Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Το "κύκνειο άσμα" των Στρατιωτικών Σχολών

Το ερμαφρόδιτο σύστημα που επιδιώκεται εκ του πονηρού στις σχολές αυτές δεν υπάρχει σε καμία χώρα που σέβεται τις αρχές, τις παραδόσεις και την ιστορία της.





6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Ασλανίδη, η Ελληνική κοινωνία, ως Ευρωπαική,είμαι βέβαιος ότι δεν επιθυμεί στη κορυφή της στρ. ηγεσίας της... "σκέτους" στρατιωτικούς,που εννοείτε(καραβανάδες τους ανεβατοκατέβαζε), γιατί πέραν της αισθητικής του πράγματος, αυτοί γίνονται και επικίνδυνοι,....εσείς ξέρετε ! Στη κορυφή αυτή θα πρέπει να συνδιάζεται η ολοκληρωμένη βεβαίως γνώση της πολεμικής ΤΕΧΝΗΣ και όχι επιστήμης, όπως ορισμένοι παραπλανητικά ισχυρίζονται, θεωρώντας προφανώς τη ΤΕΧΝΗ ως κάτι κατώτερο... της ανώτερης υποστάσεως τους(αγνοώντας προφανώς την ουσία της και την συμβολή της στην ανάπτυξη των πολιτισμών) και η παιδεία, σε πανεπιστημιακό επίπεδο, ανάλογη των στρατιωτικών ειδικοτήτων ! Κι' αυτό γιατί όπως θα έπρεπε να ξέρετε, οι δράσεις των σύγχρονων στρατευμάτων διέπονται στο σύνολο τους, από επιστήμες και μάλιστα νέων τεχνολογιών και επομένως στη κορυφή αυτή της κοινωνίας μας, θα ήταν παράδοξο, αναχρονιστικό, αλλά και αντιαισθητικό, να ανέρχονται άτομα... "σκέτοι" στρατιωτικοί,με ακαδημαική εκπαίδευση Λυκείου ! Και θα πρέπει να μη ξεχνάμε επίσης ότι σήμερα το πτυχίο πανεπιστημίου ισοδυναμει σε αντικειμενική αξία, με απολυτήριο του προπολεμικού 8ταξίου Γυμνασίου ! Συνεπώς για να φτάσουμε στη θέση σας για "σκέτη" στρατιωτική εκπαίδευση στις παραγωγικές σχολές και μάλιστα πολύ οικονομικώτερα(χρόνος στρ. σπουδών) οι εισακτέοι θα έπρεπε να είναι πτυχιούχοι ανάλογων πανεπιστημιακών-πολυτεχνιακών σχολών και σε πολύ μικρότερο αριθμό, πράγμα που θα εγγυάται την ομαλή λειτουργία της διπλής επετηρίδας. Νομίζω ότι εκεί θα πάμε κάποτε, όταν καμφθούν εκ των πραγμάτων και οι τελευταίες "αγγιλώσεις" μας...

Ανώνυμος είπε...

Φίλε εδώ ο κόσμος χάνεται και εσύ με τον … Ασλανίδη τρώγεστε για την πανεπιστημιακή εκπαίδευση στις στρατιωτικές σχολές.
Που πρόκειται να φτιάξει ο Μπενι, ο Τζεφρι και η παρέα τους.
Για να αποκατασταθεί το ίμαντζ μας στην… Ευρώπη.
Δε βλέπεις που σε λίγο θα πεθάνουμε από την πείνα…
Αλλά θέλεις να συνδυάσεις την τέχνη με την επιστήμη.
Να μεταβάλεις την κρίση σε ευκαιρία.
Καλλιγραφίες…
Για να μη μας αποκαλούν καραβανάδες οι πολίτες…
Πως θα γίνει αυτό;
Μετά την ακαδημαϊκή μας αναβάθμιση θα καταργήσουμε όλες τις καραβάνες από τον ελληνικό στρατό;
Θα τις λιώσουμε στη Χαλυβουργική με ευγενική χορηγία της Γιάννας.
Ξεπέρασε την αισθητική σου δυσανεξία στο παρωνύμιο «καραβανάδες».
Δεν είναι τόσο φοβερό.
Κλέφτες, ψεύτες, λαμόγια, καταχραστές να μη μας λένε.
Ξέρεις με τι ασχολούνται καθημερινά στις μονάδες οι ...επιστήμονες και συνάμα ...καλλιτέχνες, συνάδελφοι μας;
Λόγω έλλειψης προσωπικού, ειδικοτήτων, προβλημάτων συντήρησης, ανυπαρξίας κονδυλίων κλπ.
Γράφεις για την… επικινδυνότητα των καραβανάδων.
Λόγω επιπέδου κλπ
Σιγά τα αίματα!
Έτσι μας θέλουν.
Αυτοί που νομίζεις ότι θα μας ….αναβαθμίσουν.
Θα μας … (μετα)μορφώσουν.
Για να είμαστε χειραγωγήσιμοι, πειθήνιοι, κακοπληρωμένοι, υποταγμένοι.
Ιδιαίτερα αυτούς που θα προωθήσουν στην κορυφή.
Μην υπερτιμάς τα πτυχία, την διανόηση, την …Ευρώπη.
Ακόμα και ο Χατζ(η)ανέστης … (Ευρω)σπουδαγμένος ήταν.
Και … διανοούμενος.
Μη παίρνεις όρκο ότι οι σπουδαγμένοι, οι τεχνοκράτες, δεν είναι επικίνδυνοι για την πατρίδα.
Δεν είναι ελεγχόμενοι, εφεκτικοί, αριβίστες, αδίστακτοι.
Δες τα φιντάνια του… London School of Economics πως μας ξεπούλησαν.
Μη βιαστείς να με χαρακτηρίσεις από αυτά που σου γράφω, σκοταδιστή, οπισθοδρομικό, αντικουλτουριάρη, εχθρό της … τέχνης.
Νοσταλγό. Ή … «καραβανά».
Απλά θέλω να σου επισημάνω να κρατάς μικρό καλάθι ...
Μην τσιμπάς…
Σήμερα όταν ακούς εξυγίανση, πράσινη ανάπτυξη, αναβάθμιση, ανάπτυξη, βελτίωση, δια βίου εκπαίδευση, νοικοκύρεμα, από πολιτικούς πρέπει να είσαι πολύ επιφυλακτικός.
Μάλλον σε αρπαχτή, αφαίμαξη ή σε ρίξιμο, πάει το πράγμα.

Ανώνυμος είπε...

Καποια λαμ... που λέγονται "καθηγητές" ΑΣει (όχι ολοι φυσικά) φρόντισαν να διαβρωσουν λιγο ακόμα τις σχολες. Αυτοι που πασχιζουν γι' αυτα ειναι τοσο λιγοι και αναξιοι να φερουν το τιτλο του καθηγητη και αυτος ειναι ο λογος που προσπαθουν να καταστρεψουν τα παντα γυρω τους. Κοιταξτε τις "κεφαλες" των ΑΣει και θα ψαξτε το εργο του καθενος (επιστημονικο και επαγγελματικο) και την αναγνωρισιμοτητα τους σε παγκοσμιο επιπεδο για να καταλαβετε ποσο ασημαντοι ειναι. Τα πραγματα ειναι απλα. Σκ...α στην εξουσια που τους προωθησε!

Ανώνυμος είπε...

Ανοησίες από ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με το παρόν!!! Όταν σε άλλες χώρες της Ευρώπης οι στρατιωτικές σχολές συγκαταλέγονται ανάμεσα στα κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα των χωρών τους, στην Ελλάδα κάποιοι "καραβανάδες" χωρίς πτυχίο που διδάσκουν μαθήματα-μπαρούφες, σαμποτάρουν την εφαρμογή ενός νόμου επί επτά χρόνια, απλά και μόνο επειδή δεν έχουν τα κατάλληλα προσόντα για να γίνουν λέκτορες. Και έτσι οι σχολές μένουν ακόμη δέσμιες των σκοπιμοτήτων, χωρίς να μπορούν να κάνουν ειδικούς λογαριασμούς, να εκμαιεύσουν κονδύλια, να κάνουν έρευνα και να καταστήσουν επιτέλους τους αποφοίτους τους αληθινούς απόφοιτους ΑΕΙ.
Ο κος Ασλανίδης, με όλο το σεβασμό, τόσα ξέρει τόσα λέει. Οι υπόλοιποι, χωρίς να έχετε ιδέα περί τίνος πρόκειται, απλά εξυφαίνετε θεωρίες συνομωσίας !!

Ανώνυμος είπε...

"να εκμαιεύσουν κονδύλια"
ΑΔΥΝΑΤΟΝ!
Γιατί κονδύλια δεν υπάρχουν.
Τα ..."εκμαίευσαν" άλλοι!
Και κυρίως γιατί τα κονδύλια δεν εκμαιεύονται, συνήθως εκταμιεύονται.
Το ξέρουν ακόμη και οι "καραβανάδες".

Ανώνυμος είπε...

kotsio-poulos