Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ - ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Ή ΦΩΤΟΓΡΑΦΕΙΟ (2η συνέχεια)

Επειδή οι δικαστάδες της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης είναι ως συνήθως αδιάβαστοι και άσχετοι από νομικά,θα σας πω εγώ ένας ΔΓ τι γίνεται με την τροπολογία.
Η τροπολογία κ.Υπουργέ είναι ολόσωστη και δικαιότατη.Αποκαθιστά τα πράματα,στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό,πλην όμως ευνοεί τους αρχιδικαστάδες του εμπορίου (πετυχημένους μεγαλοδικηγόρους που προτίμησαν το μισθό του Αξκού που συνεχώς υβρίζουν).
Αυτοί όμως δεν το έχουν πάρει ακόμα χαμπάρι ότι είναι ευνοημένοι.Οι περισσότεροι Δικαστές Β' από αυτούς έχουν 25 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας.[Αλλά και αυτοί που είναι σε κατώτερους βαθμούς έχουν αρκετά χρόνια πραγματικής υπηρεσίας (τους κάνατε δώρο κ.Υπουργέ τα χρόνια του Πανεπιστημίου και του Στρατού)] και βρίσκονται στην ηλικία των 43 ετών.Σε 3 έως 4 έτη θα έχουν γίνει Δικαστές Α'-Σχες ήτοι σε ηλικία 46-48 ετών.Συνεπώς έχουν 12-14 ολόκληρα χρόνια να εξαντλήσουν την ιεραρχία και να γίνουν Αναθεωρητές-Στρατηγοί.(Τι να πούμε εμείς οι ΔΓ που θα φτάσουμε,αν προλάβουμε,τον βαθμό του Σχη). Πιο νωρίς δεν μπορούν,έτσι κι αλλιώς, να φύγουν λόγω του συνταξιοδοτικού καθεστώτος.Συνεπώς αυτοί που δημιουργούν θέμα διαστρεβλώνοντας τα πράγματα είναι οι 9 Δικαστές Β' που έχουν τα λιγότερα χρόνια πραγματικής υπηρεσίας (19-21 έτη).Ψάξτε κ.Υπουργέ τα συνολικά χρόνια υπηρεσίας όλων των Στρατιωτικών Δικαστών και θα βρείτε τους 9 υβριστές σας.Οι 9 αυτοί/ες τόλμησαν και να σας απειλήσουν!!!Που βρήκαν άραγε τόσο θράσος;
α) Από το ατέλειωτο γλείψιμο που έριχναν στον manager Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων που διοικούσε το Υπουργείο επί Νέας Δημοκρατίας;Νομίζουν οτι ο Υπάλληλος του Δήμου θα ξανάρθει στην εξουσία;
β) Από την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που ήταν ενταγμένοι στα φοιτητικά τους χρόνια ή από το ίδρυμα Καραμανλή που είναι στρατευμένοι σήμερα; ή τέλος γ)από το κολλητηλήκι τους με δύο αποτυχημένους Αναθεωρητές;
Σημειωτέον οι 9 Β' και οι 2 ξοφλημένοι είναι ορκισμένοι εχθροί των "αμόρφωτων" υπαξκων Γραμματέων και ονειρεύονται να τους καταργήσουν.Συνάδελφοι ΔΓ τους ξέρετε!!!Λάβετε τα μέτρα σας.Κι εσείς κ.Υπουργέ συμμορφώστε τους!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτή είναι η κατάσταση στη στρατιωτική δικαιοσύνη στην Ελλάδα σήμερα!!!!

Γι΄αυτό είμαστε όλοι μας ΜΑΚΑΚΕΣ και θα είμαστε για πολλά χρόνια ακόμα.

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρον το άρθρο σου αγαπητέ ΔΓ. Για τα νομικά σου δεν ξέρω, άλλωστε ποιός ζητάει νομικές γνώσεις από έναν γραμματέα; Καλή ορθογραφία και στενογραφία θα ήταν ότι καλύτερο. Αλλά τα μαθηματικά σου αποδεικνύουν ότι είσαι στουρνάρι. Έχεις βέβαια και ένα ελαφρυντικό, ότι δεν σε ενδιαφέρει το θέμα για να το ψάξεις καλύτερα και να αντιληφθείς το μέγεθος του λάθους σου. Αυτό που φαίνεται να σε ενδιαφέρει είναι το γλύψιμο που απροκάλυπτα και ανερυθρίαστα κάνεις. Κανείς δεν έβρισε τον Υπουργό, θα ήταν και ηλίθιο άλλωστε αφού σε αυτόν αποβλέπουμε για αποκατάσταση της αδικίας. Εμείς βρίζουμε τον ή τους πονηρούς εαυτούληδες που πέρασαν νύχτα την τροπολογία. Με τους ΔΓ δεν έχουμε καμια αντιπαλότητα μια χαρά παιδιά είναι. Αλλά όταν θα κλαίω για τα χάλια μου όταν διαλυθεί η στρατιωτική δικαιοσύνη θα γελάω με εσένα που θα φας την μετάθεση που δεν έχεις φάει ακόμα σε κανένα όμορφο νησάκι να κάνεις πλέον τον αληθινό αξιωματικό και όχι την ντακότα. Και θα γελάω και με τους λοιπούς ένστολους που θα τραβολογιούνται στα κοινά ποινικά δικαστήρια. Τρελά γέλια. Κατάλαβες γλύφτη και οσφυοκάμπτη; Και άσε τον Υπουργό ήσυχο. Ο συγκεκριμένος τουλάχιστο δεν έχει ανάγκη από υποκείμενα σαν εσένα!!!! Φιλάκια.

Ανώνυμος είπε...

δεν ειναι το θέμα οι γραμματείς. δεν είναι κακό να λαμβάνεται υπόψη το συνολικό βιογραφικό κάποιου συναδέλφου που έχει μοχθήσει με μεταπτυχιακά και διδακτορικά που καν δεν του αναγνωρίζονται μισθολογικά, όπως αντίθετα συμβαίνει παντού στο δημόσιο τομέα. άλλωστε φωτεινά πνεύματα όπως ο Παπαδαμάκης λαμπρυναν τη στρ.δικαιοσύνη..πρέπει να διαθέτει στελέχη με μεταπτυχιακά, γλώσσες κλπ το Σώμα-αναβαθμίζεται το κύρος του εν γένει.τωρα οι φωτογραφικές διατάξεις σαφώς και είναι κατακριτέες σε όποιο κλάδο κι αν αφορούν. το χειρότερο πάντως για το σώμα σ αυτή τη χρονική συγκυρία είναι να επέλθει διχόνοια, πρέπει να το προσέξουμε αυτό το σημείο- μία παράκληση ως νέος στο σώμα στον Υπουργό ημών: ακούγονται φήμες και κασσάνδρες πως θέλει να περιορίσει τη στρ.δικαιοσύνη. εγώ θα αντέτεινα το εξής: το να γκρεμίσεις ένα παλιό και με προβλήματα κτήριο είναι το μόνο εύκολο, το δύσκολο έργο είναι να το αναμορφώσεις, να το επισκευάσεις και να το κάνεις λειτουργικό και σύγχρονο. από μία προσωπικότητα όμως του κύρους του νυν υπουργού που αντέχει στα δύσκολα, νομίζω ταιριάζει η 2η λύση της αναμόρφωσης της στρ δικαιοσύνης που έχει ακόμα πολλά να προσφέρει στην ελληνική ποινική δικαιοσύνη και επιτελεί σημαντικό έργο.