Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

ΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2010»: Διεξαγωγή Εθνικής Άσκησης «ΑΙΣΙΟΣ ΟΙΩΝΟΣ» Σχηματισμών Στρατού Ξηράς

Το άκρον άωτον του παραλογισμού, μεσούσης της μεγαλύτερης διακλαδικής άσκησης και ενώ υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα προσωπικού, άγημα ανδρών που συμμετέχουν στην άσκηση υποδέχεται την ιεραρχία!

Την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010, η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων παρακολούθησε μία από τις φάσεις της άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2010», η οποία πραγματοποιήθηκε στην Περιοχή Ευθύνης του Δ’ Σώματος Στρατού. Η πραγματοποιηθείσα άσκηση είναι η ΤΑΜΣ «ΑΙΣΙΟΣ ΟΙΩΝΟΣ», η οποία διεξήχθη στο πεδίο ασκήσεων Αετού, στην Αλεξανδρούπολη. Κατά την διάρκεια της άσκησης το προσωπικό των Μονάδων εξασκήθηκε στην διεξαγωγή επιχειρήσεων σε όλες τις φάσεις του αγώνα.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΤΟΣΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΓΙΑ 20 ΩΡΕΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΠΙΒΙΒΑΣΤΟΥΝ ΣΕ ΠΛΟΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ (ΑΠΟ ΤΙΣ 07:00 ΩΡΑ 5-10-09, ΕΠΙΒΙΒΑΣΤΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΤΙΣ 0:400 .ΑΨΟΓΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ....

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Α/ΓΕΕΘΑ αν άκουγε σοβαρούς επιτελείς όπως άκουσε για το πουκαμισάκι και το παντελονάκι που πήγαινε σε Μονάδες του ΣΞ και επιτελούς κατάλαβε ότι αυτό δεν ήταν εμφάνιση, σήμερα το στράτευμα δεν θα ήταν στην κατάντια που βρίσκεται. Ούτε την εμφάνιση του προσωπικού δεν κοίταξε αν και 11 χρόνια ανώτατος αξιωματικός. Αναντικατάστατοι είναι μόνο όσοι παίρνουν ένα μέτρο στο χώμα.

Ανώνυμος είπε...

''Το άκρον άωτον του παραλογισμού, μεσούσης της μεγαλύτερης διακλαδικής άσκησης και ενώ υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα προσωπικού, άγημα ανδρών που συμμετέχουν στην άσκηση υποδέχεται την ιεραρχία!''

Φίλε μου παντελώς άκαιρο το σχόλιό σου.
Ας μην τα ισοπεδώσουμε όλα.
Η απόδωση τιμών στην ανώτατη στρατιωτική ηγεσία δεν αποτελεί υπερβολή, ούτε κατά διάνια, γίνεται παγκοσμίως και ακόμα και σε περιόδους πολέμων και κρίσσεων.
Αυτό σε ενόχλησε;
Είπαμε θετικές οι κρίτικές στα διάφορα κακώς κείμενα, αλλά εδώ το παρακάνατε

@rmy @lert είπε...

ΔΕΝ ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ, ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ;ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΜΜΕΝΩ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ.ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, ΣΥΖΗΤΗΣΕ ΤΟ ΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ. ΠΩΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ Ή ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ. ΣΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ KFOR,ISAF ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΑΝ ΠΑΡΑΤΑΣΟΥΝ ΑΓΗΜΑΤΑ; ΜΑΘΕ ΠΩΣ ΟΧΙ, ΤΟ ΠΟΛΥ ΔΥΟ ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ ΣΤΟ ΣΚΑΛΙ ΤΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ.ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ.

Ανώνυμος είπε...

Ποιός μίλησε για την απόδοση τιμών;
για άλλο θέμα είναι η αναφορά, συγνώμη αν δεν έγινε η τοποθέτηση δωστά.

Ανώνυμος είπε...

Aπορω.... κοσμος δεν υπαρχει και θελανε ασκηση. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. Αναρωτιεμαι που θα βρουνε λεφτα να αποζημιωσουν το προσωπικο που τζαααααααααμπα ταλαιπωρηθηκε

Ανώνυμος είπε...

Ε όχι και τζααααααααμπα....Όταν ο κόσμος κάθεται τότε σκέφτεται!!Γιαυτό βάλτους να κάνουν καμιά άσκηση να μην σκέφτονται!!
Όσον αφορά την απόδοση τιμών τι να πω..Απόδοση υπάρχει..Σεβασμός όμως δεν πρόκειται να υπάρχει,γιατί ο σεβασμός κερδίζεται... Με τι Θράσος επιθεωρούν τους "δημοσιους υπαλλήλους"???Τι έχουν να τους πουν για να τους δώσουν ελπίδα και να τους ανεβάσουν το καταρακωμένο ηθικό τους???
Ο κόσμος των ΕΔ(που πλέον είναι πιο έξυπνος από την εποχή των αγράμματων καραβανάδων-πάντα θα υπάρχουν και εξαιρέσεις)βλέπει ότι η ηγεσία είναι πιόνια της εκάστοτε κυβέρνησης και δεν αντιδρά στην υποβάθμιση τους(συνθήκες εργασίας-μείωση αποδοχών).Όμως υπάρχουν και όρια!Γιαυτό:
ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΠΡΙΝ ΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ!!!