Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Νέο Δόγμα στο ΝΑΤΟ, Βρίσκει σύμφωνη την Ελληνική κυβέρνηση

Κοινή Ανακοίνωση Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών για Σύνοδο ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες

Στην κοινή σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας του ΝΑΤΟ, που συνήλθε σήμερα στις Βρυξέλλες, μετείχαν οι Υπουργοί Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσας και Εθνικής Άμυνας κ. Ευ. Βενιζέλος. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, που πρόκειται να συνέλθει τον ερχόμενο Νοέμβριο στη Λισαβόνα, η σημερινή υπουργική σύνοδος εξέτασε όλο το φάσμα των μεγάλων θεμάτων που απασχολούν αυτή την περίοδο το ΝΑΤΟ.

Πιο συγκεκριμένα, οι Υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της Συμμαχίας συζήτησαν το νέο στρατηγικό δόγμα, τη νέα δομή δυνάμεων, το ζήτημα της αντιπυραυλικής ασφάλειας, τη μεταρρύθμιση των οργανισμών της Συμμαχίας, τις σχέσεις ΝΑΤΟ- ΕΕ, τις διαδικασίες εξοικονόμησης πόρων και όλα τα συναφή θέματα που θα οριστικοποιηθούν στη σύνοδο των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων του ΝΑΤΟ.

Η Ελλάδα αξιολόγησε καταρχήν θετικά το παρόν σχέδιο του νέου στρατηγικού δόγματος που παρουσίασε στα κράτη-μέλη ο Γενικός Γραμματέας, ενώ το νέο μοντέλο δομής διοίκησης, που εκπόνησε επιτροπή ανωτάτων αξιωματικών που εκπροσωπούσαν τα κράτη-μέλη, θα αποτελέσει αντικείμενο περαιτέρω επεξεργασίας.

Όπως παρατήρησαν οι Υπουργοί Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, στην παρούσα φάση της διαδικασίας, τα σχέδια των ως άνω κειμένων που βρίσκονται υπό επεξεργασία ανταποκρίνονται στις επιλογές που έχει κάνει η χώρα μας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ , ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ Κ.Λ.Π Ο ΝΟΥΣΗΣ, Ο ΜΑΜΩΛΗΣ, Ο Α/ΓΕΕΘΑ Η ΜΗΠΩΣ Ο ΒΑΙΤΣΗΣ; ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΣΤΕ ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ.
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ.
ΑΝΤΕ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΑΧΡΗΣΤΟΙ