Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

«Δεν πάει άλλο!»

Οι αστυνομικοί φωνάζουν: Δεν πάει άλλο!

Όπως είχαμε προειδοποιήσει την κυβέρνηση, προχωρήσαμε ήδη στην πρώτη δυναμική ένστολη διαμαρτυρία μας μετά τον ανασχηματισμό και ετοιμαζόμαστε για τις επόμενες ενέργειές μας, τόσο σε περιφερειακό όσο και σε κεντρικό επίπεδο, στην Αθήνα και στις Βρυξέλλες.

Εκατοντάδες συνάδελφοι και συναδέλφισσες ανταποκρίθηκαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας στο κάλεσμα των Ομοσπονδιών και συμμετείχαν στο προσκλητήριο της 10ης Σεπτεμβρίου στο Λευκό Πύργο, ενώ τα προεδρεία συμμετείχαν την επόμενη ημέρα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Θέλουμε να αναδείξουμε την αγωνία μας για το πώς θα σταθούν όρθιες οι υπηρεσίες μας, να μπορούν στοιχειωδώς να αντεπεξέλθουν. Ο προϋπολογισμός μειώθηκε κατά το 1/3, με αποτέλεσμα οι αποδεκατισμένες από προσωπικό υπηρεσίες να βρίσκονται στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Στο αγαθό της ασφάλειας του πολίτη δεν χωρούν εκπτώσεις και περικοπές.

Αν δεν υλοποιηθούν οι κυβερνητικές δεσμεύσεις για τον εκσυγχρονισμό της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και για την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της, αν δεν διατεθούν γενναία κονδύλια, η αποτελεσματικότητά της θα μειώνεται δραματικά, ενώ πρέπει να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Ειδικά σήμερα, όταν η επίτευξη του διακηρυγμένου στόχου της κυβέρνησης περί ανάταξης της οικονομίας προϋποθέτει την ύπαρξη ασφαλούς περιβάλλοντος, όπως είπε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, εγκαινιάζοντας το περίπτερο της ΕΛ.ΑΣ. το Σάββατο το πρωί στη ΔΕΘ.

Οι αστυνομικοί φωνάζουν: Δεν πάει άλλο! Έχουν απώλεια εισοδήματος από τρεις χιλιάδες έως και εφτά χιλιάδες ευρώ, ετησίως, ανάλογα με το βαθμό, ενώ οργιάζουν οι φήμες ότι αντί να θεσπιστεί για μας ένα δίκαιο, νέο μισθολόγιο, θα ακολουθήσουν κι άλλες περικοπές.

Πέρα από τα οικονομικά αιτήματα, δυστυχώς έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και στα «θεσμικά». Η προηγούμενη πολιτική ηγεσία, οι κ. Χρυσοχοΐδης και Βούγιας, είχαν δρομολογήσει μεγάλες αλλαγές π.χ. στον τομέα της εκπαίδευσης με στόχο την αποστρατικοποίηση της αστυνομίας, της ανάδειξης της ηγεσίας με αξιοκρατικά κριτήρια, της ίδρυσης υπηρεσίας για την αστυνομική αυθαιρεσία, της αναδιάρθρωσης της αστυνομίας και της ίδρυσης κεντρικής υπηρεσίας δίωξης του εγκλήματος στα πρότυπα του FBI, κ.λπ.

Όλα έμειναν στα χαρτιά και πολύ φοβόμαστε ότι κάποιοι θα επιχειρήσουν να μας πάνε πάλι πίσω, σε άλλες εποχές. Κάποιοι φοβούνται τον εκσυγχρονισμό και τον εκδημοκρατισμό της αστυνομίας, γιατί προφανώς δεν έχουν συμβιβαστεί με την ιδέα μιας αστυνομίας πραγματικά δίπλα και όχι απέναντι στον πολίτη. Τα αδιέξοδα των κυβερνώντων δεν θα επιτρέψουμε να τα φορτωθεί ο Έλληνας αστυνομικός. Γι’ αυτό τους προειδοποιούμε να μη διανοηθούν να χρησιμοποιήσουν τους συναδέλφους μας στην καταστολή των λαϊκών αγώνων, που είναι βέβαιο ότι θα φουντώσουν εξαιτίας των δυσβάσταχτων οικονομικών μέτρων. Ο αστυνομικός δεν είναι ούτε ράμπο ούτε μπάτσος, αλλά ένστολος πολίτης.
Του Χρήστου Φωτόπουλου
Προέδρου της ΠΟΑΣΥ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τουλαχιστον οι αστυνομικοι φωναζουν ,οι στρατιωτικοι ακομη βουλωμενο το εχουμε....πληρης εξαθλιωση.

Ανώνυμος είπε...

ΒΕΒΑΙΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ,ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΚΕΦΑΛΕΣ.
ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΑΝ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΝΑΥΑΡΧΟΥ ΦΕΝΕΚΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

ππππωωωωωωςςςςς, ....ππππωωωωωςςςς, πππωωωωωςςςςς, και οι δικοί μας φωνάζουν (.... οι αυτιστικοί ντε)!!!!
Πότε;;;;;;;
Μα όταν αποστρατεύονται και δεν τοποθετούνται ως Πρόεδροι ή Σύμβουλοι σε καμμιά ΔΕΚΟ!!!!!

ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΕΝΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΞΥΛΟΦΟΡΤΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΣΜΑΚΗ ΠΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥ