Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

"ΕΦΕΔΡΟΣ ΟΠΛΙΤΗΣ"... ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ή ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΩΝ;


Τα πάνω κάτω έχει φέρει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και στις Ένοπλες Δυνάμεις αφού μετά τα αλεπάλληλα ατυχήματα,τις περικοπές σε καύσιμα οι οποίες στερούν ετοιμότητας απο το στράτευμα μιας και μοιραία περικόπτονται και οι ασκήσεις...
Μετά τις παραιτήσεις ανωτάτων αξιωματικών που δεν γνωρίζουμε αν έγιναν για το μπάχαλο που επικρατεί ή για την τσέπη τους αφου μετά τις μειώσεις μισθών οι συντάξεις έγιναν ποιο...συμφέρουσες.
Ερχεται και ο νεος θεσμός του "Εφεδρου Οπλίτη".......
Σύμφωνα βέβαια με τον κ.Βενιζέλο πρόκειται για νομοσχέδιο που αποσκοπεί στην καταπολέμηση της ανεργίας αφού όσοι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να υπηρετήσουν απο 6 μήνες εως 3 χρόνια με μια συμβολική αμοιβή.
Σαν αρχική σκέψη δεν είναι άσχημη όμως αυτό που μας προκαλεί ανησυχία-διαφωνία είναι ο λόγος που επικαλέστηκε ο υπουργός.
Προσέξτε ΟΧΙ την κάλυψη των τεράστιων κενών στο στράτευμα που έχουν υπάρξει μετα και την μείωση της θητείας στους 9 μήνες αλλά την...ανεργία!!!!
Και εδω είναι που αρχίζουν τα ερωτηματικά τόσο για την σκοπιμότητα όσο και για την εφαρμογή του μέτρου.
Καταρχάς γνωρίζοντας το Πασοκικό παρελθόν κανένας δεν διαβεβαιώνει πως ο θεσμός δεν θα χρησιμοποιηθεί ως "μηχανή" πρόσληψης κομματόσκυλων που ουδεμία σχέση δεν θα έχουν επι της ουσίας με τις Ένοπλες Δυνάμεις παρα μόνον σχέση....μισθοδοσίας.
Με λίγα λόγια δεν πρόκειται να καλυφθούν με τις όποιες προσλήψεις πραγματικά κενά απο Έλληνες που πραγματικά θέλουν να προσφέρουν στην πατρίδα αλλά απο "δικά μας παιδιά" που δεν μπορούμε να τους διορίσουμε λόγο κατάστασης και φόβου ξεφωνίματος αλλού.
Το δεύτερο είναι μήπως οι άνεργοι "ελληνες" που σκέφτονται στο ΠΑΣΟΚ είναι οι πρόσφατα ελληνοποιηθέντες Παπανδρέλληνες οι οποίοι δεν πρόλαβαν προφανώς να μάθουν πως στην χώρα μας η ψήφος είναι δούναι και λαβείν και το στράτευμα είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να το..... κατανοήσουν.
Πάντως όπως και να έχει το θέμα "κοντός ψαλμός....." θα δείξει.
Η δική μου απορία είναι αν το ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρεται τόσο πολύ για την άμυνα της χώρας γιατί δεν εφαρμόζει ότι εφαρμόστηκε στην Κύπρο με την Εθνική Φρουρά με κάποια παραλλαγή.
Αλλωστε οι κίνδυνοι απο Βορρά και Ανατολή είναι υπαρκτοί και επιβεβαιώνονται καθημερινά.Γιατί λοιπόν δεν εφαρμόζει τον θεσμό της πολιτοφυλακής απο τον Εβρο ως το Καστελόριζο.Ουτως ή άλλως και ο εξοπλισμός υπάρχει και αφήνεται να "σαπίσει" σε στρατόπεδα τα οποία χρησιμοποιούνται μόνον 1 ή 2 φορές τον χρόνο σε κάποια άσκηση απο επίστρατους.
Αλλά και τα ακριτικά νησιά μας (και όχι μόνον) θα ενισχυθούν σημαντικά.
Γιατί λοιπόν δεν εφαρμόζεται αυτός ο θεσμός όταν μάλιστα εφαρμόζεται σε χώρες με μηδέν εχθρούς-γείτονες όπως οι ΗΠΑ κ.α.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΨΗ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απολύτως, το ίδιο έγινε το 1985 με τους τοτε ΟΠΥ, μετέπειτα ΕΠΥ & τελικώς όσοι εξ αυτών παραμείναν στο στράτευμα ως ΕΜΘ ήταν οι μέτριοι, ανεπαρκείς επαγγελματικά & μη έχοντες κάτι να κάνουν στον ιδιωτικό στίβο της ζωής & αυτοί είναι τώρα που φωνάζουν για εξίσωση, βαθμολογική & μισθολογικη με τους εκ των ΑΣΣΥ προερχομένους Υπαξκούς

Ανώνυμος είπε...

Ναι ευτυχως που υπαρχουν οι ακοματιστοι αξκοι και μ.υπαξκοι που δεν χρησιμοποιουν μεσον,που μπηκαν με αξιοκρατικα και ακοματιστα κριτηρια!!
http://2.bp.blogspot.com/_KwH3f74JA8Q/TIyNGvv1_jI/AAAAAAAAPao/z7iTsLfC-jM/s1600/%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%82.jpg

Ρε δεν ντρεπεστε που τα γραφετε αυτα παλιολαμογια;