Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΕΘΑ κ. ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑ ΜΕ F-16 (ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ)


Στο Ηράκλειο της Κρήτης μετέβη χθες το απόγευμα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος προκειμένου να βρεθεί κοντά στον ιπτάμενο αξιωματικό, ο οποίος διακομίσθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης από το νοσοκομείο Ιεράπετρας όπου είχε μεταφερθεί νωρίτερα, αμέσως μετά τον εντοπισμό του στον θαλάσσιο χώρο νότια της Κρήτης όπου και κατέπεσε το διθέσιο αεροσκάφος τύπου F-16 στο οποίο επέβαινε.

Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου μεταφέρεται και ο τρίτος πιλότος του F-16 ο οποίος ωστόσο δεν χρειάστηκε περαιτέρω ιατρική βοήθεια.

Από το Ηράκλειο ο κ. Βενιζέλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή είναι μια μαύρη μέρα για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Χάσαμε ένα ιπτάμενο παλικάρι και ελπίζουμε να κερδίσει τη μάχη της ζωής ο δεύτερος πιλότος μας. Είναι μεγάλο ευτύχημα που είναι πολύ καλά στην υγεία του ο τρίτος πιλότος.

Μέσα από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου παρακολουθώ από κοντά τη μάχη των γιατρών.

Παράλληλα, εξέφρασα την οδύνη της Πολιτείας προς τη σύζυγο και την οικογένεια του αδικοχαμένου πιλότου μας.

Είμαστε στο πλευρό όλων των οικογενειών. Οι Ένοπλες Δυνάμεις διακλαδικά πενθούν

Είναι προφανές ότι ήδη έχει αρχίσει η σε βάθος διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος».

Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας έχει κηρυχθεί τριήμερο διακλαδικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η αναλγησία και υποκρισία του Βενιζέλου δεν έχει όρια...Από τη μια ισοπεδώνει με άθλιο τρόπο μέσω των ΜΜΕ την προσφορά και το ηθικό των στελεχών των Ε.Δ. και δη των ιπταμένων με αυτή των πελατών-ψηφοφόρων του που διόριζε "νύχτα" και χωρίς προσόντα και από την άλλη εκφράζει τη λύπη του όταν συμβαίνει το αυτονόητο...Έλεος!!!

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα τις δηλώσεις των πολιτικών για το δυστύχημα των F-16. Ειλικρινά θα προτιμούσα τη σιωπή τους ή έστω ένα "Λυπούμαστε, φταίξαμε!". Ολα όσα είπαν ακούγονται τόσο ψεύτικα, τόσο υποχρεωτικά, τόσο κενά... - ΥΓ

Ανώνυμος είπε...

"Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας έχει κηρυχθεί τριήμερο διακλαδικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις."
ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΛΗ Η ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ Κ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΟ ΥΠΕΘΑ ΝΑ ΑΝΑΚΥΡΗΧΘΕΙ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΕΝΘΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ Ε.Δ.

Ανώνυμος είπε...

ΧΟΝΤΡΕ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΩΝ ΕΝΣΤΟΛΩΝ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ,ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ Α'ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.....

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε για τις υποκριτικές δηλώσεις. Όμως σε προγενέστερο χρόνο "οι στρατιωτικοί ήταν αυτιστικοί" . Τελικά τι ισχύει?

Ανώνυμος είπε...

Ρε παλικάρια όταν λέει ότι από το υπουργείο έχει κηρυχθεί τριήμερο εθνικό πένθος τι εννοεί …? Μήπως πρέπει να κάνουν κάτι οι διοικητές των μονάδων ….?

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφε 3:48,
Οταν λέει τριήμερο πένθος εννοεί για τα γραφεία στην Αθήνα. Εσύ συνέχισε να δουλεύεις στην κρύπτη, στο υπόστεγο, στην προβλήτα. Εκτός και εάν φανταζόσουν ότι θα έπρεπε να γίνει ενημέρωση στις μονάδες για το συμβάν, για τις αναρίθμητες εισβολές Τουρκικών Α/Φ στον ΕΕΧ και πολεμικών πλοίων στις θάλασσές μας και άλλα τινά ή να μεταβεί το προσωπικό στο εκκλησάκι που (σχεδόν)κάθε μονάδα έχει για να ανάψετε ένα κερί στη μνήμη του παλικαριού που έπεσε στο καθήκον. Αυτά δεν γινόταν στις καλές εποχές, τώρα θα γίνουν? Ισως υψώσατε μεσίστια την Γαλανόλευκη... Καλή συνέχεια! - ΥΓ

Ανώνυμος είπε...

Ραντεβού στην Α΄Θεσαλονίκης.
Θα προλάβεις?

astromaxos είπε...

Δηλαδή τι πρέπει να γίνει? Φανερό πως είναι ενα ατύχημα απο ανθρώπινο λάθος. Πιλότοι πολεμιστές είναι και ξερουν καλά ότι για αυτό πληρώνονται. Πρέπει να τους χρυσώσουμε δηλαδή. Μα αν είναι έτσι πρέπει να χρυσώσουμε και τους ναυτικούς στα υποβρύχια στα αντιτορπιλικά τους καραβανάδες στα τανκσ στα φυλακια κτλ . Δηλαδή πρέπει ο φουκαράς ο Ελληνας εργάτης - αγρότης να δουλέυει ασταμάτητα για να μπορούμε να έχουμε σε εγρήγορση την στρατιωτική μηχανή αγοράζοντας υποχρεωτικά ότι σύγχρονο μηχανάκι βγάζει η ΑΜΕΡΙΚΗ η οποία μας το χρεώνει ΟΣΟ ΘΕΛΕΙ. Πρέπει να σταματήσει αυτό το παραμύθι με το αντίπαλο δέος. Ο Ελληνας εργάτης - αγρότης δεν έχει τίποτα να φοβιθεί απο αυτό. Αυτοί που το φοβούνται είναι αυτοί που το τρέφουν για να οικονομάνε με τις τεράστιες μίζες απο τον τρελό ανταγωνισμό σε αμυντικούς - επιθετικούς εξοπλισμούς. Η χώρα δεν το αντέχει. Ποιος θα πληρωνει τα έξοδα αυτά? Ο εργάτης- αγρότης που ξεζουμίστηκε? Η οικονομία μας ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ. ΦΤΩΧΕΨΑΜΕ αν δεν το έχετε καταλάβει ακόμα ......

Ανώνυμος είπε...

Έχει δίκιο ο astromaxos, να καταργηθεί ο Στρατός.
Δεν χρειάζεται.
Ας δώσουμε την 'δουλειά' στην karakitsos security.