Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Ένα ευρώ την ημέρα!

Στο ένα ευρώ ημερησίως το μέρισμα το 20011!

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση έχει στα σχέδια για την διάσωση του ΜΤΣ την αύξηση των εισφορών, γεγονός το οποίο θα μειώση δραματικά το εισόδημα των εν ενεργεία κατά άλλα 20 ευρώ μηνιαίως και την μείωση του μερίσματος στο 50% που σημαίνει περίπου ένα ευρώ την ημέρα!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Α,ωραια, εφαγα στα μουτρα τα 40 ετη, το ΕΚΟΕΜΣ (απο γεννησεως του), τωρα θα πληρωσω και για του πρωην συναδελφους (ειδικα αυτους που εφυγαν στα 25??), Δλδ παιρνω 1500 το μηνα και θα μου κανουν κρατησεις για να τα παρει ο συνταξιουχος με ιδια ή περισοοτερη συνταξη?

DATON είπε...

(daton)

Αγαπητοί συνάδελφοι,
διάβασα με προσοχή όλα τα παραπάνω σχόλια,τα οποία αν συντελούν σαν ένα είδος ψυχοθεραπείας για τους γράφοντες ,τότε είναι θεμιτά!Κι αυτό διότι-όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε κανένας δεν τα λαμβάνει υπ όψιν του.Η απαξία απ την μεριά του πολιτικού συστήματος προς τους στρατιωτικούς και από την άλλη η απραξία των θεσμικών μας οργάνων, ενθαρρύνουν τους εμπλεκόμενους με το θέμα μας πολιτικούς ,αφ ενός μεν στην μη καταβολή (μέχρι τώρα ) του μερίσματος ΜΤΣ δ τριμήνου και αφετέρου- στο άμεσο μέλλον- στην περικοπή του.( εκτιμώ δε ότι το σύνολο εξ ημών θα την αποδεχθεί!)Κατ εμέ ,ήδη θα έπρεπε να έχει αποσταλεί εξώδικο από την ένωσή μας με ερωτήματα προς το ΜΤΣ, για το εάν θα καταβληθεί το οφειλόμενο μέρισμα και εάν ναι ,πότε;Σε περίπτωση μειώσεώς του (απαιτείται νομοθετική ρύθμιση ) , φρονώ ότι θα πρέπει να εγερθούν αγωγές,αφού ως μερισματούχοι έχουμε εμπράγματο δικαίωμα.Παράλληλα κατόπιν συντονισμού από την ΕΑΣ να κατέλθουν οι κατά νομό ενώσεις στην Αθήνα για διαμαρτυρία.Ευσεβείς πόθοι;ψυχοθεραπεία; φωνή βοώντος εν τη ερήμω; η μήπως έφτασε η ώρα μας;κοντός ψαλμός.......

Ανώνυμος είπε...

Καθυστερημένα θα καταβληθούν τα μερίσματα του Μ.Τ.Σ
Το πολύ μέχρι την επόμενη Δευτέρα θα καταβληθεί, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το βοήθημα του τετάρτου τριμήνου, στους 55.000 περίπου μερισματούχους του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (Στρατού Ξηράς, ελληνικής αστυνομίας και Χωροφυλακής).

Το υπουργείο Οικονομικών ενέκρινε τη λήψη νέου δανείου ύψους 34,5 εκατομμυρίων ευρώ για την καταβολή του βοηθήματος, το οποίο θα δοθεί ολόκληρο. Το βοήθημα ανέρχεται σε 1.035 ευρώ, περίπου, κατά μέσο όρο, είναι ανάλογο του καταληκτικού βαθμού του δικαιούχου, χωρίς όμως μεγάλες διαφορές, και έπρεπε να είχε καταβληθεί στις 5 Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι το πρωί οι μερισματούχοι του Μετοχικού Ταμείου Στρατού πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία του Ταμείου, λόγω της μη καταβολής του εν λόγω βοηθήματος προς αυτούς.

Λόγω της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας ματαιώθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση του ΔΣ του Ταμείου για το θέμα και υπήρξαν διαβουλεύσεις μεταξύ των ενώσεων των δικαιούχων και τα μέλη του ΔΣ του Ταμείου.

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη μια και μισή το μεσημέρι όταν έγιναν γνωστές σχετικές διαβεβαιώσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ Μ.Τ.Σ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΑΠΟΠΑΙΔΙΑ.ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΜΑΝΕΚΕΝ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ.ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ.ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.ΕΝΝΟΩ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΕΚΕΝ ΤΟΥΣ ΔΡΟΥΤΣΑ,ΓΕΡΟΥΛΑΝΟ ΠΕΤΑΛΩΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.GIORGO.