Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Ψάχνουν για..... χαζούς!

Το Σάββατο 21 Αυγούστου 2010 λήγει η προθεσμία για άρση των παραιτήσεων!
Μη σπρώχνεστε,ένας ένας...!


13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο τους παντως...!
Εγω τους παραδεχομαι...τα καταφεραν να μας διαλυσουν!Ποιος στρατος με εντονα πατριωτικα συναισθηματα?...
κουραφεξαλα.Μολις μας ζορισαν λιγο...ολοι στον καναπε μας!
Λιγο οι κακουχιες που περασαμε ολα αυτα τα χρονια,λιγο ο μισθος της πεινας...πλεον λειτουργουμε σαν μισθοφοροι σε στρατο καποιας αλλης χωρας,της οποιας η ιστορια και οι αξιες μας αφηνουν αδιαφορους!!!Εμεις απλα πληρωνομασταν!
Και πριν βιαστειτε να παραξηγηθειτε κυριοι συναδελφοι μιλαω για αυτους που παραιτουνται ελαφρα τη καρδία.
Γιατι ξερω πως ακομα υπαρχουν καποιοι αναμεσα μας που κατα βαθος μια σπιθα τους αρκει να αναλαβουν δραση και να αντισταθουν.
Αν δεν θελετε να λεγομαστε δημοσιοι υπαλληλοι να μην συμπεριφερεστε σαν δημοσιοι υπαλληλοι,διοτι οταν τα παρατας ετσι ειναι σαν να μην ειχες ορκιστει ποτε!!!
ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΩ ΤΗ ΧΑΡΗ!!

@rmy @lert είπε...

ΜΗ ΤΟ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΣΤΕΙΛΕ ΜΟΥ ΜΙΑ ΦΩΤΟ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΕΒΑΣΩ ΣΤΟΥΣ "ΗΡΩΕΣ"!ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Η ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ, ΟΛΩΝ, ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ;
ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΚΡΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ; Ο ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΩΝ ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ....ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ "ΚΡΙΤΗΡΙΑ", ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ,ΚΑΡΤΕΣ ΤΙΣ ΕΟΡΤΕΣ ΚΛΠ! ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ

Ανώνυμος είπε...

Δεν μιλησα για κριτηρια...
δεν μιλησα για προαγωγες...
δεν μιλησα για πολιτικα γραφεια...
αυτη την ωρα που σου γραφω οπως και καθε μερα βλεπω απεναντι τα παραλια της τουρκιας!!!Και ΕΔΩ δεν εχει πολιτικα γραφεια!!!
ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΩ ΕΓΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ!!
Διαβασε το αρθρο της εφημεριδας που ανερτησες και την απαντηση μου.
Εγω δεν θα παραιτουμουν τοσο ευκολα παντως.Δεν το βλεπω σαν κατορθωμα να παραιτηθεις.Δεν τους κανεις κακο.Καλο τους κανεις.

@rmy @lert είπε...

ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ ΓΙΑ ΤΟ "Δεν τους κανεις κακο.Καλο τους κανεις.", ΑΛΛΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ". ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΗΣΟΥΝ, ΜΕ ΠΟΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΟΜΩΣ;ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ή ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟΤΕ;; ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ, ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ. ΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΚΙΝΗΤΡΑ, ΟΠΩΣ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΣΤΑ ΑΣΕΙ, ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ;

Ανώνυμος είπε...

@ army alert
Θα σου απαντησω...
Αν και ειμαι αρκετα χρονια νεοτερος σου,δεν μπορεις να φανταστεις πως συναιριζομαι τους προβληματισμους σου!Και βεβαια εχεις δικιο!!Ειστε η γενια που ενεπνευσε τη δικη μου γενια να λεει αυτα τα λογια, και σκεψου οτι συνταξιοδοτικα ειμαι σε πολυ χειροτερη μοιρα απο τη γενια σου!Το μελλον για μενα ειναι πολυ πιο σκοτεινο απο το δικο σου.Και βεβαια πρεπει να δωσουν κινητρα αλλα δεν τους ενδιαφερει!Βλεπεις να ιδρωνει κανεις που οι πιο εμπειροι ΠΥ παραιτουνται κατα χιλιαδες?Ειναι οι ανθρωποι που εμενα με εκαναν απο μωρο...υπολογο.Και εχουν να δωσουν ακομα παρα πολλα!!Καταφεραν να σας πεισουν οτι πλεον ειστε αχρηστοι και οτι δεν κανετε γι'αυτους,και οτι πρεπει να παροπλιστειτε.Θελουν να σας ξεπαστρεψουν για να φτιαξουν το δικο τους στρατο.Το ΠΝ αλλα και τα αλλα σωματα κινουνται ουσιαστικα απο υπαξιωματικους ειδικοτητων και ειναι οι καλυτεροι γιατι οι παλαιοτερες γενιες τους καναν αστερια.Αυτα που σου λεω προφανως τα θεωρρεις αφελειες οταν εχεις οικογενεια να θρεψεις και πολλα προβληματα να αντιμετωπισεις.
Οσο για τους ηρωες που εκανες λογο πιο πριν,και για την οικογενια που εχουμε οι περισσοτεροι...μακαρι να βλεπαμε ο ενας τον αλλον σαν ηρωες.Και πιο πολυ οι οικογενιες μας.Το να φευγεις μονο λυση δεν σας δινει.Δεν θεωρω οτι κανω κατι σημαντικοτερο απο τους υπολοιπους αλλωστε ειμαι νεος ακομα.Απλα μενω οσο μπορω κι εγω πιστος σ'αυτο που ορκιστηκα.
Ευχομαι να ειστε ολοι καλα...

Ανώνυμος είπε...

Καταρχάς είμαι ένας από αυτούς που δήλωσαν παραίτηση...και δεν την τράβηξα, ούτε θα την τραβήξω πίσω.
Χωρίς να θέλω να θέλω να χαρακτηρίσω τους συναδέλφους που επέλεξαν να αποσύρουν την αίτηση παραίτησης ή αποστρτατείας, θέλω να διατυπώσω τις εξής απόψεις μου:
Εκτιμώ ότι, πριν την ψήφιση του τελικού νομοσχεδίου υπήρξαν δημοσιεύματα στα ΜΜΕ για το γενικό πλαίσιο των μέτρων που επρόκειτο να ληφθούν και τελικά κατά μεγάλο ποσοστό ήταν αληθή. Άρα αναρωτιέμαι τι ήταν τελικά αυτό το σπουδαίο γεγονός που επηρεάσε την αρχική τους απόφαση για απόσυρση της αίτησης αποστρατείας τους. Βέβαια η κάθε περίπτωση μοναδική και δεν πρέπει να διατυπώνωνται γενικότητες.
Όσον αφορά τη δική μου απόφαση, αυτή επηρεάστηκε σε μικρό ποσοστό από τα μέτρα που εν τέλη λήφθησαν. Σίγουρα ήταν το έναυσμα να σκεφτώ τη στρατιωτική μου ζωή στο μελλόν. Έτσι διαπίστωσα ότι, τους στόχους που είχα θέσει και οιεπιθυμίες που είχαν αναδειχθεί από την στρατιωτική μου ζωή, αρχίσαν να εξασθενούν και να απομακρύνονται σε τέτοιο βαθμό που πλέον δεν θεωρούνται εφικτοί. Αποφάσισα λοιπόν όσο το δυνατόν ενωρίτερα αποστρατευτώ, τόσο περισσότερες ευκαιρίες θα έχω να αναπροσαρμόσω τη ζωή μου και να προσαρμοστώ πιο εύκολα στον πολιτικό βίο. Δεν θεωρώ δε ότι εγκαταλείπω το στρατό, αντιθέτως, ο στρατός με εγκαταλείπει και προσαρμόζομαι σε αυτή την κατάσταση με όσο δυνατόν λίγοτερες απώλειες (άμεσες ή παράπλευρες)

Ανώνυμος είπε...

Από τα λίγα που ξέρω για το marketing, μπορώ να πω ότι όταν θες να "πουλήσεις" ένα προιόν, φροντίζεις να το κάνεις ελκυστικό. Αν λοιπόν οι εκάστοτε κυβερνήσεις ήθελαν να επενδύσουν στο στρατιωτικό επάγγελμα για τη νεολάια της χώρας, θα είχαν φροντίσει να "προωθήσουν" το επάγγελμα με τους κατάλληλους τρόπους. Αλλά 36 χρόνια τώρα (από το '74 και μετά), το μόνο που κάνουν είναι να το υποβαθμίζουν, να το μειώνουν και να το χλευάζουν. Μην ξεχνάτε ότι κατά καιρούς κορυφαία στελέχη της εκάστοτε κυβέρνησης μας έχουν χαρακτηρίσει "αυτιστικούς", "υπερφύαλους", "εθνικιστές", "δεινόσαυρους" και άλλα πολλά. Καλό είναι να προσαρμοζόμαστε σε νέες συνθήκες, αλλά όταν αυτές έρχονται κατόπιν διαλόγου και ενημέρωσης. Αλήθεια, έγινε καμία ενημέρωση στα στελέχη των ΕΔ για το νέο ασφαλιστικό? Για ένα τόσο καυτό και σημαντικό θέμα, δε θα έπρεπε η ηγεσία να εξαποστείλει σε όλους τους σχηματισμούς κλιμάκια από νομικούς και οικονομικούς να μας ενημερώσουν?

Ανώνυμος είπε...

Εγώ ναυταίος είμαι και πήγαινα για τα 27 το 2012.
Την έκανα όμως πρόσφατα στα 25.
Δυο χρόνια με φουλ μνημόνιο και ΔΝΤ, έκρινα ότι ήταν ρίσκο, με αυτούς τους παπατζίδες.
Πάμε για άλλα.

Ανώνυμος είπε...

Μόνο και μόνο ότι μόλις σε 3 μήνες, ψήφισαν 2 φορές νομοσχέδια, για να γυρίσουν όσοι 'παρασύρθηκαν', είναι ύποπτο.
Δείχνει επίσης και την παντελή έλλειψη εμπιστοσύνης.

Η πλάκα είναι όμως άλλη.
Το ότι λένε δεν θα αλλάξουν οι όροι και προυποθέσεις και ο τρόπος υπολογισμού της σύνταξης.
Σε λίγους μήνες έρχεται το ενιαίο μισθολόγιο με κομμένα επιδόματα.
Αυτομάτως θα αλλάξει και ο τρόπος υπολογισμού της σύνταξης.

Όσοι ελπίζουν σε διχίλιαρες συντάξεις, ας το ξανασκεφτούν.

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΣ ΔΙΟΙΚΕΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ. ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΣΚΥΒΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ!!!!! ΑΔΙΚΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΝΕ ΤΑ ΑΠΟΦΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ (ΔΕΚΟ ΚΛΠ) ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΜΕΝΟΙ!!!ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ!!!!! ΕΞΩ ΑΝΔΡΙΚΕΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΝΑ ΟΡΘΟΣΕΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΘΟΥΝ ΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΜΕ Ο Λ Ο Υ Σ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΟΥΣ. ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΣΥΧΤΙΡΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΩΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΡΙΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕΝΕΙ.ΕΙΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΣΑΣ, ΕΙΣΤΕ ΚΟΙΝΩΣ ΠΙΟΝΑΚΙΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Η απόφαση για παραίτηση του καθε ενός από εμάς είναι καθαρά προσωπική υπόθεση και δεν έχει καμία σχέση με την αγάπη προς την πατρίδα. Ας είμαστε ειλικρινείς επιτέλους.

Δεν θα παραιτηθώ επειδή κάποιοι προδίδουν την πατρίδα λαμβάνοντας κατα την γνώμη μου λανθασμένες αποφάσεις. Δεν θα παραιτηθώ επειδή έκανε αυτό ή το άλλο η πολιτική ηγεσία, δεν θα παραιτηθώ επειδή θα γίνει νεος νόμος περί ιεραρχίας (οι παλιοί δηλαδή ήταν καλύτεροι;) κλπ.

Θα τα βάλω κάτω (όπως κάνουν όλοι) θα μετρήσω τι παίρνω, τι θα μου στοιχίσει η επόμενη μετάθεση, τι θα χάσω αν η σύζυγος έρθει μαζί μου και χάσει την εργασία της, πόσο στοιχίζει το παιδί που σπουδάζει, πόσα έχω στην άκρη, πόσα άλλα έσοδα έχω, πόσα θα πάρω συνταξιοδοτούμενος κλπ

Όλα τα άλλα που διαβάζω (συγνώμη για την έκφραση) τα θεωρώ αηδίες.

Επειδή θα παραιτηθώ δεν θα πεί ότι σταμάτησα να αγαπώ την πατρίδα όπως όταν ήμουν 18 χρονών και διάλεξα επάγγελμα.

Επειδή μου έκοψαν τα οδοιπορικά δεν θα πεί ότι οι πολιτικοί προιστάμενοι είναι προδότες και εχθροί της πατρίδας.

Αυτά τα ολίγα ...

Ανώνυμος είπε...

Για το σχόλιο 9:37, θέλω μόνο να πω ότι αυτά που γράφετε είναι σωστά για τους περισσότερους. Αλλά όχι για όλους. Αν είσαι Αρχηγός Γενικού επιτελείου, π.χ., πάει να πει ότι (αφ'ενός παρακάλεσες) φέρεις ευθύνες για όλους τους μικρότερους, από Αρχιπλοιάρχους μέχρι Διόπους. Εκπροσωπείς τα ιδεώδη του στρατού και δεν έχεις δικαίωμα να σκέφτεσαι μόνο το μισθό σου. Σε αυτές και αντίστοιχες περιπτώσεις, η παραίτηση είναι δείγμα ηθικής και καταγράφεται στην ιστορία...

Ανώνυμος είπε...

Προδότες, ή ήρωες, ή ορθολογιστές και λοιπά, απλά αναλογιστείτε ότι σε 2 ή 3 χρόνια αν συνεχιστεί η φαρσοκωμωδία που ζούμε, όχι λεφτά για συντάξεις, αλλά ούτε για μισθούς δεν θα υπάρχουν (βάλτε τους οικονομικούς να σας το εξηγήσουν).

Και νομίζω ότι οι τελευταίοι που υπηρέτησαν την Πατρίδα ήταν το 1974 και αν δεν απατώμαι καλά τους ξέχασαν όλους - αφού πρώτα τους πρόδωσαν.

Απλά αδέλφια, ξυπνήστε και έχετε το νου σας.

Και μέχρι να έρθει η ώρα του ξεσηκωμού βολευτείτε όπως μπορείτε!!!!