυστύχημα συνέβη χθες το πρωί κατά τη διάρκεια άσκησης στη Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών (ΜΥΚ) του Πολεμικού Ναυτικού, όταν ένας 22χρονος αξιωματικός, στον βαθμό του σημαιοφόρου, έχασε τη ζωή του. Ο άτυχος σημαιοφόρος Γ. Λυκάκης έπεσε από ύψος 22 μέτρων, ενώ έκανε αναρρίχηση κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης σε μια από τις πλέον δύσκολες και απαιτητικές μονάδες ειδικών δυνάμεων. Ο σημαιοφόρος, ο οποίος περνούσε ειδική εκπαίδευση σε σχολείο στη μονάδα των βατραχανθρώπων από τις 2 Αυγούστου, επιχειρούσε να ανέβει στην επονομαζόμενη «αράχνη».

Πρόκειται για έναν κάθετο στύλο στον οποίο αναρριχώνται οι εκπαιδευόμενοι ως προσομοίωση επικίνδυνης αποστολής και πρέπει να περάσουν στην άλλη πλευρά. Ισως το πιο κρίσιμο ερώτημα να είναι τι συνέβη με το δίχτυ ασφαλείας στην «αράχνη» και πώς ο 22χρονος αξιωματικός έπεσε στο κενό από ύψος 22 μέτρων. Οι πρώτες πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι σκίστηκε το διπλό δίχτυ ασφαλείας, κάτι που θα αποτελέσει και αντικείμενο έρευνας από εμπειρογνώμονες του Πολεμικού Ναυτικού. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του (κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις), ο άτυχος σημαιοφόρος μεταφέρθηκε στο Αττικόν Νοσοκομείο, όπου και κατέληξε. Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού έχουν διαταχθεί Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) και αυτεπάγγελτη προανάκριση.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Ευ. Βενιζέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Π. Μπεγλίτης και ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού αντιναύαρχος Δ. Ελευσινιώτης εξέφρασαν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντος. Για το τραγικό αυτό δυστύχημα κηρύχθηκε εθνικό πένθος χθες και σήμερα στις Ενοπλες Δυνάμεις.
tovima.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛ. ΑΘΛΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ.
ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΚΠΑΖΕΙ, ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ.