Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Την επομένη της διακαναλικής τα μεν SPREADS πήραν τον ανήφορο, το δε ελληνικό χρηματιστήριο απώλεσε σημαντικά από τα κέρδη που είχε ανακτήσει τις προηγούμενες ημέρες.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Οσάκις ομιλείτε και κινδυνολογείτε εις βάρος της Χώρας που κυβερνάτε, καταφέρνετε να δώσετε και ένα κτύπημα στην ελληνική οικονομία .

ΑΠΟΔΕΙΞΗ ;

Ιδού κύριε Πρωθυπουργέ. Την επομένη της διακαναλικής τα μεν SPREADS πήραν τον ανήφορο, το δε ελληνικό χρηματιστήριο απώλεσε σημαντικά από τα κέρδη που είχε ανακτήσει τις προηγούμενες ημέρες. Ήδη τα spreads από χθες έως αυτή την ώρα αναρριχήθηκαν στις 770 μονάδες βάσης!!

ΤΥΧΑΙΟ ; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ !!! Και επειδή είσθε και κουμπιουτεράκιας, ρίχνετε κάπου – κάπου και μια ματιά στα blogs. ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΦΑΝΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΑ.
Δεν σας κάνει άραγε εντύπωση πως στον απόηχο της ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗΣ, όπως καθιερώθηκε να λέγεται το «διάγγελμά» σας , δεν ακούσαμε ή διαβάσαμε ούτε ένα θετικό σχόλιο για το τόλμημά σας αυτό ;

Πιστεύω να σας έχει μεταφέρει την πραγματική εικόνα κάποιος από τους πάμπολλους συμβούλους που διαθέτετε και σας εισηγούνται αυτές τις μεθοδεύσεις, μήπως και γυρίσουν τα πάνω κάτω και πεισθεί ο λαός να δώσει την ψήφο του στους υποψηφίους που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ.

Ακόμη και μέλη του υπουργικού συμβουλίου σας, έκαναν δηλώσεις εναντίον του «εκβιασμού» που επιχειρήσατε να κάνετε " ή μνημόνιο ή εκλογές". Ο κ. Λοβέρδος για παράδειγμα δήλωσε ερωτώμενος: «Θα διακοπεί το δικό μου έργο επειδή κάποιος δεν θα βγει δήμαρχος;».

Η δε νέα γενιά που τόσο προσπαθείτε να καλοπιάσετε, σας γύρισε την πλάτη και σημειολογικά παραθέτω κάποιες ενδιαφέρουσες δηλώσεις νέων ανθρώπων: Είπαν λοιπόν για την διακαναλική (Τα στοιχεία προέρχονται από ρεπορτάζ της εφημερίδας Ε.Τ. της 27ης Οκτ 2010):

Ο Ν. Σ. 28 ετών, δικηγόρος .«Είναι τόσο ανορθόγραφος, (σ.σ. ο πρωθυπουργός) που έχει επινοήσει την προφορική ανορθογραφία… Ο μόνος άνθρωπος που καταλαβαίνει τη γλώσσα του πρωθυπουργού είναι η … Καλομοίρα».

Η Μ. Α. 26 ετών, απόφοιτη νομικός. «Να δούμε που θα φθάσουν τα spreads με αυτά που λέει…» (σ.σ. Μάγα ήταν?), και συμπλήρωσε «Θα χτυπήσει τη γραφειοκρατία; Μας δουλεύει; Αφού σήμερα δημιούργησε καινούργια γραμματεία !».

Ο Α.Μ. 23 ετών, ασκούμενος δικηγόρος. «Γιατί δεν του τα γράφουν για να τα λέει καλά; Όταν παραδέχεσαι ότι ‘’μαζί τα φάγαμε’’ και ότι τόσα χρόνια έκανες ρουσφέτια, παραιτείσαι και πας σπίτι σου, δεν δίνεις διακαναλικές συνεντεύξεις¨.

Ακόμη και ο διεθνούς φήμης έλληνας συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης ανακοίνωσε την απόφασή του να προχωρήσει στην ίδρυση κινήματος ανεξάρτητων πολιτών, εάν κ. Πρωθυπουργέ οδηγήσετε τη χώρα σε εθνικές εκλογές δηλώνοντας: «Ο Γ. Παπανδρέου, εκβιάζει τον ελληνικό λαό ότι, αν δεν ψηφίσουμε τους δικούς του, θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Σε αυτές τις συνθήκες οι εκλογές είναι θάνατος για την Ελλάδα, είμαστε σε διάλυση» και πρόσθεσε πως «αν κυβερνούσε ο Κ. Καραμανλής, οι προοδευτικές δυνάμεις της χώρας θα είχαν κάψει την Ελλάδα».

Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα, έστω και αν με πάθος τόσο εσείς, οι συνεργάτες σας και τα δεκανίκια σας, που από αλλού ξεκίνησαν και αλλού βρέθηκαν, προσπαθείτε να την ανατρέψετε.

Ο ελληνικός λαός μπορεί να υπομένει με καρτερικότητα όσα του επιβάλλετε, αλλά έρχεται η ώρα που «ξεσπαθώνει» και αφήστε τον λοιπόν να εκφρασθεί ελεύθερα στις ερχόμενες εκλογές, χωρίς εκβιασμούς και διλλήματα.

Αύριο, γιορτάζουμε το «ΟΧΙ» του ΜΕΤΑΞΑ , στην ατιμωτική αξίωση της φασιστικής Ιταλίας του Μπενίτο Μουσολίνι για υποδούλωση της ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ , και ο ελληνικός λαός αντιστάθηκε ΤΟΤΕ στη φασιστική Ιταλία και ΕΝΙΚΗΣΕ νίκην λαμπρά, και μιλούσε όλη η ΕΥΡΩΠΗ για τους ήρωες ΕΛΛΗΝΕΣ.

Εσείς όμως τι κάνατε ; Καταφέρατε μετά από 70 χρόνια, να μας υποδουλώσετε ΑΜΑΧΗΤΙ , δια της υπογραφής του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ, σ αυτούς που κάποτε δεν μπόρεσαν να μας υποτάξουν με τα όπλα.

Μπορούσατε και να το αποφύγετε αν θέλατε, εκτός εάν …

Νίκος Χριστοδουλόπουλος

1 σχόλιο:

heraklis είπε...

Ντροπή μας, κοιμώμαστε όπως μερικοί μας θέλουν. Είναι κανείς που να πιστεύει πως η "διακαναλική" του Ανδρέα ωφέλησε τον τόπο? Πότε επιτέλους θα ξυπνήσουμε? Μπράβο στον Θεοδωράκη, έβαλε τα γυαλιά και μίλησε ξεκάθαρα και απλά στις ψυχές όλων μας. Πού είναι υπόλοιποι άνθρωποι του πνεύματος? Κοιμώνται και αυτοί? Καλά για τους απόντες της παρέλασης δεν λέω τίποτε. Όλοι τους μας θέλουν να κοιμώμαστε και να μην θυμόμαστε!